Nieuws

Van

Tot en met

Gemeentehuis gesloten op 13 en 14 mei

Op donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 14 mei is het gemeentehuis gesloten. Ook telefonisch zijn we niet bereikbaar. Maandag 17 mei staan we weer voor u klaar.

KIEK UUT – Online talkshow voor ondernemers

Op donderdag 10 juni organiseren de gemeente Oost Gelre en Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland de online talkshow KIEK UUT voor ondernemers. Het centrale thema is de invloed die de georganiseerde misdaad uitoefent op het bedrijfsleven. De talkshow begint om 20.00 uur.

Volgende stap voor woningbouw in Vragender

Dat woningbouw in Oost Gelre een belangrijk speerpunt is blijkt wel uit de vele woningbouwplannen. Het college van B&W heeft ingestemd met de aankoop van een perceel die als doel heeft om hier woningbouw te realiseren. Het gaat om het perceel op de hoek van de Pastoor Scheepersstraat en de Kapelweg.

Vrijwilligers in coronatijd: hoe gaat het met de ZSOM?

Vrijwilligers; zij zijn het cement van de lokale samenleving. Door corona staat er veel stil. Hoe is het gegaan bij de organisaties die veel met vrijwilligers werken? En hoe kijken ze naar de toekomst? We gaan met een aantal van deze organisaties in gesprek over de gevolgen van de coronacrisis, en ook over het werk dat zij met hart en ziel doen. Deze week: ZSOM (Ziekenomroep Sound of Music) uit Groenlo.

Betonnen infiltratieputten bij nieuwbouw

Klimaatverandering, we krijgen er allemaal mee te maken. Hoe ga je er mee om? Inwoners en ondernemers uit de gemeente vertellen wat zij doen om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen. Zo laten we zien dat er veel mogelijk is. En hopelijk brengen we u op ideeën...

Winterswijk en Oost Gelre samen op weg naar regenbooggemeente!

17 mei is het de internationale dag tegen homo-, bi- en transfobie, ook wel bekend als IDAHOT. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor zinloos geweld tegen lesbiënnes, homo’s, biseksuelen, en transgenders, afgekort lhbt’ers. Er zijn helaas nog teveel lhbt+’ers die te maken krijgen met discriminatie en uitsluiting in de maatschappij.

Op weg naar rookvrije sportaccommodaties

Overal om ons heen zien we het gebeuren; steeds meer plekken worden rookvrij. Samen gaan we op weg naar een rookvrije generatie. De gemeente Oost Gelre bekijkt hoe (meer) openbare plekken rookvrij gemaakt kunnen worden. Ook veel sportverenigingen besteden aandacht aan het rookvrij maken van hun accommodatie.

Coronadashboard april

Maandelijks verschijnt er een coronadashboard over de gemeente Oost Gelre. Het dashboard geeft een overzicht van en inzicht in de ontwikkeling van het coronavirus in onze gemeente. Daarnaast geeft het een overzicht van de gevolgen die de maatregelen om het virus in te dammen hebben voor onze gemeente, onze inwoners en ondernemers.

Video's Oost Gelre - 4 mei Dodenherdenking 2021

Vandaag, 4 mei, 1 jaar na 75 jaar Vrijheid staan we stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. We herdenken de militairen die gesneuveld zijn. We herdenken onze inwoners die het leven lieten omdat zij in verzet kwamen. We herdenken de slachtoffers die vielen door doelbewuste en systematische vervolging en moord. En we herdenken de Nederlanders die namens ons land uitgezonden zijn naar conflictgebieden en daar in de uitoefening van hun werk zijn omgekomen.