Opbouw evenemententerrein Zwarte Cross van start

19 juni 2024
Zwarte Cross 2024, Nieuws

Van donderdag 18 tot en met zondag 21 juli 2024 is de Zwarte Cross in de Besselinkschans bij Lichtenvoorde. Tijdens de opbouw van het festival sluiten we een deel van dit gebied vanaf maandag 24 juni af voor alle verkeer.

De opbouw van het evenemententerrein is een enorme klus. Er is veel bouwverkeer van kranen, hoogwerkers, tractoren en vrachtwagens. Veiligheid is belangrijk, ook tijdens de op- en afbouwperiode. Daarom sluiten we een deel van de Besselinkschans af. Zo kunnen de uitvoerders rustig aan het werk en lopen wandelaars en fietsers geen risico.  

Toezicht beveiligingsdienst 

De Eikendijk, Visserijdijk en de Schansweg sluiten we af van maandag 24 juni tot en met vrijdag 2 augustus. Hiervoor hebben we een vergunning gegeven. De beveiligingsdienst van de Zwarte Cross controleert dit. Daarnaast geldt op de Pastoor Scheepersstraat, Vosdijk en Heringsaweg een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur.   

Fiets- en wandelroutes niet omgeleid 

Via de Schans lopen verschillende fiets- en wandelroutes. Het is niet mogelijk deze allemaal om te leiden. We vragen u hiermee rekening te houden.  

Verkeersmaatregelen en omleidingsroutes 

Houd voor meer informatie de komende weken de gemeentepagina’s en deze website in de gaten.