Nieuws

Van

Tot en met

Gemeentehuis gesloten met Pinksteren

Op maandag 1 juni (2e pinksterdag) is het gemeentehuis gesloten. Dinsdag 2 juni staan wij weer voor u klaar. Wij wensen u fijne dagen!

Corona-uitbraak Groenlo verder ingedamd - update VNOG (situatie 26 mei 19.00 uur)

Op donderdag 21 mei heeft de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) in afstemming met - en op advies van de GGD Noord- en Oost-Gelderland maatregelen genomen om een verdere uitbraak van het coronavirus bij VION in Groenlo te voorkomen. Op woensdag 20 mei is tijdens een steekproef bij 44 medewerkers van het bedrijf corona vastgesteld. Hierop heeft de NVWA besloten de keurmeesters niet langer te laten werken op deze locatie. De productie is daarop stilgelegd. Door de voorzitter van de VNOG werd onder andere een gebiedsverbod voor 14 dagen opgelegd aan de medewerkers van VION op de productielocatie in Groenlo. Hierop wordt toegezien door de burgemeester van Oost Gelre. Op 24 mei heeft de VNOG aanvullende maatregelen genomen, omdat bleek dat van de in totaal 657 geteste medewerkers er 147 positief waren getest.

Ruim 600 medewerkers Vion in thuisquarantaine

Vorige week bleek bij een uitgebreide steekproef onder medewerkers van de slachterij Vion Groenlo dat 45 van hen besmet waren met het coronavirus. Voor de GGD was dat aanleiding ook de overige medewerkers te testen. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland besloot daarop alle medewerkers met onmiddellijke ingang 14 dagen in thuisquarantaine te plaatsen. Inmiddels zijn alle in totaal 657 medewerkers getest. 147 medewerkers blijken besmet met het coronavirus. Burgemeester Annette Bronsvoort is blij dat er direct doorgepakt is. “Direct maatregelen nemen is de enige manier om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.”

Horeca weer open per 1 juni – welke regels gelden?

Het kabinet heeft besloten dat de eerste voorzichtige stappen gezet kunnen worden naar het openen van horecagelegenheden. We kunnen weer iets meer samen, maar wel met beperkingen. Zo mag vanaf 1 juni, 12.00 uur, de horeca zijn deuren en terrassen weer openen. Maar wat kan wel en wat mag niet?

Ben jij een echte #Terugwinnaar?

Maar liefst 90% van ons huishoudelijk afval is geschikt voor hergebruik. Oud glas wordt bijvoorbeeld weer nieuw glas. En groente-, fruit- en tuinafval (gft) kan gerecycled worden tot bijvoorbeeld compost. Plastic verpakkingen worden verwerkt tot nieuwe producten als emmers, straatmeubilair en fleecetruien. Hergebruik lukt echter alleen als grondstoffen goed gescheiden worden aangeleverd.

Oversteek Op ’t Zand afgesloten met reden!

De oversteek Op ’t Zand – N18 is afgesloten. Met goede reden, namelijk de veiligheid. Toch zien we daar nog regelmatig mensen oversteken. Wandelaars met hun hond, fietsers, ze steken de drukke N18 over met alle gevaren van dien.

Het aanleggen van glasvezel in de kleine kernen loopt voorspoedig

Alleen in Mariënvelde is Van Gelder Telecom nog bezig met de graafwerkzaamheden. In andere kernen zijn deze werkzaamheden gereed. De vervolgstap is het aansluiten van de woningen op het glasvezelnetwerk. Allereerst worden de woningen in Lievelde, Vragender en Harreveld aangesloten. Vanaf juni volgen de kernen Zieuwent en Mariënvelde.

Corona in begrijpelijke taal

Er is heel veel informatie over het coronavirus. Maar veel informatie is ook moeilijk geschreven. En dus moeilijk te begrijpen. Voor kinderen, maar ook voor veel volwassenen. Gelukkig zijn er websites met eenvoudige uitleg over corona. En over de maatregelen tegen corona.

Aanvullende maatregelen van VNOG voor VION

147 positief COVID-19 geteste medewerkers VION Groenlo - De voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft op basis van een nieuwe rapportage van de directeur GGD NOG besloten tot aanvullende maatregelen voor de productielocatie van VION in Groenlo. Uit de resultaten blijkt dat in totaal 147 van de 657 medewerkers positief getest zijn op het coronavirus. 25 medewerkers zijn nog niet getest, omdat zij niet verschenen zijn op de testlocatie. Daarnaast ontbreken van 5 medewerkers de gegevens.