Gebruikt u de slimme bandenpomp al?

17 januari 2024
Nieuws

De slimme bandenpomp aan de Richterslaan in Lichtenvoorde.

Met z’n knalgele voorkomen valt hij goed op: de slimme bandenpomp. Deze staat op de parkeerplaats aan de Richterslaan bij het busstation in Lichtenvoorde. Hier kunt u de bandenspanning van uw auto controleren én uw banden oppompen. De bandenpomp is voor iedere automobilist 24 uur per dag gratis te gebruiken.  

In Nederland rijdt maar liefst 63% van de auto’s met te zachte banden. Dit zorgt voor extra CO2- en fijnstofuitstoot, een hoger brandstofverbruik, een langere remweg en meer lawaai. Ook slijten uw banden sneller en heeft u met zachtere banden meer kans op een klapband. Alle reden dus om regelmatig uw bandenspanning te controleren! 

Gratis te gebruiken

De slimme bandenpomp is van duurzaam materiaal en werkt helemaal op zonne-energie. De pomp is gratis te gebruiken (maar een donatie is welkom). Na afloop laat de pomp ook de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde CO2-uitstoot zien. De totale besparingen van de pomp ziet u op band op spanning

Hoe werkt de slimme bandenpomp? 

U vult het kenteken van uw auto in. Via het scherm stelt u de bandenpomp in. Het scherm geeft weer wat er gebeurt en laat u na afloop direct de besparingen zien in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot.