Nieuws

Van

Tot en met

Gemeentehuis is vandaag, 2 april, gesloten

Het gemeentehuis in Lichtenvoorde is vandaag de hele dag gesloten. Dit vanwege een mogelijke coronabesmetting. Een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf heeft inmiddels alles schoongemaakt. Maar voor de zekerheid blijft het gemeentehuis in ieder geval vandaag nog gesloten. Alle afspraken voor vandaag worden afgezegd.

Sirenes loeien op maandag 6 april

Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur loeien alle 4278 sirenes in Nederland. Ook tijdens deze coronacrisis zullen de sirenes loeien op maandag 6 april om 12.00 uur.

Steffie legt uit

Sinds kort is de website corona.steffie.nl gestart. Op deze website legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit.

Jeroen Heerkens nieuwe gemeentesecretaris Oost Gelre

Jeroen Heerkens uit Nijmegen wordt de nieuwe gemeentesecretaris/ directeur van de gemeente Oost Gelre. De 43-jarige Heerkens wordt daarmee de opvolger van Marjan Nekkers, die op 1 november 2019 de overstap maakte naar Beter Wonen Almelo. Het benoemingsbesluit is in de vergadering van B&W van dinsdag 31 maart 2020 genomen. Heerkens is als gemeentesecretaris / directeur eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders en eindverantwoordelijk voor de gemeentelijke organisatie.

Alleen samen krijgen we corona onder controle

‘Houd afstand’ is deze dagen een veel gehoord advies. Een dringend advies dat we natuurlijk allemaal opvolgen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Die afstand maakt ook dat we elkaar minder treffen in het dagelijks leven. Juist iets waar we in Oost Gelre zoveel waarde aan hechten. Dat ervaart ook het college van burgemeester en wethouders. Waar ze graag letterlijk midden in de samenleving staan, gebeurt dat nu vooral digitaal, op afstand. En dat voelt ongemakkelijk, stellen burgemeester Annette Bronsvoort en de wethouder Marieke Frank, Jos Hoenderboom, Karel Bonsen en Bart Porskamp.

Vragen over een ter inzage liggend plan? Bel of mail

Er liggen diverse ruimtelijke plannen ter inzage. Normaal kunt u zich voor een toelichting melden bij de balie. Maar vanwege het coronavirus werken veel medewerkers thuis, en is een mondelinge toelichting (face to face) niet mogelijk. Vragen kunt u wel telefonisch stellen via (0544) 39 35 35. Of stuur een mail naar RO@oostgelre.nl.

Verplaatsing inrit parkeerplaatsen Broekboomstraat

In opdracht van de gemeente Oost Gelre werkt Dusseldorp aan het verplaatsen van de inrit naar de parkeerplaats aan de Broekboomstraat ter hoogte van huisnummer 42. Deze inrit moet worden verplaatst omdat er 4 nieuwe woningen zijn gebouwd.

Vrijwilligersprikbord 'Samen in Oost Gelre'

Op onze website ‘Samen in Oost Gelre’ heeft zich een aantal vrijwilligers gemeld die in deze coronacrisis graag mensen willen helpen. Bijvoorbeeld met het doen van een boodschap, de hond uitlaten, of met andere hand- en spandiensten.

Gooi geen afval in het riool

Eigenlijk is het heel simpel: urine, ontlasting, gewoon toiletpapier en (af)waswater mogen het riool in. Maar vochtig toiletpapier niet! Dat is steviger dan gewoon toiletpapier en kan daardoor verstoppingen veroorzaken. Gooi vochtig toiletpapier niet in het toilet, maar bij het vast afval. Ook al staat er soms op de verpakking dat het wel in het toilet mag.