Gebruikt u de Slimme Bandenpomp al?

08 maart 2023
Nieuws

Met z’n knalgele uiterlijk valt hij goed op: de Slimme Bandenpomp op de parkeerplaats aan de Richterslaan, bij het busstation in Lichtenvoorde. Hier kunt u de bandenspanning van uw auto checken én uw banden oppompen. De Bandenpomp is voor iedere automobilist, 24 uur per dag, gratis te gebruiken.

In Nederland rijdt maar liefst 63% van de auto’s met te zachte banden. Dit zorgt voor extra CO2- en fijnstofuitstoot, een hoger brandstofverbruik, een langere remweg en meer lawaai. Ook sluiten uw banden sneller en heeft u met zachtere banden meer kans op een klapband. Alle reden dus om regelmatig uw bandenspanning te controleren!

Gratis te gebruiken

De Slimme Bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie. De Slimme Bandenpomp is gratis te gebruiken (maar een donatie is welkom). Na afloop laat de pomp ook de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde CO2-uitstoot zien. De totale besparingen van de pomp zijn zichtbaar op www.bandopspanning.nl.

Hoe werkt de Slimme Bandenpomp?

  • U vult het kenteken van uw auto in.
  • De Touch screen display helpt met het juist instellen, geeft weer wat er gebeurt en laat u na afloop direct de besparingen zien in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot.