Advies bedrijven

Economie

De gemeente Oost Gelre vindt een goed ondernemersklimaat in de gemeente en in de regio belangrijk. Een sterke economie is een van de belangrijkste voorwaarden om te kunnen blijven bouwen aan een gezonde gemeente. En daarbij is ‘werk’ een van de voornaamste pijlers.                           

De gemeentelijke rol daarbij is:

 • het nemen van verantwoordelijkheid voor het algemene vestigingsklimaat;
 • het faciliteren en stimuleren van ondernemerschap;
 • het bijdragen aan netwerken en verbindingen in de regio;
 • het bijdragen aan de verbinding onderwijs en arbeidsmarkt;
 • het zorgen voor goede woonvoorzieningen en geschikte werklocaties.

Contact

Om bedrijven te helpen bij het vinden van de juiste weg binnen de gemeente kunt u terecht bij Paul ten Holder. Hij is het aanspreekpunt voor ondernemers en vormt de spil tussen het bedrijfsleven en de gemeente.

Paul ten Holder: bereikbaar op (0544) 39 34 93 of p.tenholder@oostgelre.nl

ROZ - advies en financiering voor ondernemers

Logo ROZ

Wilt u zelf uw ambities en dromen waarmaken en een bedrijf starten, of uw diensten aanbieden als zzp’er? Een eigen bedrijf runnen is spannend, uitdagend en vooral leuk! Maar een onderneming starten vergt tijd, een goede voorbereiding en veel energie. Kunt u hierbij wel wat hulp gebruiken?

Dan bent u bij het ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) aan het juiste adres.

Het ROZ is de adviesorganisatie in de Achterhoek en Twente voor de bevordering van ondernemerschap. Het ROZ werkt in opdracht van gemeenten, waaronder Oost Gelre. De kracht van het ROZ is om u op maat te begeleiden richting een succesvolle start van uw bedrijf met:

 • Advies en begeleiding bij succesvol zakendoen en het schrijven van het ondernemingsplan
 • Coaching door ervaren (oud) ondernemers vanuit de praktijk
 • Trainingen op het gebied van het starten met een eigen bedrijf, financiën & administratie, succesvol verkopen en belastingen & verzekeringen.
 • Administratie
 • Bedrijfskredieten
 • Tijdelijke inkomensondersteuning

Financiering (Bbz) voor ondernemers in problemen

Ondernemers uit Oost Gelre in (tijdelijke) financiële problemen kunnen bij ROZ terecht. ROZ voert het Bbz (Besluit bijstandverlening zelfstandigen) uit voor Oost Gelre. Deze regeling biedt financiële mogelijkheden voor ondernemers in problemen. De regeling kent ook mogelijkheden voor oudere ondernemers, ondernemers die stoppen met het bedrijf en starters vanuit een uitkering.

Meer informatie

Meer informatie over het ROZ vindt u op www.rozgroep.nl. U kunt ook een bezoek brengen aan de Achterhoekse vestiging van het ROZ:

Adviespunt voor Ondernemen
Loopbaanplein Oost Achterhoek
Burg. Bosmastraat 7
Winterswijk

Het ROZ is hier van maandag t/m donderdag aanwezig. U kunt ook een afspraak maken door te bellen: 074 -241 5100 of mailen: info@rozgroep.nl