Nieuws

Van

Tot en met

Nieuwe reparatie bestemmingsplan voor buitengebied van Oost Gelre gewijzigd vastgesteld

Op 4 april heeft de gemeenteraad het reparatieplan voor het buitengebied van Oost Gelre gewijzigd vastgesteld. In dit reparatieplan hebben we op perceelsniveau wijzigingen doorgevoerd. Deze zijn vooral van belang voor de eigenaren en gebruikers van die percelen. Daarnaast hebben we ook in de regels wijzigingen doorgevoerd. Die kunnen voor een ieder van belang zijn. Het ontwerp reparatieplan heeft al eerder ter inzage gelegen. Toen heeft iedereen zienswijzen kunnen indienen.

Er hangt liefde in de lucht

Eerste huwelijk gesloten in nieuwe trouwzaal Oost Gelre | En nou net dat ontbrak er nog in de prachtig nieuwe trouwzaal van Oost Gelre. Woensdag 12 april vloog die liefde binnen, met Rianne van Eijnatten en Hans Damveld. Zij waren het eerste stel dat, letterlijk omringd door de mensen die hen zo lief zijn, elkaar het ja-woord gaven, gevraagd door trouwambtenaar Rinske Kranen. Expressief in hun liefde maken ze elkaar, maar zeker ook de trouwzaal mooier.

Nieuws uit de Wmo-raad Oost Gelre

Hoe tevreden zijn cliënten over de Wmo en/of de jeugdhulp in Oost Gelre? Dat gaat de gemeente ook dit jaar weer onderzoeken. Wat vond u van de ondersteuning die u in 2016 ontving? Bureau BMC Onderzoek voert het onderzoek uit.

Klanttevredenheidsonderzoek onder inwoners met een voorziening vanuit de Wmo en Jeugdwet

Ontving u (of uw kind) in 2016 ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning of de Jeugdwet? Dan zijn wij benieuwd wat u van die ondersteuning vindt. En van het contact met de gemeente. Daarom voeren we ook dit jaar weer een onderzoek uit. Het onderzoek bestaat uit een vragenlijst. De vragenlijst kunt u op papier of digitaal invullen.

Burgernet: doet u al mee?

Stel dat er bij u is ingebroken, of uw verwarde vader is spoorloos. Dan bent u toch blij als veel mensen meehelpen zoeken? Burgernet helpt daarbij. Heeft u zich al aangemeld? Dat kan gemakkelijk via www.burgernet.nl.

Werkzaamheden aan spoor Zutphen-Winterswijk

Geen treinen maar bussen van 21 april tot 1 mei | ProRail voert in de periode van vrijdag 21 april (21:00 uur) tot maandag 1 mei (05:00 uur) werkzaamheden uit op het spoor tussen Zutphen en Winterswijk. Het gaat om omvangrijke werkzaamheden die gevolgen hebben voor reizigers. Plan uw reis daarom vooraf via www.ns.nl/reisplanner of www.arriva.nl.

Veilig op pad in de natuur

Lente; veel mensen trekken eropuit. De natuur is prachtig, maar ook heel kwetsbaar. Eén nonchalant weggegooide sigarettenpeuk of stuk glas kan al de oorzaak zijn van een brand die een enorm natuurgebied verwoest. Menselijk gedrag is de oorzaak van veruit de meeste natuurbranden.