Nieuws

Van

Tot en met

College kiest voor afsluiting Zieuwentse kruising omwille van veiligheid en doorstroming op N18

College kiest voor afsluiting Zieuwentse kruising omwille van veiligheid en doorstroming op N18.
Aanvullende maatregelen nodig voor onderliggend wegennet.
Het College van b&w van Oost Gelre gaat de gemeenteraad voorstellen om de kruising N18-N312-Zieuwentseweg (Zieuwentse kruising) af te sluiten. Dit voorstel is in lijn met de bestuursovereenkomst die gemeente, Rijkswaterstaat en de Provincie Gelderland al eerder hebben ondertekend. In het voorstel benadrukt het college ook het belang van aanvullende maatregelen op het onderliggende wegennet, zowel in het buitengebied als in de kern Lichtenvoorde.

Cliënten Wmo en jeugd tevreden over aanpak Oost Gelre

Cliënten Wmo en jeugd tevreden over aanpak Oost Gelre.

Ruime meerderheid voelt zich serieus genomen en goed geholpen.

Een ruime meerderheid van de inwoners in Oost Gelre, die zorg of hulp ontvangt vanuit de Wmo of Jeugdwet, wordt goed geholpen. Dat blijkt uit een onlangs gehouden enquête. Ze weten waar ze terecht kunnen met hun vraag (82%), ze voelen zich serieus genomen (87%) en worden snel geholpen. Ook zijn ze  tevreden over de manier waarop de gemeente samen met hen naar oplossingen zoekt. In het geval van de Wmo geeft 81% van de cliënten aan dat ze door de ondersteuning een betere kwaliteit van leven ervaren.

Aantal misdrijven in Oost Gelre neemt af

Halfjaar cijfers laten daling van inbraken en diefstallen zien - Het totaal aantal misdrijven in Oost Gelre neemt af. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse rapportage van de politie Achterhoek-Oost. In de periode van 1 januari tot 1 augustus daalde het aantal geregistreerde misdrijven van 471 in 2016 naar 385 in 2017. De daling laat zich vooral zien in het aantal inbraken en diefstallen. Ook het aantal aangiftes van vernieling daalde.

Iedereen deed mee in de Nationale Sportweek!

Afgelopen week vond de Nationale Sportweek plaats. Ook in Oost Gelre werd er weer volop gesport. Dit jaar was er op vrijdag in het bijzonder aandacht voor het thema Aangepast Sporten. Een goede warming-up voor de Special Olympics Nationale Spelen 2018 in de Achterhoek. Wethouder Jos Hoenderboom was afgelopen vrijdagochtend op bezoek bij gymlessen van Het Bariet in de Hamalandhal in Lichtenvoorde. Hij sloeg een balletje mee en moedigde de leerlingen aan bij het sporten.

Vraagbundeling glasvezel buitengebied

Aanmelding uiterlijk 23 oktober - De vraagbundeling voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Oost Gelre is in volle gang. Na de druk bezochte informatieavonden is het nu aan de inwoners om een abonnement af te sluiten. Als 50% van de bewoners in het buitengebied zich aanmeldt wordt de glasvezel aangelegd.

Wmo-raad Oost Gelre - 2 oktober 2017

Datum: maandag 2 oktober 2017 - Tijd: 19.30 uur (koffie-inloop vanaf 19.15 uur) - Locatie: Trouwzaal gemeentehuis Lichtenvoorde

Welkom in de Waareise!

Nieuw wekelijks koffie- en thee uurtje voor jong en oud in Zieuwent

Kleine kernen presenteren Leefbaarheidsvisie

Afgelopen donderdag nam wethouder Jos Hoenderboom namens het college van B&W de ‘Leefbaarheidsvisie kleine kernen Oost Gelre’ in ontvangst. De visie is het resultaat van een goede samenwerking tussen kleine kernen, het onderwijs en de gemeente, met professionele begeleiding vanuit de provincie Gelderland. Wethouder Hoenderboom is blij met het de visie: “Het geeft duidelijk aan wat voor de kleine kernen en het buitengebied belangrijk is op weg naar 2030.”

Werkzaamheden Zegendijk in Zieuwent van start met aanleg wadi!

Met een symbolische eerste schep in de grond zijn de werkzaamheden aan de Zegendijk in Zieuwent gestart. Aannemer Hoornstra Infrabouw voert de werkzaamheden uit. Over vijf maanden is de vernieuwing van de Zegendijk klaar. Het regenwater van de weg en de woningen is dan van het riool afgekoppeld. Via een wadi (een bodempassage) zakt het regenwater straks weg in de grond. En bijzonder is dat de wadi straks ook nog eens een functie krijgt als ontmoetingsplek!

Veiligheid voorop bij de bouw van de Nieuwe Twenteroute (N18)

Waarom is de bouwweg verboden terrein? - De aanleg van de Nieuwe Twenteroute (N18) door aannemer Noaber18 leeft in de omgeving. Het werk trekt ontzettend veel bekijks. Media, omwonenden en voorbijgangers kijken graag mee. Het liefst op een zo kort mogelijke afstand. De bouwweg is gereed en er rijden dagelijkse vele grote en zware machines en auto’s overheen. We merken dat er mensen zijn die de bouwweg gebruiken als crossbaan. Of als wandel-, fiets- of hardlooproute voor in het weekend. Maar de bouwweg is en blijft verboden terrein, ook in het weekend.