Nieuws

Van

Tot en met

Gemeentesecretaris Marjan Nekkers verlaat Oost Gelre

Gemeentesecretaris Marjan Nekkers verlaat de gemeente Oost Gelre. Ze heeft een nieuwe baan aanvaard bij de woningcorporatie Beter Wonen in Almelo. Marjan Nekkers was 4,5 jaar werkzaam bij onze gemeente. Zelf zegt ze over haar vertrek: “Na in totaal 10 jaar werkzaam te zijn geweest in gemeenteland vond ik het een mooi moment om in een andere sector aan de slag te gaan. Een mooie nieuwe uitdaging. Ik heb de afgelopen 4,5 jaar met veel plezier in onze gemeente gewerkt en kijk terug op veel mooie momenten en op een hele prettige samenwerking met medewerkers van de gemeente, college van B&W en de raad.”

Bijeenkomst ‘Techniek is overal’ voor bedrijven in Oost Gelre

Op donderdag 17 oktober 2019 organiseert Scholengemeenschap Marianum in Lichtenvoorde samen met de Industriële Kring Groenlo en Lichtenvoorde (IKGL) de informatiebijeenkomst ‘Techniek is overal’. De bijeenkomst wordt gehouden op Marianum in Lichtenvoorde en duurt van 16.00 tot ongeveer 19.30 uur.

Inzameling van grof tuinafval op afroep

Binnenkort wordt in onze gemeente weer grof tuinafval op afroep ingezameld. U kunt dan, na het maken van een afspraak, gratis uw grof tuinafval aanbieden. Dit wordt bij u aan huis opgehaald.

Maand van de Opvoeding in volle gang!

We zitten midden in de Maand van de Opvoeding. Veel leuke activiteiten rond opvoeden en opgroeien zijn al geweest. Ook de komende weken staan er nog interessante lezingen en leuke theatervoorstellingen op het programma. Deelname is gratis! Het uitgebreide programma is te vinden op www.preventieplatformjeugd.nl.

Gezocht: vrijwillige chauffeurs voor de electrocar in Lichtenvoorde

Even naar een broer of zus voor een kopje koffie. Op verjaardagsvisite bij een kleindochter. Naar Careaz Antoniushove voor een maaltijd, naar een afspraak bij de huisarts, de kapper of een kleine boodschap doen in het dorp. Het kan met de electrocar!

Provincie komt met taart en complimenten voor Dusseldorp ISM

Dusseldorp ISM (Infra, Sloop en Milieutechniek), in aanwezigheid van wethouder Marieke Frank, ontving uit handen van Marleen van Boheemen van de provincie. De provincie Gelderland heeft de EER Award ontvangen; EER staat voor European Entrepreneurial Region. Gelderland is een van de meest ondernemende regio’s van Europa. De provincie bedankt lokale bedrijven die op een opvallende manier meewerken aan de groei van de economie.

Twee nieuwe leveranciers van hulpmiddelen

Een aantal gemeenten, waaronder Oost Gelre, hebben samen een contract gesloten met twee leveranciers van hulpmiddelen. Inwoners van Oost Gelre kunnen vanaf 1 november terecht bij Hulpmiddelencentrum en Kersten.

Ouderen uit Lichtenvoorde aan de beurt voor bezoek ouderenconsulenten

Veel ouderen blijven tegenwoordig zo lang mogelijk in hun eigen huis wonen, in hun eigen vertrouwde buurt. Ook wanneer de beperkingen toenemen. Soms loop je dan tegen problemen aan waar je niet direct raad mee weet. Wilt u dat iemand u daarbij komt adviseren? Vraag dan een huisbezoek aan van een van onze vrijwillige adviseurs.