Nieuws

Van

Tot en met

Durf je wèl!? Weerbaarheidstraining voor kinderen weer van start

Sommige kinderen hebben moeite met vriendjes maken, nee zeggen en voor zichzelf opkomen. Helemaal niet nodig! ‘Durf je wél?!’ is een sociale weerbaarheidstraining van het Preventieplatform Jeugd. Het geeft kinderen het zelfvertrouwen en het lef voor zichzelf op te komen.

 

Corona: blijf rekening met elkaar houden!

Het coronavirus is met een comeback bezig. Dat was afgelopen vrijdagavond de duidelijke boodschap van het kabinet. Burgemeester Annette Bronsvoort maakt zich daar zorgen over. “Het aantal besmettingen in ons land loopt al dagen gestaag op. Er lijkt sprake van een 2e golf. Ook in onze gemeente zien we een forse stijging, ook onder jongeren. We moeten echt scherp blijven op het naleven van de maatregelen.”

Geslaagde alternatieve Veteranendag 19 september

Dit jaar is op een bijzondere manier aandacht aan de lokale Veteranendag geschonken. Door de coronacrisis konden we deze dag helaas niet vieren zoals we dat gewend zijn, met samenkomst, ontmoeting en bijzondere gesprekken. Daarom hebben we gezocht naar een alternatief. In kleine kring is er een ceremonie met kranslegging geweest bij het monument in Lichtenvoorde.

 

Terugwinnaars-afvalscheidingsspel weekmarkt Lichtenvoorde

Op zaterdag 26 september organiseert ROVA op de weekmarkt Lichtenvoorde het Terugwinnaars-afvalscheidingsspel. Bezoekers van de weekmarkt worden door het aanwezige Terugwinnaarsteam uitgedaagd zo snel mogelijk 15 attributen op de juiste manier te scheiden.

 

Herinnering: Invullen vragenlijst tevredenheid afvalinzameling

Heeft u een vragenlijst over de tevredenheid van de afvalinzameling ontvangen? Vergeet dan niet om deze vragenlijst voor maandag 5 oktober in te vullen! Onderzoeksbureau Integron voert dit onderzoek voor de gemeente en ROVA uit.

De Maand van de Opvoeding komt er aan!

Oktober is de Maand van de Opvoeding in de Achterhoek! Samen met de gemeente Oost Gelre organiseert het Preventie Platform Jeugd deze maand allerlei activiteiten rond opvoeden en opgroeien. Vanuit huis en vanachter je tablet of computer, want deze keer kun je allerlei workshops ONLINE volgen. We hebben inspirerende sprekers, je ontmoet digitaal andere ouders en er is alle ruimte voor het stellen van jouw vragen. Deelname is gratis! Het uitgebreide programma is te vinden op www.preventieplatformjeugd.nl.

Helpt u ons de openbare ruimte toegankelijk houden?

We zijn al een tijd bezig de toegankelijkheid van de openbare ruimte te verbeteren. Wij hebben uw hulp nodig om de openbare ruimte toegankelijk te houden. Komt u tijdens het wandelen of fietsen belemmeringen tegen? Laat het ons weten!

 

Achterhoekse gezinnen gezocht voor Junior Energiecoach

Hoe bespaar je thuis zo leuk en makkelijk mogelijk energie? Kinderen tussen de 7 en 12 jaar kunnen het leren met Junior Energiecoach: een leuk en leerzaam spel om thuis energie te besparen. Het spel duurt vijf weken en wordt online gespeeld.

Stoptober: Stoppen met roken in oktober

Met z’n allen stoppen met roken? Dat kan met Stoptober!

Rook jij en wil je stoppen? Doe dan mee aan Stoptober. Stoptober geeft je op allerlei manieren steun om het vol te houden. Daardoor is de kans dat je blijvend stopt met roken wel 5 keer groter!