document iconNieuwsoverzicht

 • Film Dalva in teken van Orange the World

  Donderdag 7 en vrijdag 8 december kunt u bij Filmhuis Het Doek de film Dalva zien. Met deze aangrijpende film vragen verschillende organisaties in Oost Gelre uw aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes. Dit is onderdeel van de wereldwijde actie Orange the World. De film won verschillende belangrijke Europese filmprijzen. Komt u de film zien? U bent van harte welkom!

  Stop geweld tegen vrouwen
 • Stook op een slimme, gezonde en veilige manier

  Een schoorsteenbrand, hoofdpijn door het inademen van rook en fijnstof, vergiftiging door koolmonoxide. Dit zijn gevaren die op de loer liggen als u de open haard of de houtkachel aansteekt om uw huis te verwarmen. Stook daarom op een slimme, gezonde en (brand)veilige manier.

  iemand doet een blok hout in de brandende houtkachel
 • Vragenronde voor CPO-project voormalig St. Jozefschool

  Op donderdag 30 november houden we een vragenronde voor het CPO-project op de plek van de voormalige St. Jozefschool in Lichtenvoorde. Op deze plek aan de Schatbergstraat 81 willen we een woonbuurt ontwikkelen met 8 tot 12 woningen. Vanaf 18.30 tot 20.00 uur kunt u (aanvullende) vragen stellen, bijvoorbeeld over het selectiebeleid.

  het gebouw van de voormalige St. Jozefschool in Lichtenvoorde.
 • Ontwerp woondroebel Harreveld in te zien

  Het college is akkoord met het ontwerpbestemmingsplan voor een woondroebel aan de Lindeboomweg 26 in Harreveld. Het plan is vanaf vrijdag 1 december in te zien.

  kaartje van Woondroebel in Harrevel
 • Carbidschieten op oudejaarsdag

  Ook dit jaar kunt u carbidschieten in Oost Gelre. Hier zijn enkele voorwaarden aan verbonden.

  Carbidschieten op oudejaarsdag
 • Extra openbare zitting gemeentelijk stembureau op woensdag 29 november

  Afgelopen woensdag 22 november was de Tweede Kamerverkiezing. Op diezelfde avond telden de stembureaus de uitgebrachte stemmen op lijstniveau. De dag erop, donderdag 23 november, heeft het gemeentelijk stembureau de stemmen centraal geteld op kandidaatsniveau. De verkiezingsuitslag van Oost Gelre is overgebracht naar het Hoofdstembureau in Arnhem en gepubliceerd op onze website.

 • Voorlopige totaaluitslag Tweede Kamerverkiezingen - Oost Gelre

  Voorlopige totaaluitslag Tweede Kamerverkiezingen

  Rollen met stembiljetten op een tafel
 • Oost Gelre doet mee aan Orange the World

  Van zaterdag 25 november tot en met zondag 10 december vragen we in Oost Gelre aandacht voor Orange the World. Dit is een wereldwijde actie tegen geweld tegen vrouwen en meisjes waaraan we ook dit jaar meedoen.

  Foto Orange the World kerk
 • Bestemmingsplan woningbouw Richterspoort vastgesteld

  De gemeenteraad heeft op dinsdag 21 november het bestemmingsplan “Woonwijken Lichtenvoorde, Richterspoort” vastgesteld. Dat betekent dat bouwbedrijf Klomps uit Dinxperlo aan de slag kan met de woningen aan de Richterspoort.

  sfeerbeeld van Nieuwbouwproject Richterspoort in Lichtenvoorde