Nieuws

Van

Tot en met

Oost Gelre en WWW Ontwikkeling BV sluiten overeenkomst Hof aan de Dijkstraat

De gemeente Oost Gelre heeft samen met WWW Ontwikkeling BV een handtekening gezet onder de afspraken voor de ontwikkeling van het woningproject Hof aan de Dijkstraat in Lichtenvoorde. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling, aldus wethouder Marieke Frank: “De Dijkstraat wordt weer een representatieve aanloopstraat naar het centrum. En tegelijk voorzien we in een grote behoefte aan woningbouw.”

Raad neemt besluit over Zonnepark Hegemansweg

De gemeenteraad van Oost Gelre heeft besloten een ontwerp-Verklaring van geen bedenkingen af te geven voor de aanvraag van een omgevingsvergunning voor de vestiging van een zonnepark aan de Hegemansweg te Groenlo (Zwolle). Dit besluit maakt de volgende stap in de procedure mogelijk. Vanaf vrijdag 17 juli ligt het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ter inzage.

Onthulling Joep ter Haar plantsoen vrijdag 24 juli

Lichtenvoorde krijgt een Joep ter Haar plantsoen, vernoemd naar verzetsheld Joep ter Haar. Het gaat om het grasveld tussen de Van Heijdenstraat, Hendrik Leemreizestraat en de Gert Reindersstraat. Het college van B&W heeft dat in februari besloten. De onthulling zal op vrijdag 24 juli plaatsvinden in het bijzijn van familie.

Webshop voor gezinnen met kinderen en een minimuminkomen

Bent u inwoner van de gemeente Oost Gelre, Berkelland of Winterswijk? En heeft u een of meer kinderen en een laag inkomen? Dan kunt u in aanmerking komen voor de kindregelingen. Deze regelingen maken het financieel mogelijk dat alle kinderen mee kunnen doen aan allerlei activiteiten. De Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) heeft nu een webshop hiervoor: www.meedoenapp.nl.

Word jij ambassadeur voor #Terugwinnaars?

Samen met ROVA zijn we het project #Terugwinnaars gestart. Daarmee willen we inwoners stimuleren om hun afval nóg beter te scheiden. Want hoe beter we ons afval scheiden, hoe meer nieuwe producten we van de grondstoffen kunnen maken. En hoe beter het is voor het milieu.

Subsidie op isolerende maatregelen tijdelijk verhoogd naar 30%

De overheid wil particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE's) tegemoetkomen in deze onzekere tijden. Daarom heeft zij besloten om de SEEH (Subsidie Energiebesparing Eigen Huis) subsidie tijdelijk te verhogen naar 30%. Wilt u in aanmerking komen voor deze subsidie? Dan moet u 2 van onderstaande maatregelen tegelijk uitvoeren. Én er gelden minimum oppervlakte-eisen per item.

15 juli: Gratis webinar ‘Geef inbrekers geen kans’

De versoepeling van de cronamaatregelen zorgt ervoor dat het normale leven steeds meer op gang komt. Dat geldt helaas ook voor inbrekers die weer eropuit gaan. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) organiseert op woensdag 15 juli onder de titel ‘Geef inbrekers geen kans’ speciaal voor bewoners van de gemeenten in Nederland een gratis webinar.

Kermis Lichtenvoorde / Groenlo

In de media verschenen berichten dat de kermis Lichtenvoorde niet doorgaat. Echter daarover moet het college nog een definitief besluit nemen. Dat besluit valt deze of begin volgende week. In de besluit wordt ook opnieuw gekeken naar de kermisattracties in Groenlo.

Helpt u ons de openbare ruimte toegankelijk houden?

We zijn al een tijd bezig de toegankelijkheid van de openbare ruimte te verbeteren. Daarbij kunnen wij ook uw hulp gebruiken. Kom je tijdens het wandelen of fietsen belemmeringen tegen? Laat het ons weten!