Nieuws

Van

Tot en met

Geslaagde aftrap dementievriendelijke gemeente Oost Gelre

Dinsdag 12 juni was de startbijeenkomst voor een dementievriendelijk Oost Gelre. Wethouder Jos Hoenderboom: “Het aantal ouderen met dementie neemt de komende jaren toe. We willen een dementievriendelijke gemeente zijn en het dagelijks leven van mensen met dementie makkelijker maken. Een samenleving waarin inwoners op een goede manier omgaan met mensen met dementie.”

Verkeerstellingen Groenlo

De komende periode worden op 19 locaties in en rond Groenlo verkeerstellingen uitgevoerd. Daarvoor worden rubberen slangen op de wegen gelegd om het verkeer te tellen. Nu de nieuwe N18 er ligt, wil de gemeente goed inzicht hebben in de gewijzigde verkeersstromen.

25 juni: inloopavond omgeving Bonifatiushof-Nieuwmarkt

Met het programma Geef Lichtenvoorde Kleur werken we samen aan de toekomst van Lichtenvoorde. Op maandag 25 juni vindt bij Grand Café Markt 5 een inloopavond plaats over de ontwikkelingen bij de omgeving Bonifatiushof-Nieuwmarkt.

Geslaagde publieksdag rondom water en klimaat in Lichtenvoorde

Een belangrijke stap is gezet. Het watersysteem rond Lichtenvoorde is ingericht op de toekomst. Er zijn 3 nieuwe wateropvanggebieden en 2 nieuwe bypasses aangelegd. Die moeten ervoor zorgen dat het water bij extreme regenbuien voortaan om Lichtenvoorde heen wordt geleid. Om dit te vieren was er afgelopen zaterdag een publieksdag.

Groep Achterhoekse energiecoaches opnieuw fors uitgebreid

Bij energiebesparing in huis denken veel mensen al snel aan het aanschaffen van zonnepanelen of het aanbrengen van isolatie. Dat zijn zeker goede mogelijkheden, maar er is vaak een forse investering voor nodig. En mensen met een huurwoning zijn hiervoor aangewezen op hun verhuurder. Toch zijn er ook veel makkelijkere en goedkopere manieren om energie te besparen in huis, of u nu woningeigenaar of huurder bent.

Startschot voor het ‘Samen in Oost Gelre Vrijwilligerscafé’

Op maandagavond 11 juni organiseerde de gemeente Oost Gelre voor het eerst een ‘Samen in Oost Gelre Vrijwilligerscafé’. Bij dit café worden interessante en actuele onderwerpen voor vrijwilligers besproken. Ook is het een plek om andere vrijwilligers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. In de Hamalandhal luisterden meer dan 30 aanwezigen geïnteresseerd naar presentaties over verzekeringen en over het werven van vrijwilligers.

Hoe denkt u over duurzaamheid? Vul de enquête voor 27 juni in

De gemeente Oost Gelre wil graag weten wat u vindt van het verduurzamen van woningen. Hoe staat u tegenover het gebruik van hernieuwbare energie in en op woning, bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp? Waar loopt u tegenaan bij het energiezuinig maken van uw woning? En welke plannen heeft u en hoe kunnen wij u daarbij helpen? Laat het ons weten door de online enquête in te vullen.

5 juli presentatie grootschalige energieopwekking Oost Gelre

Op donderdag 5 juli presenteren we in zaal Overkamp in Vragender de resultaten van de bijeenkomsten over grootschalige energieopwekking. Waar willen we windmolens, zonneparken en installaties voor biomassa? En onder welke voorwaarden? En wat kan de bijdrage van grootschalige besparing zijn, bijvoorbeeld door in één keer een hele wijk te verduurzamen?