Nieuws

Van

Tot en met

College stelt visie ‘Hof aan de Dijkstraat’ vast

Het college heeft de nieuwe visie ‘Hof aan de Dijkstraat’ vastgesteld. De visie komt voort uit het ‘Programma geef Lichtenvoorde kleur’. Wethouders Vincent van Uem en Marieke Frank tekenen voor de visie: “Eerder ontstond discussie over het aantal woningen voor de Dijkstraat. Na onderzoek door een externe deskundige naar de woningaantallen in Oost Gelre gaf de raad opdracht om nog dit jaar een nieuwe visie Dijkstraat aan te leveren, mede op basis van de uitkomsten van het onderzoek.”

Vraagbak Samen in Oost Gelre deze week van start!

Dinsdag 21 november reed de Vraagbak voor het eerst. De Vraagbak is een rijdende inloopvoorziening in de gemeente Oost Gelre. Heeft u een vraag of idee op het gebied van zorg, welzijn en meedoen? Dan kunt u bij de Vraagbak terecht!

Maandag 4 december landelijk controlebericht NL-Alert

Maandag 4 december zendt de overheid om 12.00 uur in heel Nederland een NL-Alert controlebericht uit. Aan de hand van dit controlebericht kun je nagaan of je mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen.

Werkzaamheden Nieuwe Twenteroute (N18) bij Lichtenvoorde-Zuid

Aannemer BAM Infra werkt in opdracht van Rijkswaterstaat aan de Nieuwe Twenteroute (N18) bij knooppunt Lichtenvoorde-Zuid. Een gedeelte van de werkzaamheden vindt plaats in de nacht en in weekenden. BAM Infra leidt het verkeer langs het werkvak. Of u wordt omgeleid met borden. Let op: op de omleidingswegen heeft u te maken met extra (bouw)verkeer.

Stimuleringslening voor duurzaamheid succesvol bij Litac!

Wist u dat de gemeente Oost Gelre een speciale lening heeft om duurzaamheid bij stichtingen en verenigingen te stimuleren? Henk Heinst zat tot voor kort in het bestuur van tafeltennisvereniging Litac uit Lichtenvoorde. Hij nam initiatief voor deze zogeheten stimuleringslening voor non-profitorganisaties. Door de inzet van Henk is Litac de eerste vereniging in Oost Gelre die door middel van deze lening investeerde in duurzaamheid. Onze stagiaire Kimberley Houlton ging met hem in gesprek.

Te vellen gemeentelijke bomen 2017/2018

In Oost Gelre staan ongeveer 38.000 gemeentelijke bomen. Eén keer in de drie jaar moeten al die bomen worden gecontroleerd op vitaliteit. Dit noemen we de VTA-controle. In de praktijk komt dit erop neer dat we elk jaar 1/3 deel van het totale bomenbestand controleren. De Nationale Bomenbank B.V. voert de controle en keuring uit.

Nieuwe brochure ‘Wonen in Oost Gelre’

Vrijdag brachten wethouders Marieke Frank en Vincent van Uem een bedrijfsbezoek aan Steentjes Makelaars in Lichtenvoorde. Ook reikten zij de eerste brochure 'Wonen in Oost Gelre' uit, voor mensen die overwegen te verhuizen naar Oost Gelre.

Sportinstuiven aangepast sporten in Hamalandhal

Volleybalvereniging Longa ’59 en handbalvereniging Erix organiseren de komende tijd sportinstuiven voor mensen met een beperking. De sportinstuiven in de Hamalandhal zijn laagdrempelig en een eerste kennismaking met handbal en volleybal. Plezier in bewegen staat voorop. Meedoen met sporten geeft mensen met een beperking meer (zelf)vertrouwen, zij breiden hun netwerk uit én zij verbeteren hun conditie.