permits iconKoninklijke onderscheiding

Een Koninklijke onderscheiding is er voor mensen die zich op een bijzondere of uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Verdient iemand volgens u een Koninklijke onderscheiding? Draag diegene dan voor bij de gemeente.

Hoe werkt het?

Wilt u iemand voordagen voor een lintje? Neem dan contact met ons op. U kunt contact opnemen met Ingrid Wolterink via i.wolterink@oostgelre.nl of (0544) 39 35 38. Kijk voor meer informatie ook op www.lintjes.nl/voordragen.

De toekenningsprocedure kan langere tijd duren.

Wat u moet weten

Een Koninklijke onderscheiding of ‘lintje’ is een waardevolle erkenning voor de persoonlijke inzet van iemand voor de samenleving. Iedereen mag een lintje voor iemand anders aanvragen.

U kunt daarbij denken aan:

  • vrijwilligers die zich langdurig inzetten voor organisaties op het gebied van bijvoorbeeld sport, kunst, cultuur, kerkelijk leven, natuur, pleegzorg of openbare orde en veiligheid
  • mensen die hele bijzondere prestaties ten behoeve van de samenleving hebben geleverd in hun betaalde baan of een nevenfunctie die veel verder gaan dan wat van iemand kan worden verwacht

De burgemeester deelt de lintjes uit. Dit kan op twee verschillende momenten: tijdens de lintjesregen (de laatste werkdag voor Koningsdag) of op een ander bijzonder moment, bijvoorbeeld een afscheid of jubileum. Een aanvraag voor de lintjesregen moet voor 1 juni in het jaar ervoor zijn ingediend. Voor een afscheid of jubileum moet de aanvraag minimaal 6 maanden van tevoren ingediend zijn.    

Vragen?

Neem contact op met Ingrid Wolterink van de Afdeling Dienstverlening & Bedrijfsvoering. Zij is bereikbaar via i.wolterink@oostgelre.nl of (0544) 39 35 38.