Werken bij de gemeente

Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, aantrekkelijke gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. En waar je volop gelegenheid en kansen krijgt je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken. Kortom, wat een ruimte om te groeien, te werken en te wonen, wat een ruimte om te leven! Hieronder vind je meer informatie over het werken bij de gemeente Oost Gelre. Voor meer informatie kun je ook contact met onze personeelsadviseurs opnemen.

Wat maakt werken bij Oost Gelre aantrekkelijk?

De gemeente Oost Gelre is een jonge gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Werken bij de gemeente Oost Gelre betekent dat je een directe invloed uitoefent op de maatschappij en dat je altijd oog hebt voor onze burger.

Bewegingsruimte

Zo’n 180 medewerkers benutten hun talenten om onze burgers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Een goede kwaliteit van dienstverlening is dan ook voor ons vanzelfsprekend! Werken bij Oost Gelre betekent dat je veel verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt om je werk uit te voeren. Onze afdelingshoofden geven je de ruimte om te groeien. Werken bij Oost Gelre betekent dus bewegingsruimte voor jou!

Organisatieschema

In onderstaand pdf vind je ons organisatieschema.

Organisatieschema Oost Gelre (pdf - 189 kB)

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij Oost Gelre betekent dat je beschikt over goede arbeidsvoorwaarden. Bij ons krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen. We investeren in persoonlijke opleidingen en organisatiebrede trainingen. We kennen een 36-urige werkweek, die je flexibel kunt indelen. Wil je alle arbeidsvoorwaarden nalezen? Kijk dan op de site van CAR -UWO (Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling en Uitwerkingsovereenkomst).

Vacatures

Als er een vacature is, dan nodigen wij je graag uit hierop te solliciteren. Klik op het tabblad Vacatures voor ons actuele vacatureaanbod.

Open sollicitaties kun je sturen naar sollicitaties@oostgelre.nl.

Wij zoeken voor de afdeling Omgeving een

Vakspecialist openbare ruimte met accent op groen

voor 36 uur per week, het betreft een structurele functie

Oost Gelre is een prachtige gemeente in het oosten van Nederland met bijna 30.000 inwoners. De twee grote en zes kleine kernen met ieder hun eigen identiteit vormen samen met het tussenliggende landschap een mooi geheel. De gemeente is groen vanwege veel agrarisch gebied, en kent ook  economische activiteiten gericht op nieuwe technologie zoals het verduurzamen van energie. Oost Gelre kent een rijk verenigingsleven, waardoor onze organisatiekracht groot is. Op het gebied van cultuur, welzijn en sport is er een divers aanbod. Wij zijn verder een gemeente die zich extern sterker wil neerzetten. Vanuit eigen kracht zoeken wij de samenwerking met buurgemeenten en andere partners.

Onze organisatie van ruim 180 medewerkers kenmerkt zich door een platte structuur met professionals die de verantwoordelijkheid en het vertrouwen krijgen van het management en de directeur. In onze ondernemende organisatie heeft iedereen veel vrijheid van handelen. We werken duidelijk resultaatgericht waarbij wij aansluiten bij de vraag van de burgers, ondernemers en andere maatschappelijke organisatie. Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, informele gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Bij ons krijg je volop gelegenheid en kansen om je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken.

Taken

De collega die wij zoeken is een spin in het web voor het beheer van de openbare ruimte. De nadruk ligt daarbij op het groen. Je organiseert groenprojecten zoals renovaties van openbaar groen, het snoeien en vellen van bomen en de bestrijding van dierplagen van A tot Z. Het bijhouden van een transparante administratie hoort hierbij. Samen met je collega’s  van weg-, riool- en waterbeheer werk je projecten uit waarbij door jou de expertise met betrekking tot groen wordt ingebracht.
Meldingen van inwoners worden door jou onderzocht en klantvriendelijk en adequaat afgehandeld. Je hebt een belangrijke stem in de ontwikkeling van het integrale beheer en ondersteunt de beleidsmedewerkers en wethouders met adviezen. Je bent projectleider voor groenprojecten. Je bewaakt het proces, bent aanspreekpunt en zorgt voor de aansturing van de groenaannemers die werkzaamheden verrichten voor de gemeente. Een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden is het continu afwegen van diverse (uiteenlopende) belangen, waarbij je het gezamenlijk belang herkent en in het oog houdt. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de actueel houden van het beheerpakket.

Profiel

Je bent ervan overtuigd dat openbaar groen een belangrijke bijdrage levert aan een duurzame samenleving. Vanzelfsprekend heb je affiniteit met natuur en landschap. Je bent communicatief zeer vaardig en beheerst de Nederlandse taal in woord en schrift.

In je contacten toon je initiatief en laat je zien dat je innovatief denkt en handelt. Je bent breed inzetbaar voor het totale beheer van de openbare ruimte. Maar bovenal ben je een teamplayer die samen met collega’s en samen met inwoners de openbare ruimte kleur geeft.

Je beschikt over een relevante opleiding op minimaal HBO-niveau (richting openbaar groen) en vaktechnische basiskennis van cultuurtechniek (inrichting en beheer). Je bent bereid aanvullende cursussen/trainingen te volgen. Ervaring in een soortgelijke functie is wenselijk.

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij de gemeente Oost Gelre betekent werken vanuit de kernwaarden; uitnodigend, aandachtig en eerlijk. Je kunt rekenen op een afwisselende, zelfstandige functie in een informele en vooruitstrevende organisatie met een prettige werksfeer. Je krijgt de ruimte je verder te ontwikkelen, veel vrijheid in het organiseren van je werk en flexibele werktijden.

Deze functie, vakspecialist B, is gewaardeerd in functieschaal 9 (minimum aanloopschaal 8,€ 2.335,00 bruto per maand / maximaal functieschaal 9, € 3.805,00 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek). De inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.

Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vrij besteedbaar budget boven op je brutosalaris van ruim 17% (IKB). Dit budget kun je voor een groot deel naar je eigen wensen vormgeven. Zo kun je extra vakantie-uren kopen of het budget laten uitbetalen voor extra inkomen.

Het betreft een structurele functie. In eerste instantie bieden we een aanstelling voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren wordt deze omgezet in een vaste aanstelling.

Sollicitatie

Solliciteer met een sollicitatiebrief en cv via sollicitaties.029789@werkeningelderland.nl en noem bij het onderwerp de vacaturenaam. We ontvangen je sollicitatie graag vóór maandag 29 april 2019. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 14 mei 2019.

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Jeannet Ordelman, afdelingshoofd Omgeving, telefoonnummer (0544) 39 35 24. Vragen over de werving-/selectieprocedure stel je aan Mariska Schutten, personeels- en organisatieadviseur, telefoonnummer (0544) 39 34 32.

Overige informatie

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde om bij ons te werken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Studenten zijn van harte welkom bij Oost Gelre! Je kunt op één van de 4 afdelingen veel kennis en ervaring op doen voor je verdere (studie)loopbaan. Je ervaart hoe het is om bij een gemeente te werken en je levert een bijdrage aan onze dienstverlening. Jij kan van ons leren, maar wij ook van jou! We maken dan ook graag tijd en energie vrij om je te begeleiden.

Lees het ervaringsverhaal van stagiaire Marlot van Balveren: Stage bij de gemeente: ‘Veel diverser dan ik dacht!’ (pdf - 168 kB)

Meld je aan!

Hebben we je interesse gewekt? Je kunt contact opnemen met onze contactpersoon voor stages en afstudeeropdrachten Esther Lenz, tel. (0544) 39 34 27; e-mail: e.lenz@oostgelre.nl
Je mag ook gelijk het sollicitatieformulier stage of afstudeeropdracht invullen. Mail het formulier samen met je cv naar sollicitaties@oostgelre.nl en we nemen contact met je op!

Sollicitatieformulier stage of afstudeeropdracht (OpenDocument Text - 87 kB).