Open Erf op 25 mei bij biodiversiteitsambassadeurs in 20 gemeenten

22 mei 2024
Nieuws

Stephan Damman, biodiversiteitsambassadeur Oost Gelre.

Wilt u op uw terrein inheemse planten, struiken en bomen waar insecten en vogels op afkomen? Wilt u inspiratie opdoen over een groen en biodivers erf? Wilt u meer weten over hoogstamfruit, poelen, een vogelbosje, insectenhotel of bloemenweide? Bezoek dan inspirerende erven tijdens de Dag van het Open Erf op zaterdag 25 mei.

Ambassadeurs voor biodiversiteit 

Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseert deze dag samen met de Gelderse biodiversiteitsambassadeurs. In ruim 20 Gelderse gemeenten stellen ambassadeurs hun fraaie erven open voor bezoekers. De ambassadeurs van het Praktijknetwerk Biodiversiteit bij Buitenlui zijn particulieren die de biodiversiteit een handje helpen in hun tuin of op hun land. In Oost Gelre kunt u een kijkje nemen in de bijenweide in Groenlo en kennismaken met Stephan Damman. 

Informatie over het verhogen van de biodiversiteit op het erf 

Tijdens de Dag van het Open Erf is er van alles te zien en te doen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij bloemenweides, poelen, hoogstamboomgaarden, vlechtheggen, houtwallen, natuurlijke tuinen, insectenhotels, voedselbossen, moestuinen en takkenrillen. Of laat u rondleiden door de ambassadeurs of luister naar deskundigen zoals een bijenexpert, een hoogstamfruitdeskundige en een klimaatburgemeester. Ook zijn er lezingen over het biodivers maken van uw erf en een demonstratie door een mandenmaker.  

Stephan Damman, Blikpad 9 Groenlo (10.00-16.00 uur)  

In Oost Gelre kunt u kennismaken met biodiversiteitsambassadeur Stephan Damman Hij kan u meer vertellen over een bongerd, een struweelhaag, sinusbeheer en uilenkasten. Ook kunt u een kijkje nemen in de bijenweide (met educatieruimte) in het Stadspark en u laten informeren over natuur en bijenvolken.  

Aanmelden 

Wilt u inspiratie opdoen en vindt u het leuk om kennis te maken met een van de ambassadeurs? Kom dan naar de Dag van het Open Erf. Meldt u vooraf aan bij de ambassadeur. Kijk voor meer informatie over de Dag van het Open Erf en de terreinen van de ambassadeursexterne-link-icoon

Het Praktijknetwerk Biodiversiteit bij Buitenlui wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.