Kleine kernen

Oost Gelre heeft zes kleine kernen:

HarreveldLieveldeMariënveldeVragenderZieuwent en Zwolle. De gemeente vindt het erg belangrijk dat de leefbaarheid in de kleine kernen behouden blijft. De dorpsbelangenorganisaties die in elke kleine kern actief zijn, spelen hierbij een belangrijke rol. Er is regelmatig contact tussen de gemeente en de kleine kernen.

Download de Leefbaarheidsvisie Kleine Kernen (pdf - 14 Mb)

Contactfunctionaris

Diana Büttner is contactfunctionaris voor de kleine kernen. Zij is werkzaam op de afdeling Onderwijs, Welzijn en Zorg van de gemeente Oost Gelre. Heeft u een vraag, probleem of verzoek? Neemt u dan contact met haar op. Zij is bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag via telefoonnummer (0544) 39 35 66 en via e-mail: d.buttner@oostgelre.nl

Contact belangenorganisaties

Wilt u contact opnemen met een van de belangenorganisaties? Bezoek dan hun website voor meer informatie.

Dorpsbelangen Harreveld
Lievelds Belang
Mariënvelds Belang
Vragenders Belang
Zieuwents Belang
Contactgroep Zwolle

Buurtbus

Buurtbus 191 verzorgt de verbinding Aalten* - Bredevoort - Vragender - Lievelde* Lichtenvoorde* - Zieuwent - Mariënvelde - Ruurlo*.
In de met een * gemarkeerde plaatsen wordt aansluiting geboden op bussen en/of treinen.

De Buurtbus rijdt maandag tot en met vrijdag van plm. 7.15 uur tot plm. 18.30 uur; ’s avonds en in het weekend rijdt er de Belbus tot plm. 23.00 uur; de belbus rijdt alleen na reservering tenminste één uur tevoren via (0900) 19 61.
Meer informatie over de buurtbus Aalten-Ruurlo.

Buurtbus 198 verzorgt de verbinding Sint Isodorushoeve – Neede – Borculo - Groenlo. Meer informatie over deze verbinding vind je op de website van Arriva.