Nieuwsoverzicht

 • Samen criminaliteit aanpakken in de Week tegen Ondermijning

  Samen met politie en andere organisaties hebben gemeenten uit de regio Noord- en Oost-Gelderland afgelopen week extra aandacht besteed aan het bestrijden van ondermijning door de georganiseerde criminaliteit.

  Uitstalling van bakjes met in beslag genomen drugs
 • Ziet u verdachte situaties? 

  Als u een ja/ja-sticker op uw brievenbus heeft, ontvangt u bij deze krant – bij het reclamemateriaal – een kaart waarop gegevens staan waarmee u verdachte situaties kunt melden. Soms is een verdachte situatie een onderbuikgevoel: veel auto’s bij een leegstaande boerderij, lange tijd veel kort bezoek aan een woning, anijsachtige geuren in het buitengebied

 • Militairen oefenen verkenningen

  Van maandag 27 mei tot zaterdag 8 juni kunt u militairen van het Opleidings- en Trainingscentrum Manoeuvre tegenkomen. In het gebied tussen Arnhem, Apeldoorn, Hengelo (Overijssel) en Groenlo oefenen zij hun verkenningsvaardigheden.

  Militaire oefening
 • Ontwerp-windbeleid gemeenten Oost Gelre en Berkelland ter inzage

  Met de gemeente Berkelland hebben we gewerkt aan een gezamenlijk beleidskader voor het plaatsen van windmolens in het zoekgebied K. Dat is een gebied in alle twee de gemeentes. De gemeenteraad van Oost Gelre wees bij de vaststelling van de ‘RES 1.0 Achterhoek’ zoekgebieden K en I in Oost Gelre aan voor de opwek van duurzame energie met grote windmolens.

 • Open Erf op 25 mei bij biodiversiteitsambassadeurs in 20 gemeenten

  Wilt u op uw terrein inheemse planten, struiken en bomen waar insecten en vogels op afkomen? Wilt u inspiratie opdoen over een groen en biodivers erf? Wilt u meer weten over hoogstamfruit, poelen, een vogelbosje, insectenhotel of bloemenweide? Bezoek dan inspirerende erven tijdens de Dag van het Open Erf op zaterdag 25 mei.

  Stephan Damman, biodiversiteitsambassadeur Oost Gelre
 • Even voorstellen: onafhankelijk agrarisch coach Rob Huinink

  We horen verschillende geluiden waaruit blijkt dat agrariërs zich zorgen maken over de toekomst van hun boerenbedrijf. Kan ik mijn bedrijf nog uitbreiden? En hoe ziet de toekomst eruit als er bijvoorbeeld geen opvolger is? De landbouwsector staat voor grote uitdagingen. U wordt iedere dag geconfronteerd met deze uitdagingen. Maar realiseert u zich dat u niet alleen staat in de zorgen en emoties die u ervaart. Daarom werken wij als gemeente sinds dit jaar samen met onafhankelijk agrarisch coach Rob Huinink.

  Onafhankelijk agrarisch coach Rob Huinink
 • Informatieavond woningbouw Pastoor van Arsschool

  Op de plek van de voormalige Pastoor van Arsschool in Lichtenvoorde worden 26 nieuwe woningen gebouwd. Om de laatste plannen hierover toe te lichten, is er op donderdag 13 juni een informatieavond voor belangstellenden.

  Locatie van de voormalige Pastoor van Arsschool in Lichtenvoorde.
 • Centrummanager voor Lichtenvoorde en Groenlo

  Met ingang van 1 april 2024 is Elroy van den Bout de centrummanager voor Lichtenvoorde en Groenlo. We vinden het als gemeente belangrijk dat we samen met ondernemers inzetten op levendige centra. Dat is goed voor de lokale economie en de leefbaarheid van de kernen.

  Centrummanager Elroy van den Bout.
 • Oost Gelre zet verdere stap in circulair werken

  Op dinsdag 14 mei hebben we de officiële aftrap gegeven voor het werken met de circulaire matchingtool DuSpot. Op dit online platform worden vanuit heel Nederland overgebleven materialen uit de openbare ruimte aangeboden voor hergebruik. Zo worden we in Oost Gelre en andere gemeenten steeds meer circulair en duurzaam.

  Wethouder Bart Porskamp en Mart Mensink van DuSpot