Nieuws

Van

Tot en met

Oost Gelre presenteert Woonvisie kleine kernen

Het college van B&W gaat samen met de dorpsbelangenorganisatie de Woonvisie voor de kleine kernen presenteren. Een woonvisie die in nauwe samenwerking met de dorpsbelangenorganisaties van de kleine kernen tot stand is gekomen. Wethouders Bart Porskamp (Wonen) en Jos Hoenderboom (kleine kernen) zijn blij met deze visie: “Wonen is een belangrijk speerpunt van dit college. Deze visie laat duidelijk zien waar we met het wonen in de kleine kernen naar toe willen: passende woonruimte voor iedereen.”

Spelen met water in de openbare ruimte? Let wel even op!

Water daagt uit om te spelen, vooral bij warm weer. Het is leuk en verfrissend. Ook in Oost Gelre hebben we verschillende plekken in de openbare ruimte waar in de zomer vaak kinderen zwemmen of spelen. Denk aan de vijvers bij Flierbeek en de Cool Nature-speelplek in het Wentholtpark in Lichtenvoorde. Of aan de waterpartijen in park Vossenburcht in Lievelde. Hoewel het water veel plezier geeft, is het helaas niet altijd even schoon. Dit kan risico’s meebrengen voor de gezondheid. Daarom delen we graag een paar tips!

Rompa/HPT en gemeente in gesprek over nieuwe aanvraag

Rompa/HPT heeft in een gesprek met de gemeente aangegeven een nieuwe aanvraag voor een vergunning in te willen dienen. Daarnaast heeft het bedrijf maatregelen genomen waarmee het nu voldoet aan de veiligheidseisen ten aanzien van gebruik en opslag van gevaarlijke stoffen.

Glasvezel in de kleine kernen

Glasvezel buitenaf gaat glasvezel aanleggen in alle kleine kernen van Oost Gelre. Na een succesvolle vraagbundeling in het buitengebied (Oost Gelre scoorde erg hoog met 73%) hebben ook de inwoners van de kleine kernen zelf overtuigend voor de glasvezel gekozen. Mariënvelde spande de kroon met 68%. Wethouder Frank geeft de complimenten daarvoor aan de kleine kernen: “Snel internet is een belangrijke voorwaarde voor de leefbaarheid in de kleine kernen.”

Gemeentegids Oost Gelre 2020

FMR Producties, uitgever van onze gemeentegids, is gestart met de advertentieverkoop voor de gids 2020. De gemeentegids geeft inwoners en bezoekers informatie over onze gemeente en onze producten en diensten. Daarnaast vind je er een overzicht in van instellingen, verenigingen en organisaties in Oost Gelre. Ook bevat de gids plattegronden van de gehele gemeente en een overzicht van deelnemende adverteerders.