Nieuws

Van

Tot en met

Grolse Kermis 2021 gaat niet door

Precies een maand geleden kondigden gemeente en Stichting Grolse Kermis (SGK) aan dat er mogelijkheden waren om de Grolse Kermis door te laten gaan. Vanwege de stijging van het aantal coronabesmettingen heeft het kabinet echter extra coronamaatregelen voor horeca en evenementen afgekondigd per 10 juli. Horeca, SGK en gemeente hebben nu besloten om de kermis af te gelasten. 

Herinrichting kruising (Oude) Winterswijkseweg in Groenlo na zomer van start

De veiligheid van het kruispunt Winterswijkseweg-Oude Winterswijkseweg in Groenlo is al jaren een belangrijk aandachtspunt. De gemeente heeft samen met een klankbordgroep gekeken naar mogelijkheden voor het veiliger maken van de kruising. Inmiddels heeft de gemeente de benodigde gronden aangekocht. Na de zomervakantie starten de werkzaamheden.

Woningbouw ‘Park Vossenburcht’ in Lievelde

Het college vindt het belangrijk dat in de kleine kernen woningen worden gebouwd. Wethouders Marieke Frank en Bart Porskamp: “Door in te stemmen met het ontwerpbestemmingsplan Vossenburcht hebben we voor Lievelde een belangrijke stap gezet.”

Lukt het jou niet om alle rekeningen op tijd te betalen?

De gemeente Oost Gelre, woningcorporaties, energieleveranciers en zorgverzekeraars werken samen om schulden te helpen voorkomen. Want voorkomen is beter dan genezen! Daarom gaat een cliëntondersteuner bij beginnende betalingsachterstanden op pad om hulp aan te bieden.

’t Greune Veld: enthousiaste reacties op plannen vergroenen Het Veld-Oost

We willen de wijk Het Veld-Oost in Lichtenvoorde groener maken én meer (klimaat)klaar voor de toekomst. Dat doen we met het icoonproject ’t Greune Veld. Graag betrekken we de wijkbewoners daarbij. In juni konden zij meedoen aan een digitaal buurtonderzoek. Vorige week dinsdag kwam een groep buurtbewoners bij elkaar om daar samen verder over te praten.

Aanvragen reisdocumenten niet mogelijk op 29 en 30 juli

Vanaf 2 augustus 2021 komt er een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart. Deze ID-kaart heeft 2 vingerafdrukken van de kaarthouder en een QR-code met het burgerservicenummer (BSN). Er is onderhoud aan het systeem nodig om het nieuwe model van de identiteitskaart in te voeren. Dit betekent dat u op donderdag 29 juli en vrijdag 30 juli geen paspoort of identiteitskaart kunt aanvragen. 

Bedrijventerrein Laarberg in Groenlo behaalt certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen

Bedrijventerrein Laarberg in Groenlo heeft het certificaat in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behaald. Een werkgroep met vertegenwoordigers vanuit ondernemers, gemeente, brandweer, politie en collectieve beveiliger werken samen om het terrein  ‘schoon, heel en veilig’ te houden. Zo is er aandacht voor verkeerssituaties, voorlichting over ondermijnende criminaliteit, maar ook voor brandveilige opslag op private terreinen.