Nieuws

Van

Tot en met

Wielrenners te gast in Oost Gelre

Groenlo is komend weekend het wielerhart van de Achterhoek. Er is dus een grote kans dat je komend weekend wielrenners tegenkomt in onze gemeente!

Burgemeester brengt bezoek aan de Vraagbak

Op woensdag 8 augustus bracht burgemeester Annette Bronsvoort een bezoek aan de Vraagbak Samen in Oost Gelre. De Vraagbak is een rijdende inloopvoorziening in de gemeente Oost Gelre en wordt bemand door vrijwilligers. U kunt hier terecht met uw vragen of zorgen.

Bijeenkomst energietransitie voor ondernemers

Op 5 september wordt bij De Mattelier in Groenlo een bijeenkomst voor ondernemers gehouden. Die staat in het teken van de energietransitie. Eén van de gastsprekers is de nationaal energiecommissaris Ruud Koornstra, een autoriteit maar ook inspirerend trekker van de energietransitie.

Wat verwachten Gelderlanders van hun nieuwe commissaris van de Koning?

De provincie Gelderland zoekt een nieuwe commissaris van de Koning per 1 februari 2019. Aan de hand van 7 vragen op www.geldersecommissaris.nl kunt u aangeven wat u belangrijk vindt aan deze persoon. Moet zij/hij per se uit Gelderland komen? Heeft u liever iemand met ervaring bij de overheid of uit het bedrijfsleven? En is het belangrijk dat deze persoon actief is op sociale media? U kunt de vragenlijst nog tot 20 augustus invullen.

Blauwalg bij vijver nabij Garstenveld in Groenlo

In de vijver nabij het Garstenveld in Groenlo is blauwalg geconstateerd. Waterschap Rijn en IJssel adviseert om contact met het water te vermijden, omdat blauwalgen gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Het waterschap blijft het in de gaten houden en plaatst waarschuwingsborden. De borden blijven staan tot de blauwalg zich heeft teruggetrokken en de risico’s zijn verdwenen.

Burgemeester brengt bezoek aan Europees Kampioen Vivian Sevenich

Vandaag bracht burgemeester Annette Bronsvoort een bezoek aan Vivian Sevenich in haar ouderlijk huis in Lichtenvoorde. Vivian behaalde op vrijdag 27 juli samen met het nationaal team op het Europees Kampioenschap waterpolo in Barcelona goud. Namens de gemeente Oost Gelre bracht de burgemeester de hartelijke felicitaties over aan Vivian. “Ze heeft een fantastische prestatie geleverd! Wat een sportvrouw, en dat uit onze gemeente Oost Gelre. We zijn hier ontzettend trots op!

Zomerplezier bij het wateropvanggebied aan de Weijenborgerdijk

Dit voorjaar hebben Waterschap Rijn en IJssel en de gemeente samen nieuwe wateropvanggebieden aangelegd rond Lichtenvoorde. In het wateropvanggebied aan de Weijenborgerdijk / Oude Winterswijkseweg blijft ook buiten regenperiodes water staan. Wij merken dat de locatie ook door onze inwoners wordt gevonden om te recreëren. Vanuit de omgeving hebben we helaas een aantal meldingen van overlast ontvangen.

Droogte in Oost Gelre: zelfs de NOS was op bezoek!

De droogte houdt nu al lange tijd aan. We leven op dit moment in een van de droogste en warmste regio’s van het land. Reden voor de NOS om afgelopen donderdag 1 augustus af te reizen naar de Achterhoek. Zij maakten een korte reportage in Oost Gelre voor het NOS Journaal. Die landelijke aandacht is bijzonder. De omstandigheden laten tegelijk ook zien dat we de gevolgen van klimaatverandering steeds beter gaan merken. En dat we samen aan zet zijn om daar zo goed mogelijk mee om te gaan!