Nieuws

Van

Tot en met

Vanaf 1 januari 2020 alleen nog op afspraak naar Burgerzaken

Om u sneller en beter te kunnen helpen, werkt de afdeling Burgerzaken vanaf 1 januari volledig op afspraak. Zo hoeft u nooit lang te wachten. Dat betekent wel dat u van tevoren een afspraak moet maken. Bijvoorbeeld als u een paspoort, rijbewijs of een ander product bij Burgerzaken wilt aanvragen. Het binnenlopen zonder afspraak komt hiermee te vervallen.

Vul de vragenlijst in over uw contact met de gemeente

Wij willen zo goed mogelijk aansluiten bij de wijze waarop u contact met ons wil opnemen. Er is nu de mogelijkheid om contact op te nemen via bijvoorbeeld telefoon, e-mail, Facebook en WhatsApp. We willen graag weten wat u hiervan vindt.

Achterhoekers Klimaat Klaor: kinderen maken schoolplein groen

De kinderen van de Antoniusschool uit Vragender krijgen al generaties lang regelmatig buiten les in natuurgebied Het Vragenderveen. Zoeken naar kriebelbeestjes, een kletspootje in de poel, natuurzoekkaarten bekijken en met je loeppotje op avontuur! Dat zou Marloes elke dag wel willen! Op het schoolplein! De hele klas wil dat wel Marloes ondernam actie…

Openingstijden horeca tijdens kerst en oud en nieuw

Melden uiterlijk 13 december 2019

Tijdens de jaarwisseling (nacht van oud op nieuw) gelden voor elk horecabedrijf in onze gemeente vrije openingstijden. Bent u horecaondernemer en wilt u hiervan gebruik maken? Dan moet u dit vooraf melden. Voor de kerstdagen (woensdag 25 december en donderdag 26 december) geldt de normale weekendregeling (na 02.00 uur geen bezoekers, vanaf 03.00 uur tap dicht en 04.00 uur horecabedrijf leeg).

Wel eens nagedacht over pleegzorg? Kom naar de inloopavond.

Op 11 december organiseren we samen met entrealindenhout, InHuissteungezinnen (project van Yunio) en William Schrikker Groep (WSG) een inloopavond over pleegzorg. Denkt u wel eens na over pleegzorg? Dan bent u van harte welkom op deze avond.

Helpt u ons de openbare ruimte toegankelijk houden?

We zijn al een tijd bezig de toegankelijkheid van de openbare ruimte te verbeteren. Wij hebben u hulp nodig om de openbare ruimte toegankelijk te houden. Komt u tijdens het wandelen of fietsen belemmeringen tegen? Laat het ons weten!

Formulierenbrigade per 1 januari op maandag bij Vincentiusvereniging in Groenlo

De Formulierenbrigade bestaat uit 2 vrijwilligers: Jan Rietman en Larry Engel. Zij helpen inwoners bij het invullen van allerlei formulieren. Heel laagdrempelig en uiteraard altijd strikt vertrouwelijk. Vanaf 1 januari zitten zij op maandagochtend bij de Vincentiusvereniging. Tot 1 januari vindt u hen op maandag nog in Den Papendiek in Groenlo.