Vestigingsmogelijkheden

Bedrijventerreinen

Oost Gelre beschikt over diverse bedrijventerreinen. In Groenlo liggen de bedrijventerreinen Brandemate en Den Sliem. Beide terreinen liggen aan de Twenteroute (N18). Ook aan de N18 ligt het Regionale Bedrijventerrein Laarberg. Dit is gedeeltelijk nog in ontwikkeling en de gemeenten Berkelland en Oost Gelre hebben hiervoor gebiedsonderneming Laarberg opgericht. Voor zowel RBT fase 1 als RBT fase 2 zijn nog een aantal hectares uitgeefbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arthur Borst, tel. (0544) 76 00 00 of kijk op www.laarberg.nl/.

Ook Lichtenvoorde beschikt over een aantal bedrijventerreinen. De Kamp en De Kamp Zuid bevinden zich langs de Twenteroute (N18) en de Hamelandroute (N313). Ook in Lichtenvoorde is een nieuw bedrijventerrein in ontwikkeling. Bedrijventerrein Lindebrook is uitermate geschikt voor relatief kleinschalige bedrijven uit de lichte en middelzware bedrijvencategorieën. Voor beide milieucategorieën en voor de combinatie wonen en werken zijn nog kavels beschikbaar (zie Kaveloverzicht Lindebrook pdf - 281 kB). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul ten Holder, tel. (0544) 39 34 93.

Detailhandel

De kernen in Oost Gelre bieden volop kansen voor ondernemers om zich te vestigen. Dit geldt zowel voor huisvesting in bestaande panden als voor nieuwbouw.
In Lichtenvoorde is een nieuw woon- en winkelcentrum in ontwikkeling, plan Nieuwmarkt. Hier komt uiteindelijk 7500 m2 winkel- en bedrijfsruimte beschikbaar. De eerste en tweede fase zijn al gereed. In de derde fase komt nog circa 2.000 m2 winkel- en bedrijfsruimte beschikbaar.
In samenspraak met de Lichtenvoordse OndernemersVereniging bezien we hoe we het centrum vitaal en levendig kunnen houden.

In Groenlo is de visie over het kernwinkelgebied opgenomen in het Programma Stad Groenlo. Deze visie vormt de basis voor het al dan niet toestaan van winkelvestigingen. Het Programma Stad Groenlo kunt u downloaden op www.stadgroenlo.nl.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul ten Holder, tel. (0544) 39 34 93.