Vraag op tijd uw paspoort of identiteitskaart aan

31 januari 2024
Paspoortpiek, Nieuws

Van veel inwoners loopt binnenkort de geldigheid van hun reisdocument af. Hierdoor stijgt het aantal aanvragen voor nieuwe paspoorten of identiteitskaarten. Dit zorgt voor een paspoortpiek. Verleng op tijd uw paspoort of identiteitskaart, zeker met een buitenlandse reis op komst.

De drukste periode voor het aanvragen van reisdocumenten is tussen maart en juli. Dat is al jaren zo: het heeft onder andere te maken met dat veel mensen rond die tijd op vakantie gaan of hun vakantie voorbereiden. Dit jaar wordt het nog drukker. 

Iedereen tegelijk

De verwachte drukte heeft voor een groot deel te maken met een wijziging uit 2014. Toen is besloten dat paspoorten niet meer vijf jaar, maar tien jaar geldig zijn. Veel mensen kozen er toen voor om even te wachten met het aanvragen van hun nieuwe paspoort tot de regeling van start ging. Als ze hun paspoort na de nieuwe regeling bestelden, konden ze er namelijk vijf jaar langer mee doen. Maar dat betekent dat al die mensen dit jaar een nieuw paspoort nodig hebben.

Vraag uw document op tijd aan

We sturen inwoners waarvan het reisdocument binnenkort verloopt een brief met meer informatie. Ook hebben we extra personeel aangenomen om de drukte zoveel mogelijk op te vangen. Toch is het niet helemaal te voorspellen hoeveel mensen er tegelijk een aanvraag doen. Vraag daarom uw reisdocument op tijd aan. 

Afspraak inplannen

U kunt gemakkelijk een afspraak inplannen om uw reisdocument aan te vragen. Dit kan tot maximaal 6 weken van tevoren. Liever telefonisch een afspraak inplannen? Dat kan via (0544) 39 35 35.