Nieuws

Van

Tot en met

ZOOV gunt Leerlingenvervoer aan negen taxibedrijven

ZOOV heeft het leerlingenvervoer in de zeven Achterhoekse gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk gegund aan negen taxibedrijven. Ook enkele kleinere en lokale taxibedrijven gaan vanaf het nieuwe schooljaar het leerlingenvervoer verzorgen.

Zet ook iemand ‘In ’t Zonnetje’!

Ken je ook een inwoner uit Oost Gelre die een vrijwillige bijdrage levert aan natuur, landschap en groen? Nomineer hem of haar en geef een korte toelichting. Stuur je verhaal naar l.heutinck@oostgelre.nl. Wie weet staat de door jou genomineerde persoon de volgende keer ‘In ’t Zonnetje’!

Autisme ervaren dankzij het AutismeBelevingsCircuit

Donderdag 11 mei beleefden 12 personen, zowel ouders als professionals, een unieke ervaring op OBS Het Hof in Lichtenvoorde. De gemeenten Aalten, Winterswijk en Oost Gelre hebben in samenwerking met MEE Oost een AutismeBelevingsCircuit (ABC) georganiseerd onder de deskundige leiding van JanKees Dieleman.

Overweldigende belangstelling voor Taalcafé Groenlo

Dat Taalcafé Groenlo in een behoefte voorziet, bleek afgelopen woensdag 17 mei overduidelijk. De eerste morgen was het een drukte van belang. Maar liefst 19 mensen met een anderstalige achtergrond kwamen naar Cultureel Centrum De Bron. Onder genot van een kopje koffie of thee, verbeterden ze in een ontspannen sfeer hun Nederlands.

Oriëntatietraining Sociaal ondernemen door ROZ

Wat is sociaal ondernemen? Wat kan sociaal ondernemen voor u en uw (nog te starten) bedrijf betekenen? Wilt u als ondernemer of starter meer over dit onderwerp weten? Kom dan naar een oriëntatietraining Sociaal ondernemen van het ROZ. Die wordt gehouden op maandagavond 12 juni 2017 van 19.00-21.30 uur in Ondernemerscentrum H164, Enschedesestraat 164 in Hengelo.

Uitnodiging Open Huis Klinkerhofje op 18 mei

Het Klinkerhofje in Lichtenvoorde is verbouwd. Daardoor is meer ruimte ontstaan en kunnen dus meer mensen meedoen. Ook is er een nieuwe keuken geïnstalleerd. Om de verbouwing met elkaar te vieren én mensen in de gelegenheid te stellen een kijkje te komen nemen, organiseert VIT-hulp bij mantelzorg op donderdag 18 mei een Open Huis.