Hulp voor kinderen van gedupeerde ouders (kindregeling)

Is jouw vader of moeder gedupeerde van de toeslagenaffaire? En heb je hulp nodig? Neem dan contact op met het Sociaal Team van de gemeente. We kijken samen met jou hoe we je het beste kunnen helpen.

Neem contact op met het Sociaal Team

Dat kan via telefoonnummer (0544) 39 36 16 (op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur) of via sociaalteam@oostgelre.nl

Waarmee kan het Sociaal Team jou helpen? 

Is jouw vader of moeder erkend gedupeerde ouder van de toeslagenaffaire? Dan krijg je een brief van de Belastingdienst met informatie over de kindregeling. In de brief staat ook informatie over het geldbedrag dat je krijgt. Dit bedrag hangt af van je leeftijd. Wil je weten wanneer jij de brief krijgt? Bekijk dan de planningexterne-link-icoon.

Als je geen brief hebt ontvangen van de Belastingdienst  

Heb je geen brief ontvangen, maar denk je dat je wel recht hebt op de kindregeling? De meeste kinderen en jongeren die recht hebben op de kindregeling zijn bekend bij de Belastingdienst. Daarom krijg je vanzelf een brief. En hoef je je niet aan te melden. In sommige gevallen is aanmelden wel nodig.  Controleer of aanmelden nodig is.externe-link-icoon

Welke hulp en ondersteuning kun je van het Sociaal Team krijgen? 

Wil je met iemand praten over de toeslagenaffaire of heb je andere vragen? Bel ons. We praten dan over jouw situatie en wat jij nodig hebt. Je kunt van ons bijvoorbeeld hulp krijgen bij: 

  • vragen over onderwijs 
  • vragen over werk 
  • vragen over gezondheid 
  • geldproblemen 

Maar je kunt ook gewoon je verhaal vertellen. We kijken hoe we je het beste kunnen helpen. Dit kan in iedere situatie anders zijn.  

Privacy 

Als je ons belt, dan vragen we je naar je leeftijd en je situatie. Zo kunnen we je in contact brengen met de juiste persoon om je verder te helpen. We delen deze informatie verder met niemand. Alleen als jij daar toestemming voor geeft.