document iconNieuwsoverzicht

 • Proef inzamelen plastic bekers bij Over De Top Festival

  Hoeveel festivalbezoekers gooien uit zichzelf hun plastic bekertje in een speciale afvalbak? Om die vraag te beantwoorden werken het Over De Top Festival, de horeca en de gemeente Oost Gelre samen in een pilot.

 • “In 3 jaar tijd telde ik 110 soorten nachtvlinders in mijn tuin”

  Telkens opnieuw is het spannend om te zien wat er ’s morgens in de emmer zit. Een avond van tevoren zet Dinie ten Brinke uit Lichtenvoorde haar emmer op een kleine verhoging in haar tuin. Het blauwe ledlicht op de deksel is voor enkele nachtvlinders uitnodigend genoeg om zich te komen verstoppen tussen de eierdozen onderin in de emmer. “Deze keer hebben we geluk”, zegt Dinie. Heel voorzichtig haalt ze het deksel van de emmer.

  Dinie ten Brinke opent de ledemmer in haar tuin in Lichtenvoorde
 • Gemeentehuis 29 mei gesloten

  Maandag 29 mei is het pinkstermaandag. Dan is het gemeentehuis gesloten.

 • Achterhoek Pride 2023 gaat voor diversiteit en inclusie

  Donderdag 1 juni begint de Achterhoek Pride 2023 weer. De Achterhoek Pride is een maand waarin inwoners, organisaties en bedrijven in de Achterhoek aandacht vragen voor inclusie en diversiteit.

 • Vrijwilligerswerk in Oost Gelre

  Op sameninoostgelre.nl/vrijwilligersprikbord vindt u het vrijwilligersprikbord van Oost Gelre. Hier kunt u een oproep plaatsen als u een vrijwilliger zoekt. Wilt u zelf iets voor een ander betekenen en vrijwilligerswerk doen? Dan kunt u eenvoudig reageren op leuke klussen!

  Wilt u als vrijwilliger in de tuin werken bij iemand die dit zelf niet (meer) kan?
 • Tijdelijke afsluiting Ruurloseweg Groenlo

  Van 22 tot en met 25 mei sluiten we de Ruurloseweg in Groenlo tijdelijk af voor doorgaand verkeer. Tussen de Borculoseweg en de Zilversmid brengt de aannemer een rode coating aan op de fietsstroken en wordt de weg gerepareerd. Bedrijven en aanwonenden aan de Ruurloseweg zijn bereikbaar.

 • Netwerkavond Kunst en Cultuur in Oost Gelre op 5 juni

  Doe jij of jouw organisatie iets op het gebied van kunst en/of cultuur in Oost Gelre? En vind je het leuk om met andere lokale organisaties in contact te komen? Én met ons na te denken over een uitvoeringsprogramma van het kunst- en cultuurbeleid binnen onze gemeente? Dan ben je van harte welkom op de netwerkavond op maandag 5 juni bij Stichting Lokalen Lichtenvoorde.

  Lokalen - netwerkbijeenkomst
 • Afval scheiden op het werk

  Bedrijven uit de kantoor-, winkel- en dienstensector kunnen zich tot 31 mei aanmelden voor de gratis inzameling van plastic verpakkingen, dranken-verpakkingen en glas. Deze landelijke regeling wordt aangeboden door Stichting Afvalfonds Verpakkingen. Het aanbod geldt alleen voor consumentenverpakkingen.

 • Werk en denk mee aan een gezond en gelukkig Oost Gelre!

  Een gezonde leefomgeving creëren én behouden staat hoog op de agenda van de gemeente Oost Gelre. Gezondheidsmakelaar Loes Lageschaar is bezig met het opzetten van het lokaal Leefstijlakkoord. Het doel: gezond opgroeien en vitaal ouder worden in onze gemeente.

  Brainstorm leefstijlakkoord