Opvoeden en opgroeien

De website Samen in Oost Gelre helpt u op weg met informatie en ondersteuning op het gebied van opvoeden en opgroeien. Ook vindt u daar meer informatie over het Ondersteuningsteam.

Ondersteuningsteam

Het Ondersteuningsteam Oost Achterhoek is er voor kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar en hun ouders of verzorgers. Iedereen die woont in de gemeente Aalten, Oost Gelre of Winterswijk kan er terecht. Met toestemming van beide ouders en/of de jongere kan ook iemand anders om hulp of advies vragen. De hulp is vrijwillig. Er is geen verwijzing nodig van de huisarts.

Iemand meenemen

Als u een afspraak hebt met een medewerker van het Sociaal Team dan kunt u altijd iemand vragen om bij het gesprek aanwezig te zijn. Dit kan iemand zijn uit uw persoonlijke netwerk, zoals een familielid of een vriend.  Kan er niemand mee uit uw eigen omgeving? Dan kunt u gebruik maken van een onafhankelijke cliëntondersteunerexterne-link-icoon. Stichting MEE verzorgt de onafhankelijke ondersteuning voor Oost Gelre. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op mee.nlexterne-link-icoon.

Contactinformatie Ondersteuningsteam