Locatie Eschpark / FCCL

De gemeente is bezig met de aanleg van de BMX-baan op het Eschpark in Lichtenvoorde. Dit wordt de nieuwe plek voor de Fietscrossclub Lichtenvoorde (FCCL). De FCCL zocht jarenlang naar een nieuwe plek. De huidige locatie aan de Bernard ter Haarstraat voldoet niet meer aan de wedstrijdeisen en biedt de fietscrossclub te weinig ruimte.

Bestemmingsplan

De gemeenteraad stemde 22 november 2022 in met het bestemmingsplan. Daardoor kan naast de BMX-baan een verenigingsgebouw van de FCCL komen. Het ontwerp van de BMX-baan op locatie Eschpark vindt u verderop op deze pagina onder ‘Documenten’. Enkele buurtbewoners gingen bij de Raad van State in beroep tegen het bestemmingsplan. Er is nog geen uitspraak gedaan. Desondanks zijn we begonnen met de aanleg.

Ontwerp

De Fietscross Club Lichtenvoorde (FCCL) heeft samen met de architect een voorlopig ontwerp gemaakt. Dit ontwerp is besproken met de klankbordgroep. Verschillende bezwaren kwamen naar voren. Hiermee hebben we in het ontwerp zoveel mogelijk rekening gehouden. Ook hielden we rekening met resultaten van onderzoeken.

Informatie

Hieronder vindt u de documenten die bij dit plan horen. Bijvoorbeeld het ontwerp, de locatiestudie, de planstudie Eschpark en een link naar een 3D-impressie. Deze 3D-impressie geeft een beeld van de mogelijkheden voor de BMX-baan. Dit werken we nog verder uit in een omgevingsplan.

Nieuwsbrief

De laatste ontwikkelingen kunt u verderop lezen in de digitale nieuwsbrieven. U kunt zich ook aanmelden voor deze nieuwsbriefexterne-link-icoon.