Trouwambtenaren

Het huwelijk of de partnerschapsregistratie wordt gesloten door een (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand (babs). In Oost Gelre kunt u kiezen door welke ambtenaar u getrouwd wilt worden of u uw partnerschap wilt laten registreren. De buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand zijn: Susanne Abrahams, Riny Bus-Berendsen, Rinske Kranen-Pothof, Natasja te Linde en Patrick Nauw. Zij stellen zich hier aan u voor.

Susanne Abrahams

Jullie kennen ongetwijfeld dat gevoel van een klik op het moment dat er iemand in je leven komt die zo ontzettend passend is waardoor de puzzelstukken op hun plek lijken te vallen. En dan ineens is DE vraag gesteld, wordt er een keuze gemaakt voor een locatie (klik!), kleding (klik!), muziek (klik!) en de kaarten (klik) gaan de deur uit.  En dan mogen jullie nu kiezen wie de trouwambtenaar wordt voor de ceremonie. En mijn wens voor jullie is dat je die 'klik!' bij mij ook voelt. 

Om daarbij een handje te helpen een klein inkijkje in mijn persoonlijke leven: in de eerste plaats ben ik moeder van twee geweldige kerels en partner van mijn lieve vriend Thijs. Wij wonen sinds twee jaar in Lochem en voelen ons hier helemaal senang. Daarnaast ben ik zangeres bij drie verschillende bands, ben ik groot fan van de boeken en films van Stephen King en ben ik bestuurslid bij Stichting De Vrienden van Schouwburg Lochem.

Ja, ik wil, zei ik volmondig tegen de eervolle functie van trouwambtenaar. Het eerste wat bij mij opkwam was wat een ere baan! Zo’n speciaal moment en daar zou ik een rol in hebben. En wat voor één! Ik maak graag mensen blij en om dat te bereiken breng ik mijn  aandacht, invoelingsvermogen en een goede dosis humor mee. Het is mijn streven om jullie ceremonie bijzonder en op maat te maken door van tevoren goed te luisteren naar jullie wensen. Wat heb ik nog meer te bieden? Mijn grondhouding omschrijft zich als open, eerlijk en nieuwsgierig. Ik zeg wat ik doe en ik doe wat ik zeg. En ik hou van het ontmoeten van mensen en het ontdekken van ieders persoonlijke verhaal.

Ik hoop jullie verhaal te mogen horen en over te brengen tijdens een mooie, op jullie lijf geschreven  ceremonie als opmaat naar de oh zo belangrijke ja, ik wil!

Riny Bus-Berendsen

Wat leuk dat jullie besloten hebben om te gaan trouwen of een partnerregistratie aan willen gaan. Alvast van harte gefeliciteerd met dit voornemen. Een belangrijke stap maar vooral een mooi moment om bij stil te staan; want waarom kies je juist voor deze man, deze vrouw, waarom wil je een officiële verbintenis aangaan... Vragen waar ik samen met jullie aan de keukentafel over wil praten.

Want ik vind het niet zomaar vanzelfsprekend dat twee mensen hun ‘jawoord’ aan elkaar geven, dus in dat voorgesprek probeer ik er achter te komen waarom jullie deze stap nemen. Na dat informele gesprek ga ik aan de slag om een persoonlijk verhaal over jullie te schrijven. Ik vind het heel bijzonder om dat te mogen doen, want het is en blijft toch jullie levensverhaal waar ik ineens instap.

Ieder mens is uniek en daarom is het zo boeiend en uitdagend om over twee mensen een mooi verhaal te schrijven. Of het nu in de trouwzaal is of op een speciale locatie, ik wil jullie, in het bijzijn van de getuigen en dierbare mensen, graag een goed begin van de dag meegeven. Ik wil daar heel ontspannen, flexibel, persoonlijk, met humor maar ook serieus en integer mee omgaan zodat het een mooi begin is van een onvergetelijke dag.

De keuze die iemand maakt respecteer ik, dus mensen van het gelijke geslacht trouw ik ook omdat ik geloof in de liefde.

Maar jullie willen natuurlijk ook weten wie ik ben. Mijn naam is Riny Bus-Berendsen. Ik ben geboren in Doetinchem en door mijn huwelijk met Albert, die in Oost Gelre een agrarisch bedrijf had, kwam ik hier te wonen. Wij hebben drie kinderen die inmiddels op eigen benen staan.

Ik ben altijd als verpleegkundige werkzaam geweest, maar nu gestopt met werken en heb dus tijd voor andere dingen zoals zingen bij een koor, ben redactielid van Zwols Ni-js waarin ik, met een team gemotiveerde mensen, verhalen schrijf over Zwolse bedrijven en families, ben vrijwilligster in de Oude Calixtuskerk waar mensen, groepen kennis kunnen maken met het Grols verleden,  kegel één keer per week, ben lid van een tuin club en ik mag mensen trouwen. En dat laatste zie ik nog steeds als mijn ‘beroep’.

Een huwelijk of partnerregistratie is en blijft voor mij telkens een uitdaging waar ik tijd en aandacht aan besteed. Ieder mens, iedere relatie is en blijft bijzonder en het verhaal daarachter is altijd weer anders en mensen gelukkig zien op zo’n mooie dag geeft aan liefde niet gemist kan worden in het leven.

Dus het ‘jawoord’ van jullie zou ik graag willen horen op.....

Rinske Kranen-Pothof

De dag dat je trouwt of je partnerschap laat registreren is een bijzondere dag. Jullie bevestigen, omringd door de mensen die bij jullie horen, de keuze voor een wettelijke verbintenis. Maar bovenal bevestigen jullie de liefde voor elkaar. En natuurlijk vindt deze bijzondere gelegenheid plaats in een unieke sfeer die helemaal bij jullie aansluit.

Mijn naam is Rinske Kranen-Pothof (1975), ik ben getrouwd met Bas en moeder van Dion en Jolijn. Wij zijn de zorgondernemers van Thomashuis Lichtenvoorde. In ons Thomashuis bieden wij een warm thuis aan 8 mensen met een verstandelijke handicap. Ik houd van uitgebreid koken, lang tafelen, spelletjes spelen (o.a. kolonisten van Catan, kaarten), zingen, tekenen en wandelen. Ik ben dol op de bergen en de tuin.

Het mogen meebeleven van de liefde tussen twee mensen, een steentje bijdragen aan die mooie dag is voor mij een kadootje. Het kennismakingsgesprek, dat we vooraf met z’n drieën hebben, speelt hierbij een belangrijke rol. We leren elkaar kennen, ik sluit graag aan bij dat wat belangrijk is voor jullie en vertaal gevoel naar woorden. Ik ben een creatieve denker, wat helpt bij het komen tot een levendige, persoonlijke ceremonie vol liefde! Dit bij voorkeur met een flinke dosis vrolijkheid. Er mag best gelachen worden in de trouwzaal (of daarbuiten), want het is per slot van rekening een vrolijke, liefdevolle dag; jullie dag!

Ik wens jullie een mooie aanloop naar deze bijzondere dag toe. Graag tot ziens.

Natasja te Linde

Proficiat met jullie voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. Het is een leuke tijd. De voorbereiding voor deze speciale dag waar jullie JA tegen elkaar gaan zeggen. De locatie, de muziek, de aankleding, de gasten, samen er vorm aan geven. Een dag die jullie leven samen weerspiegelt.  Als trouwambtenaar vind ik een grote eer een onderdeel te zijn van deze dag. 

Mijn naam is Natasja te Linde. Partner van Ruben en trotse moeder van 3 kinderen, Lexi, Abby en Boaz. Eigenschappen als sociaal, creatief en ondernemend passen bij mij. In mijn vrije tijd geniet ik graag met familie en vrienden en ga ik graag naar festivals.

Ik ben een echte verbinder. Als Projectcoördinator bij Present Winterswijk verbind ik mensen die graag iets voor een ander willen betekenen met mensen die goed hulp kunnen gebruiken. Vanuit Project heb ik verschillende projecten gedaan met als rode draad verbinden. Onder andere verbinden van mensen door het evenement ‘Let it snow’, amateurfotografen verbinden door creativiteit bij het ‘Perfecte Plaatje Lichtenvoorde’. Ouderen en jongeren van de opleiding zorg en welzijn verbinden door activiteiten met het ‘It scoot to be here’-project in Aalten.

Als trouwambtenaar mag ik geliefden verbinden met een mooie ceremonie. Ik vind het een voorrecht om huwelijken/geregistreerd partnerschappen te mogen voltrekken. Elk bruidspaar is uniek en heeft een eigen verhaal.

Door middel van een informeel gesprek leer ik jullie kennen. Ik luister naar jullie verhaal. De kennismaking, het verloop van jullie leven, mooie bijzondere momenten maar ook moeilijke tijden of juist jullie humor. Hoe ziet de dag van de bruiloft eruit? Welke wensen hebben jullie? Met deze informatie en eventueel input van dierbaren maak ik een mooie ceremonie. Een ceremonie dat een mooi begin mag zijn van een onvergetelijke dag. Misschien wel die van jullie.

Patrick Nauw

Van harte gefeliciteerd met jullie aankomende avontuur in het huwelijksbootje of jullie stralende toekomst als geregistreerde partners! Het is een bijzondere eer om als trouwambtenaar deel uit te mogen maken van één van de belangrijkste dagen in het leven van twee verliefde mensen. Ik kijk dan ook uit naar onze kennismaking om uiteindelijk samen toe te werken naar dat ene zinnetje: Ja, ik wil.

Mijn naam is Patrick Nauw (1975) en ik ben verheugd om jullie te ontmoeten. Ik ben sinds 2016 getrouwd met Henriët en vader van Isa (17), Ylva (6) en de tweeling Calle & Kjeld (3). In mijn professionele leven ben ik mede-eigenaar van een franchiseorganisatie binnen de incassodienstverlening, waar ik mijn passie voor Marketing & Communicatie inzet om succes te boeken. Daarnaast ben ik betrokken bij een startup in de IT-dienstverlening, wat me constant inspireert en uitdaagt. In mijn vrije tijd hou ik van gezelligheid. Zo ben ik voorzitter van het bestuur van de plaatselijke scoutingverenigingen en zing ik in een levensliederenkoor, ga ik graag uit eten, naar het theater of gezellig een drankje met vrienden drinken.

Mijn levenspad heeft me tweemaal naar het huwelijk geleid. In 2013 overleed mijn eerste vrouw, maar beide huwelijksceremonies heb ik als buitengewoon persoonlijk en waardevol ervaren, met kostbare herinneringen als resultaat. Deze ervaringen, gecombineerd met mijn liefde voor het leiden van ceremonies, brachten me bij mijn passie: Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand zijn. Ik haal er vreugde uit om voor groepen te spreken, ben een meester in improvisatie, sta bekend om mijn empathie, en kan een flinke dosis humor toevoegen.

Tijdens ons voorbereidende gesprek, zullen we al jullie wensen grondig doornemen, en ik zal jullie voorzien van praktisch advies. Realiseer je dat de ceremonie jullie moment is, waarin vrijwel alles mogelijk is. Het hoogtepunt, het ja-woord, zal uiteraard plechtig zijn. Jullie dag wordt onvergetelijk!

Graag tot ziens.