Ziet u verdachte situaties? 

22 mei 2024
Nieuws

Als u een ja/ja-sticker op uw brievenbus heeft, ontvangt u bij deze krant – bij het reclamemateriaal – een kaart waarop gegevens staan waarmee u verdachte situaties kunt melden. Soms is een verdachte situatie een onderbuikgevoel: veel auto’s bij een leegstaande boerderij, lange tijd veel kort bezoek aan een woning, anijsachtige geuren in het buitengebied… Dan is het goed dat u weet waar u dat gevoel kunt melden. Naar aanleiding van uw melding wordt eerst altijd onderzoek gedaan door de politie.

Melden loont. Altijd! 

De gemeenten en politie doen er alles aan om onveilige situaties te voorkomen en aan te pakken. We zijn hierbij voor een groot deel afhankelijk van meldingen van inwoners, bedrijven en organisaties. Melden kan op verschillende manieren: 

  1. Door verdachte situaties te melden bij de politie via 0900-8844.  
  2. Door een melding te doen zonder uw naam te noemen. Dat kan door te bellen naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. 
  3. Direct verdachte en/of levensbedreigende situaties kunt u altijd melden via 1-1-2.  
  4. In Oost Gelre kunt u een verdachte situatie ook melden bij het gemeentelijke Meldpunt Verdachte Situaties. Dit kan via Meldverdachtexterne-link-icoon

Heeft u de kaart niet in de bus ontvangen, maar wilt u deze wel graag hebben? U kunt de kaart ophalen aan de receptie van het gemeentehuis aan de Varsseveldseweg 2 in Lichtenvoorde. 

meldkaart