document iconNieuwsoverzicht

 • Militaire oefening 5 tot en met 9 juni

  Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 juni kun je militairen van Opleidings- en Trainings Centrum Manoeuvre tegenkomen. Ze oefenen hun verkenningsvaardigheden in het gebied tussen Arnhem, Apeldoorn, Hengelo (Overijssel) en Groenlo.

 • Een vluchtplan kan je leven redden

  Bij brand heeft u 3 minuten om uw huis veilig te verlaten. Het is dus van levensbelang dat u weet hoe u snel en veilig uw huis uit kunt komen. Heeft u al nagedacht over hoe uw vluchtplan eruitziet?

 • Nieuwe website voor invulling van je vrije tijd in Oost Gelre

  Deze week ontvang je een kaart in je brievenbus met informatie over een nieuwe website: www.vrijetijdsmakelaar.nl. Ontdek wat je kunt doen op het gebied van sport & bewegen, kunst & cultuur, vrijwilligerswerk en ontmoeting in Oost Gelre.

 • Komt u fietsles geven aan nieuwkomers?

  We zoeken vrijwilligers die 1 uur per week of om de week fietslessen willen geven in Lichtenvoorde of Groenlo. Heeft u ervaring met fietsen, kent u de verkeersregels en wilt u mooie fietsroutes delen met nieuwkomers in Oost Gelre?

 • Nachtafsluitingen N18 tussen Groenlo en Enschede

  In het weekend van 9 tot en met 11 juni gaat de N18 tussen Groenlo en Enschede dicht tussen 20.00 uur ’s avonds en 6.00 uur de volgende ochtend. De weg is in beide richtingen afgesloten.

 • Testbericht NL-Alert en sirenetest op 5 jun

  Ieder half jaar zendt de overheid een NL-Alert testbericht uit. Maandag 5 juni is de volgende uitzending. Het testbericht krijgt u om 12.00 uur op uw mobiele telefoon.

 • Hoe gaat het met de statushouders van De Kievit?

  Op 1 september gaat De Kievit, de opvang voor statushouders aan de Kievitstraat in Lichtenvoorde, alweer sluiten. Dat betekent dat de statushouders voor half augustus verhuisd moeten zijn naar de gemeente waaraan zij zijn gekoppeld. Al 90 van de in totaal 141 bewoners kregen een woning toegewezen. Veel van hen zijn al verhuisd, de anderen verhuizen de komende weken naar hun nieuwe woning.

  Bezoek van de Wethouder aan De Kievit
 • Kans op natuurbrand

  Het is al langere tijd droog in de natuur. De kans is dan ook aanwezig dat een natuurbrand ontstaat. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker bij harde wind. In onze regio geldt op dit moment Fase 2 - Extra Alert. Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert. We vragen ook uw medewerking om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken.

 • Proef inzamelen plastic bekers bij Over De Top Festival

  Hoeveel festivalbezoekers gooien uit zichzelf hun plastic bekertje in een speciale afvalbak? Om die vraag te beantwoorden werken het Over De Top Festival, de horeca en de gemeente Oost Gelre samen in een pilot.