Nieuws

Van

Tot en met

Begroting 2019 Oost Gelre

“Degelijk”. Zo omschrijft wethouder Financiën Karel Bonsen in één woord de Begroting 2019. “We houden geen geld over, maar we komen ook niet tekort.” Volgens hem is het een realistische en toekomstgerichte begroting. “Maar”, benadrukt hij, “wel een begroting met voldoende ambities en plannen.” Op 30 en 31 oktober behandelt de gemeenteraad de begroting.

Achterhoek maakt start met zorg en ondersteuning in 2019

Hoewel het nieuwe jaar nog ver weg klinkt, bereiden de Achterhoekse gemeenten zich al voor op de levering van zorg en ondersteuning in 2019. Zodat inwoners ook in het nieuwe jaar hun benodigde Jeugd- en/of Wmo-hulp krijgen.

College kiest voor korte route ontwikkeling Hof aan de Dijkstraat Lichtenvoorde

Het college van B&W van Oost Gelre kiest voor een meer voortvarende aanpak van de ontwikkeling van het bouwproject Hof aan de Dijkstraat in Lichtenvoorde. Wethouder Marieke Frank: “We laten het idee van een prijsvraag los en kiezen voor een directe aanbesteding. Dat doet niet af aan de kwaliteit, maar levert wel tijdwinst op.”

Werkzaamheden groenstrook Van Kinsbergenstraat in Groenlo van start

Op maandag 22 oktober start de herinrichting van de groenstrook bij de Van Kinsbergenstraat in Groenlo. Vanwege de werkzaamheden is de Van Kinsbergenstraat tussen de Hartebroekseweg en Willem Barentszstraat tot en met vrijdag 26 oktober dagelijks afgesloten tussen 07.30 en 17.00 uur.

Licht zet inbrekers in het zicht

Inbrekers zijn in de wintermaanden het meest actief in de vooravond. Want als het ’s avonds donker is en er brandt op dat moment geen licht in een woning, weet een inbreker dat er niemand thuis is.

Een leven redden kan iedereen: u ook!

Een hartstilstand kan iedereen overkomen. Bij een hartstilstand telt elke minuut, waarbij de eerste 6 minuten van levensbelang zijn. Natuurlijk wordt de ambulance gebeld, maar die kan vaak niet binnen de cruciale eerste 6 minuten arriveren. Met Stan (voorheen HartveiligWonen) worden vrijwilligers via sms of de app opgeroepen om de eerste hulp te verlenen totdat de ambulance arriveert.

Steenrijk, project over De Leemputten, verdiept kennis!

Binnen het project Steenrijk wordt aandacht besteed aan de leemputten in de buurtschap Zwolle en haar rijke geschiedenis. Deelnemers zijn de leerlingen uit groep 5 t/m 8 van RK basisschool Antonius Lievelde en basisschool Antonius Vragender. Daarnaast doen ook grootouders mee en leden van de KBO’s in Vragender en Lievelde.