De weergave van deze website aanpassen

De website van de gemeente Oost Gelre is toegankelijk voor alle apparaten (van smartphone, tablet tot desktop) en met technische hulpmiddelen zoals voorleessoftware en brailleregels. Ook voor bezoekers die geen muis kunnen gebruiken, is de site benaderbaar via het toetsenbord. Bezoekers die moeite hebben met lezen, kunnen de pagina's voor laten lezen met behulp van het voorleesprogramma ReadSpeaker. 

Contrast en lettergrootte aanpassen

Er zijn verschillende manieren om de weergave van onze pagina's aan te passen (zie afb. 1)

Veelzijdige 'Lees voor' functie en vertaling

Op onze site kunt u dat doen met behulp van het voorleesprogramma 'ReadSpeaker'. Daarmee kunt u niet alleen de tekst in uw eigen tempo laten voorlezen en markeren. U kunt ook de weergave aanpassen naar uw voorkeur:

  • Kleurinstellingen en contrast.
  • Lettergrootte en kleuren.
  • De snelheid van voorlezen.
  • Kijk hier voor alle mogelijkheden van de voorleesfunctieexterne-link-icoon of klik op het helpknopje in de voorleesfunctie van ReadSpeaker.
  • Vertaling door middel van het selecteren van de tekst: zodra je een stuk tekst selecteert met je muis, komt er in de buurt van je muisaanwijzer meteen een menu met drie opties. Met de onderste optie selecteer je de gewenste taal (zie afb. 2).

Weergave op uw computer aanpassen

U kunt er ook voor kiezen om de weergave op uw computer aan te passen, en daarmee in alle programma's en websites.