Vluchtelingen uit Oekraïne

Gemeente Oost Gelre zorgt op twee plekken in Groenlo voor opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Gebouw De Rank

Sinds maart 2022 vangt de gemeente vluchtelingen uit Oekraïne op. Na een kort verblijf van ongeveer 2 maanden op camping Marveld wonen sinds mei 2022 ongeveer 80 mensen tijdelijk in de voormalige verpleegstersflat ‘De Rank’ van zorgorganisatie Marga Klompé in Groenlo. Er is een locatiecoördinator vanuit Marga Klompé aanwezig.

De meeste mensen werken, de kinderen gaan naar school. Vanaf mei 2022 zijn er wat wisselingen van mensen geweest. Een aantal mensen is vertrokken en er zijn nieuwe mensen bijgekomen. Het aantal mensen blijft stabiel, rond de 80 personen. Gemeente en Marga Klompé hebben het voornemen om deze opvanglocatie te verlengen tot 1 april 2025.

Marveld Recreatie

Vanaf oktober 2023 worden 46 vluchtelingen, voornamelijk gezinnen, uit Oekraïne opgevangen op Marveld Recreatie. Hier is een locatiecoördinator vanuit de gemeente aanwezig. Veel mensen werken, kinderen gaan naar school. Net als bij De Rank komen er nieuwe mensen bij als er huidige bewoners vertrekken. Deze locatie blijft ook tot 1 april 2025 in gebruik als opvanglocatie voor ongeveer 46 personen.