Nieuws

Van

Tot en met

Gevonden voorwerpen Zwarte Cross

Alle gevonden voorwerpen van de Zwarte Cross zijn begin deze week bij de gemeente binnengebracht. De lijst met gevonden voorwerpen vind je op de pagina Gevonden voorwerpen en fietsen. De lijst wordt later deze week nog aangevuld.  Je kunt ook even met ons bellen via (0544) 39 35 35 of langskomen tijdens openingstijden.

Achterhoek krijgt Jeugdbeschermingstafel

De acht Achterhoekse gemeenten stellen nog dit jaar een zogenoemde Jeugdbeschermingstafel in. De tafel voorziet in de behoefte om daar waar twijfel bestaat over een veilige ontwikkeling van een kind in een vroeg stadium met zowel de ouders als het kind in gesprek te gaan.

Finalisten Dorpshuis van het Jaar bekend

De finalisten voor de Gelderse verkiezing van het Dorpshuis van het Jaar zijn bekend. Zes dorpshuizen gaan met elkaar de strijd aan op Omroep Gelderland: BMV Mariënvelde, dorpshuis de Horst in Horssen, het Gildehuis in Lobith, dorpshuis Willem de Zwijger in Rheden, het hart Eefde en Kulturhus Beltrum.

Inzameling plastic en metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd)

In Oost Gelre zamelen we pmd gescheiden in. Daarna wordt pmd gesorteerd. Zo kan het weer als grondstof dienen voor nieuwe producten. Dat is goed voor het milieu. De inzameling van pmd gaat in Oost Gelre al heel goed. Toch roept het soms nog enkele vragen op. En de kwaliteit van pmd kan nog beter. Hieronder gaan we daarop in.

Zomerschool in Oost Gelre van start

Vorige week is de Zomerschool begonnen. Kinderen van nieuwkomers kunnen tijdens de zomervakantie 3 ochtenden per week naar school. Op de Zomerschool in Den Diek in Lichtenvoorde oefenen de leerlingen vooral de Nederlandse taal. Dit is het eerste jaar dat de gemeente Oost Gelre een Zomerschool heeft.

Zwarte Cross was weer een groot feest

Burgemeester Annette Bronsvoort kijkt met veel plezier en trots terug op de 21 editie van de Zwarte Cross. “Het is fantastisch om te zien hoe 220.000 mensen er samen een enorm feest van maken in een gezellige en ongedwongen sfeer”. Haar complimenten gaan ook naar de hulpdiensten, die op de achtergrond enorm veel werk hebben verzet om het evenement veilig te laten verlopen.

Meer Veilig N18 in Oost Gelre

Gemeente Oost Gelre, Rijkswaterstaat en de Provincie Gelderland werken samen aan het veiliger maken van de kruising Zieuwentseweg op de N18. Door Goudappel Coffeng is onafhankelijk onderzoek gedaan naar een tweetal varianten om de verkeersveiligheid en doorstroming te verbeteren bij de kruising Zieuwentseweg met de N18.

Zwarte Cross Festival 13 t/m 17 juli

Komend weekend, van donderdag 13 t/m maandag 17 juli (laatste campingdag), wordt op de Besselinkschans in Lichtenvoorde het Zwarte Cross Festival gehouden. Het is vooral een leuk en gezellig evenement waar veel bezoekers op af komen. Dat neemt niet weg dat rondom het evenement veel aandacht is voor de veiligheid.