Toekomstbestendig Wonen Lening aanvragen

10 april 2024
Nieuws

Heeft u een eigen woning? Dan kunt u de Toekomstbestendig Wonen Lening aanvragen. Met deze lening kunt u uw woning klaarmaken voor de toekomst en energiezuiniger maken. Dat kan door bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen of isoleren van dak, muren of vloer.

Wanneer u uw huis energiezuiniger, levensloopbestendiger of asbestvrij wilt maken, kunt u de lening afsluiten tegen een aantrekkelijke rente. U kunt de lening gebruiken voor het aanbrengen van een traplift en het plaatsen van HR++ glas. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het verplaatsen van uw badkamer naar de begane grond. Ook zaken als asbestverwijdering en vloerisolatie vallen onder de regeling.  

4 leenvormen 

Binnen de regeling kunt u kiezen uit 4 verschillende leenvormen. Dit is afhankelijk van uw leeftijd, inkomen en of er wel of geen overwaarde is van uw woning. Voor elke lening geldt dat er minimaal 1 energiemaatregel onderdeel moet zijn van de voorgenomen investeringen.  

Lening aanvragen

Wilt u de Toekomstbestendig Wonen Lening aanvragen? Dan heeft u toestemming van het Energieloket nodig. U kunt de Toekomstbestendig Wonen Lening aanvragen via www.energieloketachterhoek.nl. Daar ziet u ook welke stappen u moet doorlopen. U vindt ook meer informatie op SVNexterne-link-icoon.  

Meer informatie  

Heeft u vragen? U kunt altijd binnenlopen bij het wekelijks spreekuur van het Energieloket op locatie. Dit is elke donderdag van 9.30 tot 11.30 uur in Den Diek in Lichtenvoorde. U kunt ook bellen: van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur en op vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur via (0314) 820 360.