Gemeente controleert op opgave gemeentegronden

17 april 2024
Nieuws

Uit vragen in de gemeenteraad blijkt dat andere mensen eerder stukken gemeentegrond hebben aangegeven bij de opgave. Dat mag niet. Daarom gaan we de opgave van gronden controleren. 

Inzicht in opgave van gemeentegronden 

Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft de gemeente inzicht in de opgave. We kunnen zien wie aangeeft eigenaar te zijn van een stuk gemeentegrond.  

Nauwkeurige opgave van gronden voor 15 mei 

Eigenaren van grond melden vóór 15 mei hun grond aan. De gemeente roept grondeigenaren op om te letten op de kadastrale grenzen. Dit zijn grenzen op een kaart die laten zien waar een stuk grond begint en eindigt.  

Wethouder Landelijk gebied Arjen Schutten: “Vanaf dit jaar gaan we controleren op de kadastrale grenzen van percelen. Zien we afwijkingen bij de opgave van gemeentegrond, dan gaan we deze opgave herstellen.”  

Meer informatie? 

Grondeigenaren hebben een brief ontvangen over dit onderwerp. Heeft u als grondeigenaar geen brief ontvangen of heeft u vragen? Dan kunt u die mailen naar gemeente@oostgelre.nl. In het onderwerp kunt u zetten: ‘Opgave en gebruik van gronden’.