Rioolaansluiting aanvragen

Om een rioolaansluiting op het gemeentelijk riool te krijgen moet u een aanvraag indienen. Als uw aanvraag akkoord is, zorgt de gemeente in overleg met u voor aansluiting op het riool. Bij het bouwen van een nieuw huis of pand draagt de aannemer meestal zorg voor de aanleg van de riolering op eigen terrein. Maar ook voor de aanvraag van een vergunning voor aansluiting op het gemeentelijk riool. Bouwt u in eigen beheer, bijvoorbeeld op een vrije bouwkavel, dan dient u hier zelf voor te zorgen. De gemeente zorgt dan voor de aansluiting.

Wat u moet weten

  • Wij raden u aan om niet te beginnen met de aanleg voordat de toestemming om aan te sluiten is verleend. Dit om eventuele technische problemen te voorkomen.
  • Vernieuwt de gemeente in een straat het riool? Dan is het voor aanwonenden mogelijk een aansluiting te laten vernieuwen.  Een plattegrond van de rioolaansluiting kunt opvragen bij de Afdeling Ruimte & Economie via gemeente@oostgelre.nl. Niet van alle percelen is een plattegrond beschikbaar.
  • Voor het indienen van een aanvraag kunt u ook gebruik maken van het aanvraagformulier aansluitvergunning riolering:

Wat kost het?

De aansluitkosten zijn afhankelijk van de situatie ter plaatse. Als de kosten voor de aansluiting zijn voldaan aan de gemeente Oost Gelre, wordt de aansluiting gerealiseerd.

Vragen?

Neem dan contact op met de afdeling Ruimte en Economie via (0544) 39 35 35.