Drugs in jouw buurt herkennen

Drugshandel, wietteelt of productie van andere drugs raakt jou als buurtbewoner altijd. Overlast door stank, lekkage en vervuiling bijvoorbeeld. Je buurt verloedert. En dat geeft een gevoel van onveiligheid, voor jezelf of je kinderen.

Maak drugs in jouw buurt kansloos!

Een huis in een buurt met drugscriminaliteit is moeilijk te verkopen en wordt minder waard. Als je naast een drugslab of wietplantage woont, is er serieus brand-, explosie- of verstikkingsgevaar. Chemisch afval van drugslabs wordt vaak gedumpt in de natuur en kan vervuiling maar ook brandwonden veroorzaken als je ermee in aanraking komt. Zet je buurt dus niet op het spel door drugs in je omgeving toe te staan. Meld het gewoon. Beter voor je buurt. Beter voor jezelf.

Het kan ook in jouw buurt gebeuren

Drugspanden, wietzolders en druglabs zijn overal. Op het platteland en in de stad. In keurige wijken en in minder goede wijken. Afgelegen of dicht bewoond. De politie doet er alles aan om drugshandel en -productie tegen te gaan. Omdat de ellende die erdoor ontstaat in de omgeving, enorm is. Daarbij hebben ze jouw hulp daarbij hard nodig!

Niet alleen daders lopen gevaar, jij ook

In een buurt waar drugs wordt gedeald of hennep wordt geteeld, lopen niet alleen de daders gevaar. Een paar voorbeelden waarmee je ook als onschuldige buurtbewoner te maken kunt krijgen:

  • criminelen en drugsverslaafden zorgen voor overlast, spanning en een onveilige sfeer;
  • waardevermindering van jouw huis door leegstand en verloederen van de buurt;
  • stankoverlast, lekkages en schimmel;
  • stroomstoringen en brand-, explosie- en verstikkingsgevaar door ondeskundige montage, kortsluiting of overbelasting;
  • brandwonden, vergiftiging of ernstige milieuvervuiling door het dumpen van chemisch afval.