Nieuws

Van

Tot en met

Beleef de N18 Nieuwe Twenteroute te voet of op de fiets

Voordat de N18 Nieuwe Twenteroute op woensdagmiddag 2 mei open gaat voor het verkeer, mogen bewoners uit de regio een kijkje nemen op de nieuwe autoweg. Zij kunnen dan voor één keer hardlopend, wandelend of fietsend een deel van de nieuwe N18 beleven. Om praktische redenen is het slechts mogelijk om op twee plekken de nieuwe autoweg op te gaan: bij aansluiting Haaksbergen en bij aansluiting Neede.

Resultaten gebruikersonderzoek websites gemeente bekend

Eind vorig jaar hebben we een gebruikersonderzoek gehouden onder alle bezoekers van de websites van de gemeente. In totaal hebben bijna 400 inwoners meegedaan aan het onderzoek. De resultaten zijn nu bekend. U kunt ze hieronder bekijken.

Laatste afsluiting N18 voorafgaand aan opening op woensdag 2 mei!

Vanaf woensdag 2 mei kan iedereen gebruik maken van de Nieuwe Twenteroute (N18). Aannemer Noaber18 is op dit moment bezig met de laatste werkzaamheden voor de nieuwe weg. Van donderdag 26 april 19.00 uur tot en met maandag 30 april 06.00 uur wordt de N18 nog eenmaal afgesloten. Namelijk tussen de aansluiting N319 in Groenlo tot aan de Steinkampsweg in Eibergen.

Gratis fit-test voor 50-plussers in Groenlo op 7 mei

In beweging blijven is belangrijk, vooral ook voor ouderen. Daarom organiseren een aantal Groenlose sportverenigingen, een fysiotherapeut, de Freewheel Vitalityclub en een stagiaire van onze gemeente in de maand mei 3 activiteiten voor ouderen op Sportpark Den Elshof. Alle inwoners uit Groenlo tussen 50 en 75 jaar ontvangen deze week een brief met uitnodiging om kennis te maken met dit nieuwe sport- en beweegaanbod. De eerste activiteit is een fit-test op maandag 7 mei.

WastePartners: geen verspilling maar duurzaam aan de slag!

WastePartners is een professionele werkplaats voor bedrijfs(vracht)auto’s uit de afvalverwerkende sector. Het bedrijf op bedrijventerrein De Kamp in Lichtenvoorde gaat volop met de tijd mee. Verspilling van water is verleden tijd doordat hemelwater wordt gebruikt. Het bedrijf bezuinigt daarnaast fiks op gas- en elektriciteitsverbruik. WastePartners is dus ‘very good’ bezig! Wat zijn de voordelen van een duurzame bedrijfsaanpak en hoe bevalt het in praktijk? Een mooi voorbeeld in het kader van Klimaat Klaor!

Hennepkwekerij? Levensgevaarlijk!

In 2017 zijn er in het district Oost-Nederland 761 hennepkwekerijen opgerold. Deze hennepplantages in woningen of bedrijfspanden leiden niet alleen tot overlast, maar ook tot levensgevaarlijke situaties! Het is daarom belangrijk de signalen te herkennen en hiervan altijd melding te doen bij de politie. Dat kan ook anoniem.

Verkiezing Dorpshuis van het Jaar weer van start - nu ook voor buurthuizen!

Welk buurthuis in Gelderland is hét bruisende hart van de wijk? Welk dorpshuis brengt het hele dorp op de been? De komende maanden speuren Omroep Gelderland en de Leefbaarheidsalliantie stad en land af. Ze zijn op zoek naar de beste buurt- en dorpshuizen van Gelderland voor het ‘Dorpshuis van het jaar 2018’. Dit jaar kunnen ook buurthuizen meedingen naar de titel.

Fase 2: hoog risico op natuurbranden

 De veiligheidsregio VNOG heeft in de regio Fase 2 afgekondigd om natuurbranden te voorkomen. Heb je een ontheffing voor snoeihoutverbranding? Dan mag je daar nu geen gebruik van maken.

Informatieronde in Oost Gelre afgerond

Afgelopen week hebben Niek Bragt en Jos Hoenderboom namens het CDA met alle partijen in de raad verkennende gesprekken gevoerd over de samenwerkingsmogelijkheden.