Omgevingsvisie

daycare iconOmgevingsvisie Oost Gelre

Reageer op de ontwerp-Omgevingsvisie voor 8 juni

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft de ontwerp-Omgevingsvisie op 18 april 2023 vastgesteld. Dat betekent dat de gemeente het document ter inzage legt. Dat is een standaardprocedure. Iedereen die dat wil, kan tijdens de periode van 6 weken reageren op de ontwerp-omgevingsvisie (een zienswijze indienen).  U geeft hierbij aan met welke punten uit de omgevingsvisie u het wel of niet eens bent. En u vertelt waarom u dat vindt.

De ontwerp-Omgevingsvisie inzien

Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u vanaf 28 april 2023 de ontwerp-Omgevingsvisie inzien onder plannummer NL.IMRO.1586.SV00004-OW01.

In het gemeentehuis te Lichtenvoorde, Varsseveldseweg 2, kunt u de ontwerp-Omgevingsvisie op afspraak inzien. U maakt uw afspraak via telefoonnummer (0544) 39 35 35.

Reageren op de ontwerp-Omgevingsvisie

Dit kan 6 weken lang tijdens de inzagetermijn van 28 april t/m 8 juni 2023. Uw schriftelijke zienswijzen richt u aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde, o.v.v. “ontwerp-Omgevingsvisie”. Dient u liever een mondelinge zienswijze in? Neemt u dan contact op met de afdeling Ruimte en Economie via telefoonnummer (0544) 39 35 35.

Wat doen we met uw reacties?

De gemeente neemt alle ontvangen zienswijzen in behandeling. Dit kan leiden tot aanpassing van de omgevingsvisie. De laatste stap is dat de gemeenteraad de omgevingsvisie vaststelt.

Aanmelden nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor de nieuwsbrief, houden wij u automatisch op de hoogte over bijeenkomsten en activiteiten over de omgevingsvisie.

Kijk en luister de podcast

Marjolein Nijhuis en Anne-Marie Bruggert praten met Talie Wijlens over de omgevingsvisie van Oost Gelre. Talie praat met hen over de voordelen van wonen in Oost Gelre, wat de omgevingsvisie inhoudt en hoe belangrijk het is dat jongeren daar over mee praten.

Vooruitkijken naar 2040

Hoe kijkt u naar het verkeer in uw omgeving, naar woningbouw, naar sport- en speelvoorzieningen? Wat vindt u van het groen in uw omgeving, is er voldoende aandacht voor biodiversiteit? Is uw omgeving voldoende voorbereid op het veranderende klimaat? Hoe kijkt u naar het toepassen van duurzame energiebronnen (o.a. zonne- en windenergie) en naar het afbouwen van het aardgas in woningen. Hoe blijven we aantrekkelijk voor toeristen en hoe willen we zelf recreëren? Vragen en onderwerpen die allemaal van invloed zijn op uw directe leefomgeving. Binnen de woonkernen en in het buitengebied. Voor het jaar 2040 nu al plannen maken, daarover hebben we de ontwerp-Omgevingsvisie gemaakt.