Werken bij de gemeente

Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, aantrekkelijke gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. En waar je volop gelegenheid en kansen krijgt je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken. Kortom, wat een ruimte om te groeien, te werken en te wonen, wat een ruimte om te leven! Hieronder vind je meer informatie over het werken bij de gemeente Oost Gelre. Voor meer informatie kun je ook contact met onze personeelsadviseurs opnemen.

Wat maakt werken bij Oost Gelre aantrekkelijk?

De gemeente Oost Gelre is een jonge gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Werken bij de gemeente Oost Gelre betekent dat je een directe invloed uitoefent op de maatschappij en dat je altijd oog hebt voor onze burger.

Bewegingsruimte

Zo’n 180 medewerkers benutten hun talenten om onze burgers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Een goede kwaliteit van dienstverlening is dan ook voor ons vanzelfsprekend! Werken bij Oost Gelre betekent dat je veel verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt om je werk uit te voeren. Onze afdelingshoofden geven je de ruimte om te groeien. Werken bij Oost Gelre betekent dus bewegingsruimte voor jou!

Organisatieschema

In onderstaand pdf vind je ons organisatieschema.

Organisatieschema Oost Gelre (pdf - 9 kB)

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij Oost Gelre betekent dat je beschikt over goede arbeidsvoorwaarden. Bij ons krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen. We investeren in persoonlijke opleidingen en organisatiebrede trainingen. We kennen een 36-urige werkweek, die je flexibel kunt indelen. Wil je alle arbeidsvoorwaarden nalezen? Kijk dan op de site van CAR -UWO (Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling en Uitwerkingsovereenkomst).

Vacatures

Als er een vacature is, dan nodigen wij je graag uit hierop te solliciteren. Klik op het tabblad Vacatures voor ons actuele vacatureaanbod.

Open sollicitaties kun je sturen naar sollicitaties@oostgelre.nl.

HERHAALDE OPROEP

Wij zoeken voor de afdeling Omgeving een

Operationeel medewerker Stedelijk Afvalwater m/v

(vakspecialist A) 

voor 36 uur per week, tijdelijk voor de duur van in totaal 2 jaar.

Oost Gelre is een prachtige gemeente in het oosten van Nederland met bijna 30.000 inwoners. De gemeente wordt gevormd door twee grote en zes kleine kernen met ieder hun eigen identiteit, samen met het tussenliggende landschap. De gemeente is groen vanwege veel agrarisch gebied, en kent economische activiteiten gericht op nieuwe technologie zoals het verduurzamen van energie. Oost Gelre kent een rijk verenigingsleven, waardoor onze organisatiekracht groot is. Op het gebied van cultuur, welzijn en sport is er een divers aanbod. Wij zijn verder een gemeente die zich extern sterker wil neerzetten. Vanuit eigen kracht zoeken wij de samenwerking met buurgemeenten en andere partners.

Onze organisatie van ongeveer 180 medewerkers kenmerkt zich door een platte structuur met professionals die de verantwoordelijkheid en het vertrouwen krijgen van het management en de directeur. In onze ondernemende organisatie heeft iedereen veel vrijheid van handelen. We werken duidelijk resultaatgericht waarbij wij aansluiten bij de vraag van de burgers, ondernemers en andere maatschappelijke organisaties. Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, informele gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Bij ons krijg je volop gelegenheid en kansen om je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken.

Taken

Je kent de weg in de actuele wereld van het stedelijk water en riolering. Je bent als operationeel medewerker verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van water en riolering in onze gemeente. BRP en GRP zijn dan ook bekende onderwerpen voor jou. Je bent de schakel tussen beleid en beheer. Primair houd je je bezig met de uitvoering van maatregelen uit het GRP. Afstemming met andere vakdisciplines is hierbij van wezenlijk belang. Voor het proces ben je van a tot z verantwoordelijk. Je verstrekt informatie aan burgers en instanties en naast collega’s werk je ook nauw samen met adviesbureaus en aannemers. De maatregelen voor komende jaren staan daarbij vooral in het teken van de klimaatontwikkelingen (wateroverlast, hitte en droogte) en risicogestuurd rioolbeheer. Het Deltaplan Ruimtelijk Adaptie speelt daarbij samen met duurzaamheid een belangrijke rol. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor en ondersteun je bij complexe beheertaken.

Profiel

Wij zoeken een ondernemende doener. Je werkt proactief en je bent daadkrachtig. Je werkhouding kenmerkt zich door zelfstandigheid waarbij je open staat voor verandering. Tegelijkertijd ben je een goede teamspeler. Vanzelfsprekend beschik je over politieke en bestuurlijke sensitiviteit. Je communicatieve en contactuele vaardigheden zijn uitstekend.

Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau aangevuld met een ruime ervaring in dit vakgebied.

De werkzaamheden zijn gewaardeerd in functieschaal 10. Je wordt ingeschaald op basis van je opleiding en ervaring. Het salaris bedraagt minimaal € 2.591,00 (aanloopschaal 9) en maximaal € 4.225,00 (functieschaal 10) bij een 36-urige werkweek.

Wij zoeken invulling voor een periode van in totaal twee jaar. Deze periode kan opgesplitst worden in twee keer één jaar. In de loop van het tweede jaar vindt een evaluatie van de inzet plaats. Op basis hiervan bekijken wij of de inzet (structureel) voortgezet wordt. De invulling van deze tijdelijke vacature gebeurt via een payrollovereenkomst. Dat houdt in dat je in dienst komt bij een payrollaanbieder, namelijk Driessen HRM, en via hen bij ons aan het werk gaat.

Sollicitatie

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Richard van Halen, afdelingshoofd Omgeving, telefoonnummer (0544) 39 36 30. Vragen over de werving- en selectieprocedure stel je aan Kirsten Rondeel, personeels- en organisatieadviseur, telefoonnummer (0544) 39 34 30.

Mail je gemotiveerde sollicitatiebrief met CV naar sollicitaties.022456@werkeningelderland.nl en noem bij het onderwerp de vacaturenaam. Je kunt reageren tot en met 25 april 2018. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 7 mei 2018.

We vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Het kunnen overleggen van deze VOG is een voorwaarde om bij ons te werken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Wij zoeken voor de afdeling Onderwijs, Welzijn en Zorg een

Medewerker cliëntondersteuning

(beleidsmedewerker C)

voor 24 uur per week tijdelijk voor de duur van een jaar met uitzicht op vast

Oost Gelre is een prachtige gemeente in het oosten van Nederland met bijna 30.000 inwoners. De gemeente wordt gevormd door twee grote en zes kleine kernen met ieder hun eigen identiteit, samen met het tussenliggende landschap. De gemeente is groen vanwege veel agrarisch gebied, en kent economische activiteiten gericht op nieuwe technologie zoals het verduurzamen van energie. Oost Gelre kent een rijk verenigingsleven, waardoor onze organisatiekracht groot is. Op het gebied van cultuur, welzijn en sport is er een divers aanbod. Wij zijn verder een gemeente die zich extern sterker wil neerzetten. Vanuit eigen kracht zoeken wij de samenwerking met buurgemeenten en andere partners.

Onze organisatie van ongeveer 180 medewerkers kenmerkt zich door een platte structuur met professionals die de verantwoordelijkheid en het vertrouwen krijgen van het management en de directeur. In onze ondernemende organisatie heeft iedereen veel vrijheid van handelen. We werken duidelijk resultaatgericht waarbij wij aansluiten bij de vraag van de burgers, ondernemers en andere maatschappelijke organisatie. Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, informele gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Bij ons krijg je volop gelegenheid en kansen om je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken.

Je taken

Als medewerker cliëntondersteuner maak je de ondersteuningsbehoefte van de cliënt concreet. Vervolgens voorzie je de cliënt en zijn/haar netwerk van relevante informatie en advies waarbij het doel is de cliënt weer mee te laten doen in de maatschappij. Je zoekt naar die oplossing die de zelfredzaamheid van de cliënt bevordert en laat de verantwoordelijkheid bij hem/haar liggen, je neemt het niet over. Naast het verstrekken van informatie bestaat je ondersteuning ook uit het bieden van advies aan de cliënt en zijn/haar netwerk. Ook is het zeer belangrijk dat je het netwerk van de cliënt activeert en versterkt. Tijdens het hele traject bied je dus ondersteuning en begeleiding aan de cliënt. Het start met hulpvraagverduidelijking (eventueel een brede intake) en leidt tot het resultaat duurzame versterking van eigen regie, zelfredzaamheid en participatie van de cliënt en zijn/haar netwerk. Vanzelfsprekend werk je vanuit je discipline integraal en actief samen met zowel je directe collega’s als met derden.

Je profiel

Je werkt duidelijk vanuit het principe ‘de regie ligt bij de cliënt’. Je motiveert de cliënt sterk om eigen oplossingen te gaan (onder)zoeken, het eigen netwerk te benaderen en gebruik te maken van de aanwezige voorliggende mogelijkheden. Op creatieve en innovatieve wijze kijk je met hem/haar mee. Ook schakel je snel waarbij je oog blijft houden voor de vraag achter de vraag. Je bent klantgericht en toont durf door buiten de bestaande kaders te denken/handelen. Je levert maatwerk waarbij je je bewust bent van wat er speelt binnen onze omgeving. Je draagt de verantwoordelijkheid voor je eigen beslissingen (ondernemerschap). Vanzelfsprekend hou je altijd het resultaat voor ogen. Je beschikt over sterke communicatieve eigenschappen, zowel mondeling als schriftelijk.

We zoeken iemand met een ruime sociaal juridische kennis en je kent de sociale kaart van de gemeente Oost Gelre. Daarnaast is het kunnen werken met de applicatie S4SR een grote pré. Je beschikt over een relevante afgeronde Hbo-opleiding.

De werkzaamheden zijn gewaardeerd in functieschaal 9. Je wordt ingeschaald op basis van je opleiding en ervaring. Het salaris bedraagt minimaal € 2.325,00 (aanloopschaal 8) en maximaal € 3.805,00 (functieschaal 9) bij een 36-urige werkweek.

Sollicitatie

Solliciteer met een sollicitatiebrief en cv via sollicitaties.022614@werkeningelderland.nl. We ontvangen je sollicitatie graag vóór 7 mei 2018. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 28 mei 2018.

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Petra Sasse, afdelingshoofd Onderwijs, Welzijn en Zorg, telefoonnummer (0544) 39 36 17. Vragen over de werving-/selectieprocedure stel je aan Kirsten Rondeel, personeels- en organisatieadviseur, telefoonnummer (0544) 39 34 30.

We vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Het kunnen overleggen van deze VOG is een voorwaarde om bij ons te werken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Wij zoeken voor onze gemeente een

Medewerker informatieveiligheid en beleid

(Beleidsmedewerker B)

voor 32-36 uur per week; in eerste instantie voor de duur van anderhalf jaar.

Oost Gelre is een prachtige gemeente in het oosten van Nederland met bijna 30.000 inwoners. De twee grote en zes kleine kernen met ieder hun eigen identiteit vormen samen met het tussenliggende landschap een mooi geheel. De gemeente is groen vanwege veel agrarisch gebied, en kent ook economische activiteiten gericht op nieuwe technologie zoals het verduurzamen van energie. Oost Gelre kent een rijk verenigingsleven, waardoor onze organisatiekracht groot is. Op het gebied van cultuur, welzijn en sport is er een divers aanbod. Wij zijn verder een gemeente die zich extern sterker wil neerzetten. Vanuit eigen kracht zoeken wij de samenwerking met buurgemeenten en andere partners.

Onze organisatie van 180 medewerkers kenmerkt zich door een platte structuur met professionals die de verantwoordelijkheid en het vertrouwen krijgen van het management en de directeur. In onze ondernemende organisatie heeft iedereen veel vrijheid van handelen. We werken duidelijk resultaatgericht waarbij wij aansluiten bij de vraag van de burgers, ondernemers en andere maatschappelijke organisaties. Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, informele gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Bij ons krijg je volop gelegenheid en kansen om je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken.

Taken

Als medewerker informatieveiligheid en beleid ben je o.a. verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het (strategisch) beleid, procedures en plannen aangaande informatiebeveiliging en verdere beleidsmatige I&A zaken. Je draagt zorg voor een gedegen voorbereiding ten aanzien van besluitvorming rondom vraagstukken binnen dit werkveld. Je controleert de naleving van het beleid en brengt rapportages uit over de toestand van informatiebeveiliging binnen onze organisatie. Je zorgt voor de uitvoering van periodieke beveiligingsaudits en analyses op het gebied van risico, afhankelijkheid en kwetsbaarheid (ENSIA). Op basis van de resultaten draag je zorg voor beveiligingsontwerpen en oplossingen. Je signaleert ernstige informatiebeveiligings- of ICT-incidenten en coördineert de te nemen acties. Vervolgens stel je verbeteringsprogramma’s op om herhaling in de toekomst te voorkomen. Ook breng je gevraagd en ongevraagd advies uit over beveiligingsaangelegenheden en doe je voorstellen om de risico’s te beperken. Daarnaast ben je aanspreekpunt op het gebied van informatiebeveiliging en draag je zorg voor informatiebeveiligingsbewustzijn en –expertise in de hele organisatie.

In deze functie werk je nauw samen met de medewerker privacybescherming, de CISO, de ENSIA coördinator en de functionaris gegevensbescherming.

Profiel

Als medewerker informatieveiligheid en beleid draag je zorg voor het informatiebeleid en ben je in staat om zaken procesmatig te analyseren en daarbij de grote lijn te bewaken zonder de details uit het oog te verliezen. Je hebt het vermogen om op alle niveaus snel te schakelen en goed te communiceren. Je bent een kritische, maar meedenkende adviseur en weet strategische besluiten om te zetten in praktische en haalbare werkwijzen en processen. Je bent in staat analytisch te denken en je bent omgevingsbewust. Daarnaast beschik je over een uitnodigende houding en weet je kennis op enthousiast wijze over te dragen. Verder ben je daadkrachtig, oplossingsgericht, overtuigend en beschik je over een gezonde portie humor.

Je hebt minimaal een afgeronde Hbo-opleiding bijvoorbeeld bedrijfskunde of relevante IT opleiding. Daarnaast beschik je over aantoonbare kennis van relevante wet- en regelgeving (in het bijzonder BIG/ENSIA en AVG). Gemeentelijke ervaring zien wij als een pré.

Deze functie is voorlopig ingeschaald in functieschaal 10, een definitieve weging van deze functie zal nog plaatsvinden. Het salaris bedraagt minimaal € 2.591,00 (aanloopschaal 9) en maximaal € 4.225,00 (functieschaal 10) bij een 36-urige werkweek. Je wordt ingeschaald op basis van je opleiding en ervaring.

Het betreft een functie voor de duur van (vooralsnog) anderhalf jaar. In de loop van deze periode vindt er een weging en evaluatie van de functie plaats. Op basis van de evaluatie bepalen wij de definitieve invulling voor de toekomst en bekijken wij of de inzet (structureel) wordt voortgezet.

Sollicitatie

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Paul Bouwhuis, afdelingshoofd IM, telefoonnummer (0544) 393 655. Vragen over de werving-/selectieprocedure stel je aan Mariska Schutten, personeel- en organisatieadviseur, telefoonnummer (0544) 393 432

Mail je sollicitatiebrief met CV naar sollicitaties.022623@werkeningelderland.nl en noem bij het onderwerp de vacaturenaam. We ontvangen je sollicitatie graag vóór 7 mei 2018. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 22 mei 2018.

Overige informatie

Deze functie wordt ingevuld op basis van een payroll constructie.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde om bij ons deze werkzaamheden uit te voeren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Studenten zijn van harte welkom bij Oost Gelre! Je kunt op één van de negen afdelingen veel kennis en ervaring op doen voor je verdere (studie)loopbaan. Je ervaart hoe het is om bij een gemeente te werken en je levert een bijdrage aan onze dienstverlening. Jij kan van ons leren, maar wij ook van jou! We maken dan ook graag tijd en energie vrij om je te begeleiden.

Lees het ervaringsverhaal van stagiaire Marlot van Balveren: Stage bij de gemeente: ‘Veel diverser dan ik dacht!’ (pdf - 168 kB)

Meld je aan!

Hebben we je interesse gewekt? Je kunt contact opnemen met onze contactpersoon voor stages en afstudeeropdrachten Esther Lenz, tel. (0544) 39 34 27; e-mail: e.lenz@oostgelre.nl
Je mag ook gelijk het sollicitatieformulier stage of afstudeeropdracht invullen. Mail het formulier samen met je cv naar sollicitaties@oostgelre.nl en we nemen contact met je op!

Sollicitatieformulier stage of afstudeeropdracht (OpenDocument Text - 87 kB).