document iconNieuwsoverzicht

 • Voldoende stembureauleden voor de Tweede Kamerverkiezingen

  We hebben op dit moment ruim voldoende aanmeldingen voor stembureauleden tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 22 november. Daarom nemen we op dit moment geen nieuwe aanmeldingen aan.

 • Burgemeester Bronsvoort sluit aan bij bijzondere lunch op Wereld Alzheimer Dag

  Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag. Het Alzheimer trefpunt heeft vandaag een lunch georganiseerd voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Juist om mantelzorgers in het zonnetje te zetten en hen te laten merken dat wat zij doen, ontzettend gewaardeerd wordt. Zeven restaurants in Oost Gelre hebben vandaag belangeloos een lunch verzorgd voor deze mensen.

  Lunchbijeenkomst Wereld Alzheimer Dag bij De Koppelpaarden in Lichtenvoorde
 • Gemeentehuis maandagmiddag 2 oktober gesloten

  Op maandagmiddag 2 oktober is het gemeentehuis gesloten vanaf 12.00 uur vanwege een interne bijeenkomst. We zijn wel telefonisch bereikbaar via (0544) 39 35 35.

 • Beëindiging opvanglocatie ’t Zwaantje in Lichtenvoorde

  Vanaf 1 april vangt het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) 49 jonge asielzoekers op in hotel ‘t Zwaantje. De afspraken voor de opvang gelden tot 1 oktober 2023. Om de jongeren in alle rust te kunnen laten uitstromen naar een vaste woonomgeving in Nederland, verlengt het college van B&W de opvanglocatie met maximaal een halfjaar.

  Locatie van het Zwaantje in Lichtenvoorde op luchtfoto
 • Nieuwe haltes voor buurtbus in Lichtenvoorde

  De buurtbusvereniging wil vanaf december 2023 buurtbus lijn 191 uitbreiden met nieuwe haltes in Lichtenvoorde. Het gaat om vier extra plekken voor reizigers op de route tussen Ruurlo en Aalten.

  Kaart met nieuwe haltes voor de buurtbus in Lichtenvoorde
 • Volgende groep valpreventiecursus Beter in Balans kan starten!

  De valpreventiecursus Beter in Balans is inmiddels gestart bij Centrum in Beweging. De cursus is voor iedereen die last heeft of krijgt van evenwichtsproblemen. Het is geschikt als u moeite heeft met bewegen en er daardoor een grotere kans op vallen is.

  Ouderen beoefenen balans aan een turnrek
 • Aanpak busstation Richterslaan Lichtenvoorde

  Het busstation aan de Richterslaan in Lichtenvoorde wordt vernieuwd. Het busstation is verouderd. En er zijn te weinig plekken in de fietsenstallingen. Daarom komen er meer fietsenstallingen en er komen nieuwe voorzieningen bij.

  busstation in Oost Gelre
 • Veilig Ondernemen in Oost Gelre

  Op donderdag 5 oktober 2023 organiseren de Bedrijvenbundeling Zieuwent, Industriekring Groenlo-Lichtenvoorde en VVE Laarberg samen met gemeente Oost Gelre een bijeenkomst Veilig Ondernemen voor bedrijven en ondernemers. Ondernemers leren hier hoe zij signalen van (georganiseerde) criminaliteit kunnen herkennen en wat u kunt doen als u het in uw omgeving ziet. De bijeenkomst begint om 16.00 uur in het gemeentehuis in Lichtenvoorde.

  schuur met materialen die veilig ondernemen toelichten
 • Informatiemarkt voor inwoners op 7 oktober bij De Mattelier

  Op zaterdag 7 oktober, Nationale Ouderendag, organiseren we een informatiemarkt voor inwoners in Oost Gelre. Het thema van de informatiemarkt is ‘Praat vandaag over morgen’. De markt is bedoeld voor inwoners van 55 jaar of ouder en is van 11.00 tot 15.00 uur bij De Mattelier in Groenlo.

  Man op een bankje in een park