Nieuws

Van

Tot en met

20 oktober: Workshop 'Het Nieuwe Fietsen' voor 60+

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert op 20 oktober voor senioren (60+) in Oost Gelre de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’. Ook de ervaren fietser merkt weleens dat het fietsen anders is geworden. Het fietsen met de e-bike gaat sneller en het verkeer wordt drukker en ingewikkelder.

Vanaf 1 oktober stoppen met roken: doe jij ook mee?

Met Stoptober is de kans dat je blijvend stopt wel 5x groter. Het geheim? Je doet het samen! Als je meedoet aan Stoptober kun je gebruik maken van de gratis Stoptober app, met tips om te stoppen met roken. Maar de app heeft ook een groepsfunctie, zodat je steun kunt krijgen van bijvoorbeeld je vriendengroep, voetbalteam, of je collega’s. Ook via social media (Facebook, Twitter, Instagram) kunnen stoppers elkaar steunen.

Evenementenvergunning Church of Techno op 18 september in Groenlo

De burgemeester van Oost Gelre heeft op 17 september 2021 een evenementenvergunning en alcoholontheffing verleend voor het organiseren van het muziekfeest Church of Techno. Het evenement vindt plaats op zaterdag 18 september 2021 van 12.00 tot 24.00 uur, in Groenlo aan de Mattelierstraat 5 (omgeving Oude Calixtuskerk).

Wonen in de Achterhoek met een 8 gewaardeerd

De Achterhoek krijgt gemiddeld een 8 van inwoners voor wonen en leven in de regio. 8RHK ambassadeurs heeft in 2021 (na 2017 met een 7,8 als cijfer) het Achterhoeks Woon- en Leefbaarheidsonderzoek uitgevoerd. Bijna 15.000 Achterhoekers deden mee. Voorzitter van de Achterhoekse thematafel Wonen & Vastgoed Ben Hiddinga: “We zijn blij met de hoge respons op het onderzoek en enorm trots op het cijfer dat aan wonen in de Achterhoek wordt gegeven. De Achterhoek is in trek, het is nu tijd de handen ineen te slaan voor een nieuw regionaal woonplan.”

Opnieuw alternatief voor Veteranendag Oost Gelre

De gemeente Oost Gelre organiseert elk jaar een dag voor de veteranen van Oost Gelre. Dit jaar is dat op zaterdag 18 september en zal de gemeente met de Nederlandse Veteranenvlag vlaggen.

16 en 25 september: extra vaccinatiemogelijkheden in Oost Gelre

In Oost Gelre hebben al veel inwoners gebruik gemaakt van de mogelijkheid zich te laten vaccineren tegen corona. Daar zijn wij blij mee. Voor wie nog niet is gevaccineerd, biedt de GGD in Oost Gelre extra mogelijkheden aan, zonder afspraak, dichtbij huis. En wel op donderdag 16 en zaterdag 25 september.

De gemeente is hét startpunt voor vragen over werk en inkomen

Inwoners met vragen over werk en inkomen kunnen deze vanaf 1 oktober 2021 stellen aan de gemeente. Nu al is het sociaal team van de gemeente de ingang voor vragen op het gebied van Wmo, huishoudelijke hulp, Jeugdhulp en andere vormen van ondersteuning. Daar komt straks werk en inkomen bij.

Onthulling van het herdenkingsmonument 'Klein Engeland'

Een bijzonder moment afgelopen zondag: de onthulling van het herdenkingsmonument 'Klein Engeland' op het Joep ter Haar plantsoen in Lichtenvoorde. Het monument bestaat uit een plaquette en een B24-propellerblad, afkomstig van een 4-motorige Amerikaanse B24-bommenwerper die in 1944 in de Achterhoek is gecrashed. Deze is beschikbaar is gesteld door het AVOG's Crash Museum in Lievelde.

Burendag in Speeltuin de Els vrijdag 24 september

Het bestuur van de speeltuinvereniging de Els en de gemeente willen het gebied rondom de speeltuin de Els aan de dr. Schaepmanstraat nieuw leven in blazen. Om van deze plek weer een échte plek voor de buurt te maken. Voor jong en oud. Een plek om te bewegen, spelen en om elkaar te ontmoeten.