default iconMijn bedrijvenloket

Uw eigen omgeving

Mijn Bedrijvenloket is uw zakelijke gedeelte van het digitale loket. Voor toegang tot 'Mijn bedrijvenloket' logt u in met eHerkenning. U kunt pas inloggen op Mijn bedrijvenloket als uw bedrijf in de gemeentelijke administratie is opgenomen en u dus een product / dienst van ons hebt afgenomen. Komt uw bedrijf niet voor in onze administratie en gaat u inloggen op Mijn Bedrijvenloket, dan wordt een foutmelding getoond.

Inloggen met eHerkenning in Mijn bedrijvenloket

Lopende zaken

Bekijk online de zaken die u digitaal heeft aangevraagd en die op dit moment in behandeling zijn bij de gemeente Oost Gelre. NB. Een nieuwe aanvraag of melding kunt u niet via het digitaal loket doen.

Start u een bedrijf of verhuist uw bedrijf? Meld dit bij de Kamer van Koophandel

De gemeente krijgt deze gegevens door van de Kamer van Koophandel. Contactgegevens zoals e-mail en telefoon kunt u wel zelf in het bedrijvenloket invullen of wijzigen. Zijn er andere gegevens die moeten worden aangepast? Neem dan contact op met de Kamer van Koophandel

De berichtenbox voor bedrijven

In de berichtenbox voor bedrijven van Mijn Overheid worden geen berichten van de gemeente Oost Gelre geplaatst. Zaken die u in behandeling heeft (gehad) met de gemeente Oost Gelre kunt u inzien in Mijn Bedrijvenloket.

E-facturen

U kunt uw factuur op verschillende manieren naar de gemeente Oost Gelre versturen:

 • Als e-factuur
 • Als PDF-factuur
 • Per post

e-factuur versturen

Een elektronische factuur is een gestructureerd, digitaal bestand (maar geen PDF) waarbij alle gegevens altijd op een vaste plek in het bestand staan en hun eigen betekenis hebben. Een e-factuur kan vanuit het ene geautomatiseerde systeem elektronisch worden verwerkt in het andere systeem.

De voordelen van e-factureren zijn onder andere:

 • Gemakkelijk; de verwerking verloopt automatisch
 • Snellere verwerking; de papierstroom blijft achterwege
 • Nauwkeuriger; geen fouten door handmatige verwerking
 • Goedkoper; geen print- en portokosten

U kunt een e-factuur alleen versturen via het netwerk van Peppol. In het netwerk van Peppol kunt u ons vinden via het organisatie-identificatienummer (OIN): 0000001813586008000. U kunt een e-factuur op twee manieren versturen:

 • E-factuur vanuit uw (boekhoud)softwarepakket.
  Met de meeste boekhoud- en facturatiesoftware die in Nederland verkrijgbaar is, kunt u e-factureren. Controleer of uw ICT-leverancier of –dienstverlener hiervoor samenwerkt met Peppol om te kunnen e-factureren naar de gemeente Oost Gelre.
 • E-factuur via Peppol.
  Gebruikt u geen (boekhoud)softwarepakket? Dan kunt u facturen online versturen via Peppol. Dit is een protocol en netwerk om facturen op een veilige manier tussen bedrijven en overheden uit te wisselen. 

PDF-factuur versturen

U kunt ook een PDF-factuur per mail versturen naar factuur@oostgelre.nl. Stuur altijd één factuur per PDF. In één mail kunt u meerdere PDF’s opnemen.

Factuur per post versturen

U kunt uw factuur per post sturen naar:
Gemeente Oost Gelre
T.a.v. team Financiën
Postbus 17
7130 AA Lichtenvoorde

Vragen?

Neem contact op met team Financiën. Dat kan via (0544) 39 35 19 of factuur@oostgelre.nl.