Trouwambtenaren

Het huwelijk of de partnerschapsregistratie wordt gesloten door een (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand (babs). In Oost Gelre kunt u kiezen door welke ambtenaar u getrouwd wilt worden of u uw partnerschap wilt laten registreren. De buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand zijn: Rinske Kranen-Pothof, Riny Bus-Berendsen en Natasja te Linde. Zij stellen zich hier aan u voor.

Rinske Kranen-Pothof

De dag dat je trouwt of je partnerschap laat registreren is een bijzondere dag. Jullie bevestigen, omringd door de mensen die bij jullie horen, de keuze voor een wettelijke verbintenis. Maar bovenal bevestigen jullie de liefde voor elkaar. En natuurlijk vindt deze bijzondere gelegenheid plaats in een unieke sfeer die helemaal bij jullie aansluit.

Mijn naam is Rinske Kranen-Pothof (1975), ik ben getrouwd met Bas en moeder van Dion en Jolijn. Wij zijn de zorgondernemers van Thomashuis Lichtenvoorde. In ons Thomashuis bieden wij een warm thuis aan 8 mensen met een verstandelijke handicap. Ik houd van uitgebreid koken, lang tafelen, spelletjes spelen (o.a. kolonisten van Catan, kaarten), zingen, tekenen en wandelen. Ik ben dol op de bergen en de tuin.

Het mogen meebeleven van de liefde tussen twee mensen, een steentje bijdragen aan die mooie dag is voor mij een kadootje. Het kennismakingsgesprek, dat we vooraf met z’n drieën hebben, speelt hierbij een belangrijke rol. We leren elkaar kennen, ik sluit graag aan bij dat wat belangrijk is voor jullie en vertaal gevoel naar woorden. Ik ben een creatieve denker, wat helpt bij het komen tot een levendige, persoonlijke ceremonie vol liefde! Dit bij voorkeur met een flinke dosis vrolijkheid. Er mag best gelachen worden in de trouwzaal (of daarbuiten), want het is per slot van rekening een vrolijke, liefdevolle dag; jullie dag!

Ik wens jullie een mooie aanloop naar deze bijzondere dag toe.

Graag tot ziens, Rinske Kranen

Babs Rinske Kranen

Riny Bus-Berendsen

Hallo......
Wat leuk dat jullie besloten hebben om te gaan trouwen of een partnerregistratie aan willen gaan. Alvast van harte gefeliciteerd met dit voornemen. Een belangrijke stap maar vooral een mooi moment om bij stil te staan; want waarom kies je juist voor deze man, deze vrouw, waarom wil je een officiële verbintenis aangaan... Vragen waar ik samen met jullie aan de keukentafel over wil praten.

Want ik vind het niet zomaar vanzelfsprekend dat twee mensen hun ‘jawoord’ aan elkaar geven, dus in dat voorgesprek probeer ik er achter te komen waarom jullie deze stap nemen. Na dat informele gesprek ga ik aan de slag om een persoonlijk verhaal over jullie te schrijven. Ik vind het heel bijzonder om dat te mogen doen, want het is en blijft toch jullie levensverhaal waar ik ineens instap.

Ieder mens is uniek en daarom is het zo boeiend en uitdagend om over twee mensen een mooi verhaal te schrijven. Of het nu in de trouwzaal is of op een speciale locatie, ik wil jullie, in het bijzijn van de getuigen en dierbare mensen, graag een goed begin van de dag meegeven.
Ik wil daar heel ontspannen, flexibel, persoonlijk, met humor maar ook serieus en integer mee omgaan zodat het een mooi begin is van een onvergetelijke dag.

De keuze die iemand maakt respecteer ik, dus mensen van het gelijke geslacht trouw ik ook omdat ik geloof in de liefde.

Maar jullie willen natuurlijk ook weten wie ik ben... Mijn naam is Riny Bus-Berendsen. Ik ben geboren in Doetinchem en door mijn huwelijk met Albert, die in Oost Gelre een agrarisch bedrijf had, kwam ik hier te wonen. Wij hebben drie kinderen die inmiddels op eigen benen staan.

Ik ben altijd als verpleegkundige werkzaam geweest, maar nu gestopt met werken en heb dus tijd voor andere dingen zoals zingen bij een koor, ben redactielid van Zwols Ni-js waarin ik, met een team gemotiveerde mensen, verhalen schrijf over Zwolse bedrijven en families, ben vrijwilligster in de Oude Calixtuskerk waar mensen, groepen kennis kunnen maken met het “Grols” verleden,  kegel één keer per week, ben lid van een tuin club en ik mag mensen trouwen.
En dat laatste zie ik nog steeds als mijn ‘beroep’.

Een huwelijk of partnerregistratie is en blijft voor mij telkens een uitdaging waar ik tijd en aandacht aan besteed. Ieder mens, iedere relatie is en blijft bijzonder en het verhaal daarachter is altijd weer anders…en mensen gelukkig zien op zo’n mooie dag geeft aan liefde niet gemist kan worden in het leven.

Dus... het ‘jawoord’ van jullie zou ik graag willen horen op.....

Een hartelijke groet van Riny Bus-Berendsen

Babs Riny Bus

Natasja te Linde

Proficiat met jullie voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. Het is een leuke tijd. De voorbereiding voor deze speciale dag waar jullie JA tegen elkaar gaan zeggen. De locatie, de muziek, de aankleding, de gasten, samen er vorm aan geven. Een dag die jullie leven samen weerspiegelt. 

Als trouwambtenaar heb ik de eer een onderdeel te zijn van deze dag. 

Mijn naam is Natasja te Linde (1980). Partner van Ruben en trotse moeder van 3 kinderen, Lexi, Abby en Boaz. Eigenschappen als sociaal, creatief en ondernemend passen bij mij. Ik maak tassen van oude materialen van onder andere oude reclamebanners. Sinds 2017 mag ik met een leuk team het evenement “Let it Snow” in Lichtenvoorde organiseren. Daarnaast vind ik het leuk om betrokken te zijn bij sociale, maatschappelijk commerciële projecten. In mijn vrije tijd geniet ik graag met familie en vrienden en ga ik graag naar festivals.

Ik vind het een voorrecht om huwelijken /geregistreerd partnerschappen te mogen voltrekken. Elk bruidspaar is uniek en heeft een eigen verhaal.

Door middel van een informeel gesprek leer ik jullie kennen. Ik luister naar jullie verhaal. De kennismaking, verloop, mooie bijzondere momenten maar ook moeilijke tijden of juist jullie humor. Hoe ziet de dag van de bruiloft eruit? Welke wensen hebben jullie? Met deze informatie en eventueel input van dierbaren maak ik een mooi verhaal. Een verhaal dat een mooi begin mag zijn van een onvergetelijke dag. Misschien wel die van jullie.

Babs Natasja te Linde