Uitreikingen Koninklijke onderscheiding op zondag 5 mei 2024 in Lichtenvoorde

02 mei 2024
Nieuws

Theo Engelbarts ontvangt Koninklijke onderscheiding van Burgemeester Annette Bronsvoort.

Op zondagochtend 5 mei om 09.30 uur, tijdens de ontvangst van de hardlopers en het Vrijheidsontbijt zal burgemeester Annette Bronsvoort een Koninklijke onderscheiding uitreiken aan Theo Engelbarts (78 jaar) uit Lichtenvoorde. Tijdens een bijeenkomst op Bevrijdingsdag op de Markt in Lichtenvoorde zal de heer Engelbarts worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Theo Engelbarts is bestuurslid van de Stichting 4 en 5 mei Lichtenvoorde. Als algemeen bestuurslid is hij onder andere verantwoordelijk voor het actief betrekken van de schoolkinderen bij de herdenkingen. Dit jaar bij het Bevrijdingsvuur en het Vrijheidsontbijt. 

Tussen 1996 en nu is hij secretaris van de Stichting Oost-Europa Hulp Lichtenvoorde. De stichting zamelt geld in voor partnergemeenten in Hongarije, Roemenië en meest recent Oekraïne. Hij is medeoprichter en leider bij het gehandicaptenvoetbal van Longa’30 en vanaf 2014 is hij als coördinator verbonden aan de jeu de boule groepen van de KBO Lichtenvoorde. 

In 1994, 2000 en 2006 initiatiefnemer en organisator van de Truckertochten voor kinderen met een beperking. Hij overlegde met de bedrijven die hun vrachtwagens beschikbaar stelden. Maakte samen met de politie en gemeente een totaal aanpak voor een onvergetelijke tocht door de Achterhoek met tussen de 100 en 200 vrachtwagens.