build-reside iconWijk Oosteres

Wijk Oosteres in Groenlo is een wijk uit de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw. De riolering in de wijk is nu aan vervanging toe. Dat biedt kansen om ook de rest van de openbare ruimte klaar te maken voor de toekomst. En een stukje mooier te maken!

Het gaat om de volgende straten: Haydnstraat, Chopinstraat, Mozartstraat, Eschweg, Beethovenstraat, Pagenhof en Sweelinckstraat.

Wat gaan we doen?

Het is de bedoeling om de hele openbare ruimte opnieuw in te richten. Denk daarbij aan de riolering, de verhardingen van de straten en stoepen, het straatmeubilair, de bomen, struiken en planten en de openbare verlichting. Daarbij houden we natuurlijk rekening met de klimaatverandering, en we willen de wijk vergroenen en verduurzamen.

Weerman Jordi Huirne over klimaat(verandering)

Tijdens de kick-off op 5 oktober 2023 vertelde Jordi Huirne, weerman bij SBS6 en Sky Radio, over het belang en de voordelen van duurzame wijken. Onderwerpen die aan de orde kwamen waren: weer en klimaat(verandering), hitte-eiland Oosteres, wat kun je als bewoner wel en niet doen, en hoe richten we onze leefomgeving klimaatbestendig in?

Bekijk de video van de presentatie.

Uw inbreng: van harte welkom!

De straat vormt uw directe leefomgeving. En we willen graag dat u daar prettig woont. Daarom vragen u mee te denken over de herinrichting. Bijvoorbeeld over het ontwerp van de straat, de inrichting, het type verharding, invulling van het groen en het straatmeubilair. En we bekijken wat u zelf, op uw eigen terrein, kunt doen. Denk daarbij aan het afkoppelen van het regenwater, of het klimaatvriendelijk(er) inrichten van uw tuin.