default iconOntwikkeling omgeving gemeentehuis

Eerste stap: opstellen visie voor het gebied 

De herontwikkeling van de omgeving van het gemeentehuis Lichtenvoorde staat in het Collegeuitvoeringsprogramma 2023-2026. 

De ambities van het deelproject omgeving gemeentehuis in het programma GLK (2017) zijn:  

  • Het vernieuwde gemeentehuis kan samen met de omliggende functies een mooie entree vormen aan deze zijde van het centrum 
  • Een invulling van de karakteristieke voormalige school naast het gemeentehuis is wenselijk 
  • In de directe omgeving staan diverse panden leeg (voormalige Jorisschool, voormalig TPG-gebouw en voormalige Rabobank) 
  • Er liggen kansen om de openbare ruimte integraal te verbeteren.  

In de visie onderzoeken we de mogelijkheden. 

Betrekken van omwonenden en belanghebbenden 

In de verschillende fasen van de ontwikkeling van dit gebied betrekken we omwonenden en belanghebbenden.  

Digitale nieuwsbrief

Hier kunt u zich direct inschrijven voor de digitale nieuwsbrief.    

Inloopbijeenkomst omwonenden 28 november 2023 

Deze bijeenkomst organiseerden we voor omwonenden en belanghebbenden in de buurt en het centrum. We hebben 40 huishoudens uitgenodigd. De bijeenkomst is ook bekendgemaakt in de nieuwsbrief Geef Lichtenvoorde Kleur. 

Tijdens deze inloopbijeenkomst waren de verschillende studiemodellen te zien die zijn gemaakt door het stedenbouwkundig adviesbureau. Er waren modellen met vrijstaande woningen, appartementen voor jongeren en ouderen, zorgappartementen en met meer en minder parkeergelegenheid. Aanwezigen konden reageren op de modellen. Deze reacties nemen we mee bij de verdere uitwerking van de modellen. Van de 5 modellen blijven er naar verwachting 2 of 3 over.

Kijk voor de studiemodellen, het plangebied en het proces, hieronder bij 'Meer informatie'. 

Volgende inloopbijeenkomst

Op 28 maart 2024 organiseren we opnieuw een inloopbijeenkomst voor omwonenden en belanghebbenden. U kunt dan zien wat we met de reacties van de inloopbijeenkomst van 28 november hebben gedaan en we geven teen toelichting op de overgebleven modellen. Wilt u rechtstreeks een uitnodiging ontvangen? Meld u zich hierboven aan voor de nieuwsbrief. U ontvangt de uitnodiging dan automatisch via e-mail (wanneer u zich al heeft aangemeld, hoeft dat niet nogmaals).