Verloren en gevonden

Heeft u iets verloren of gevonden?

Paspoort of ID-kaart kwijt of gevonden

Bent u uw paspoort of identiteitskaart kwijt? Dan kunt u dat online melden bij de gemeente. U hoeft hiervoor geen aangifte te doen bij de politie. Uw reisdocument wordt direct als vermist geregistreerd en daarmee wordt misbruik en mogelijke identiteitsfraude voorkomen.

Gevonden rijbewijzen, paspoorten en ID-kaarten mag u langs brengen bij het gemeentehuis of opsturen naar:

Gemeente Oost Gelre
Afdeling Burgerzaken
Antwoordnummer 101
7130 VB Lichtenvoorde

Voorwerp gevonden

  • Geef het voorwerp af bij het gemeentehuis. Dit kan tijdens openingstijden.
  • Is het voorwerp maximaal ongeveer €450 waard? Dan is de bewaartermijn drie maanden. Heeft de eigenaar zich na 3 maanden niet gemeld? Dan mag u het voorwerp houden. U ontvangt hiervoor een bericht van de gemeente.
  • Is het voorwerp meer waard? Dan is de bewaartermijn 1 jaar. Heeft de eigenaar zich na 1 jaar niet gemeld? Dan mag u het voorwerp houden. 

Voorwerp verloren

Een overzicht van de gevonden voorwerpen plaatsen wij op iLostexterne-link-icoon. Vermoedt u dat een gevonden voorwerp op iLost van u is? Dan kunt u telefonisch met onze baliemedewerkers een afspraak maken om het voorwerp te bekijken. U kunt het voorwerp claimen op de website van iLost. 

Gevonden fietsen

Als u een fiets langere tijd onbeheerd op dezelfde plek ziet staan, kunt u de fiets bij de gemeente aanmelden. Dit kan telefonisch (0544) 39 35 35 of via melding woon- en leefomgeving. Kies als soort melding 'Overlast, vernielingen, diefstal' + 'Overlast of vernieling van fietsen'.

De fiets wordt dan opgehaald. 

Fiets gestolen of kwijt

Bij diefstal van uw fiets moet u altijd aangifte bij de politie doen. Daarna kunt u telefonisch een afspraak maken om de fiets te bekijken.

Bent u uw fiets kwijt? Neem dan contact met Marvin Hendriks via het algemene nummer (0544) 39 35 35