Nieuws

Van

Tot en met

Uitnodiging Open Huis Klinkerhofje op 18 mei

Het Klinkerhofje in Lichtenvoorde is verbouwd. Daardoor is meer ruimte ontstaan en kunnen dus meer mensen meedoen. Ook is er een nieuwe keuken geïnstalleerd. Om de verbouwing met elkaar te vieren én mensen in de gelegenheid te stellen een kijkje te komen nemen, organiseert VIT-hulp bij mantelzorg op donderdag 18 mei een Open Huis.

Hoe klimaatbestendig is jouw tuin? Doe mee aan de prijsvraag op 25 mei!

Op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei, vindt in Lichtenvoorde het Schaapscheerdersfeest plaats. Ook openen we die dag het vernieuwde Beekdal! Een gezellige dag, met activiteiten voor jong en oud. Tijdens het Schaapscheerdersfeest is er ook een markt met verschillende kraampjes. Waterschap Rijn en IJssel en de gemeente Oost Gelre informeren hierbij ook over klimaatverandering. We nodigen iedereen uit om mee te doen aan een prijsvraag!

Gemeentelijke taxateurs controleren WOZ-waarde

Het hele jaar door controleren taxateurs van de gemeente Oost Gelre panden voor de Wet waardering onroerende zaken (WOZ). Vanaf de straatzijde wordt een beoordeling gedaan van de juistheid van de WOZ-waarde. Dit noemen we ‘veldcontrole’.

‘Terug naar de jaren 60’ op 31 mei in BMV Mariënvelde

Cultuur in de Wijk – activiteiten voor senioren | Op woensdag 31 mei start Cultuur in de Wijk voor de regio Zieuwent, Mariënvelde en Harreveld een leuk en afwisselend programma. Dit gebeurt onder de noemer ‘Terug naar de jaren 60’. De eerste activiteit vindt plaats om 10.00 uur in BMV Mariënvelde aan de Waalderweg 7. 

29 mei: inloopbijeenkomst over werkzaamheden N18

Het werk aan de N18 tussen Varsseveld en Lichtenvoorde-Zuid gaat binnenkort van start. Voor de zomer start aannemer BAM Infra met de wegen langs de N18. Het gaat daarbij om de verlenging van de Schippersweg, de verbinding tussen de Landstraat en de Entinkweg en de nieuwe Hoeveweg (tussen de Riette en kruispunt Harreveld). Na de bouwvakantie start het werk aan de N18 kruisingen, de fietstunnels en de geluidschermen. Over de werkzaamheden organiseren BAM Infra en Rijkswaterstaat op maandagavond 29 mei een inloopbijeenkomst.