Sociaal Team Oost Gelre

Het Sociaal Team is er voor álle inwoners van Oost Gelre. U kunt bij ons terecht met alle vragen waar u in het dagelijks leven tegenaan loopt. Bijvoorbeeld over werk, financiën, wonen, (mantel)zorg, opvoeden, uw gezin of relatie. We helpen u graag op weg. 

In het Sociaal Team werken medewerkers met verschillende achtergronden samen. Bijvoorbeeld specialisten op het gebied van Wmo, jeugd, participatie en cliëntondersteuning. We hebben daarnaast veel contact met organisaties, zoals huisartsen, zorgaanbieders en wijkverpleegkundigen.

Hoe werken wij?

U neemt contact op met het Sociaal Team. Met een medewerker bespreekt u uw vraag en uw situatie. Samen kijken we naar wat er nodig is. Als er ondersteuning nodig is, kijken we ook naar wat u zelf nog kunt doen en naar wat mensen in uw omgeving (familie, vrienden of buren) kunnen doen. Soms lukt zelfstandig wonen of reizen niet meer. Een medewerker van het Sociaal Team gaat met u in gesprek en kijkt of bijvoorbeeld aanpassing van uw woning of een hulpmiddel noodzakelijk is. 

De Sociaal Team-medewerkers leggen zowel huisbezoeken als telefonische onderzoeken af. Per situatie wordt bekeken of het een huisbezoek moet worden of dat het een telefonisch onderzoek wordt.

Neem gerust contact met ons op

Bereikbaarheid

Telefoon
Op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur via telefoonnummer (0544) 39 36 16

Gemeentehuis Oost Gelre
Varsseveldseweg 2, 7131 BJ Lichtenvoorde
Bekijk deze locatie op kaart

Samen in Oost Gelre

Wilt u meer informatie over zorg, welzijn en meedoen? Kijk dan op www.sameninoostgelre.nl