Werken bij de gemeente

Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, aantrekkelijke gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. En waar je volop gelegenheid en kansen krijgt je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken. Kortom, wat een ruimte om te groeien, te werken en te wonen, wat een ruimte om te leven! Hieronder vind je meer informatie over het werken bij de gemeente Oost Gelre. Voor meer informatie kun je ook contact met onze personeelsadviseurs opnemen.

Wat maakt werken bij Oost Gelre aantrekkelijk?

De gemeente Oost Gelre is een jonge gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Werken bij de gemeente Oost Gelre betekent dat je een directe invloed uitoefent op de maatschappij en dat je altijd oog hebt voor onze burger.

Bewegingsruimte

Zo’n 180 medewerkers benutten hun talenten om onze burgers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Een goede kwaliteit van dienstverlening is dan ook voor ons vanzelfsprekend! Werken bij Oost Gelre betekent dat je veel verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt om je werk uit te voeren. Onze afdelingshoofden geven je de ruimte om te groeien. Werken bij Oost Gelre betekent dus bewegingsruimte voor jou!

Organisatieschema

In onderstaand pdf vind je ons organisatieschema.

Organisatieschema Oost Gelre (pdf - 189 kB)

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij Oost Gelre betekent dat je beschikt over goede arbeidsvoorwaarden. Bij ons krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen. We investeren in persoonlijke opleidingen en organisatiebrede trainingen. We kennen een 36-urige werkweek, die je flexibel kunt indelen. Wil je alle arbeidsvoorwaarden nalezen? Kijk dan op de site van CAR -UWO (Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling en Uitwerkingsovereenkomst).

Vacatures

Als er een vacature is, dan nodigen wij je graag uit hierop te solliciteren. Klik op het tabblad Vacatures voor ons actuele vacatureaanbod.

Open sollicitaties kun je sturen naar sollicitaties@oostgelre.nl.

Heb jij een passie voor ICT? En vind je het leuk om jezelf (verder) te ontwikkelen als applicatiebeheerder?

Wij zoeken voor de afdeling Bedrijfsvoering, team Informatiemanagement een

Applicatiebeheerder Suite voor het sociaal domein (SVHSD)

(medewerker interne dienstverlening A)
voor 28 uur per week, tijdelijk voor de duur van 1 jaar (met uitzicht op vast)

Oost Gelre is een prachtige gemeente in het oosten van Nederland met bijna 30.000 inwoners. De gemeente wordt gevormd door twee grote en zes kleine kernen met ieder hun eigen identiteit, samen met het tussenliggende landschap. De gemeente is groen vanwege veel agrarisch gebied, en kent economische activiteiten gericht op nieuwe technologie zoals het verduurzamen van energie. Oost Gelre kent een rijk verenigingsleven, waardoor onze organisatiekracht groot is. Op het gebied van cultuur, welzijn en sport is er een divers aanbod. Wij zijn verder een gemeente die zich extern sterker wil neerzetten. Vanuit eigen kracht zoeken wij de samenwerking met buurgemeenten en andere partners.

Onze organisatie van ongeveer 180 medewerkers kenmerkt zich door een platte structuur met professionals die de verantwoordelijkheid en het vertrouwen krijgen van het management en de directeur. In onze ondernemende organisatie heeft iedereen veel vrijheid van handelen. We werken duidelijk resultaatgericht waarbij wij aansluiten bij de vraag van de burgers, ondernemers en andere maatschappelijke organisatie. Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, informele gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Bij ons krijg je volop gelegenheid en kansen om je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken.

De functie

In deze functie ben je, samen met je collega applicatiebeheerder, verantwoordelijk voor de continuïteit van de applicatie Suite voor het sociale domein (SVHSD) voor de afdeling Onderwijs, Welzijn en Zorg. Je adviseert en ondersteunt collega’s (de gebruiker) bij het gebruik van SVHSD. Je houdt de contacten met hen optimaal, op die manier leer je immers hun wensen en behoeften kennen waardoor jij deze kunt vertalen naar digitale mogelijkheden. Wat doe je zoal nog meer? Je test en implementeert nieuwe versies en patches van SVHSD. Meldingen die bij jou binnen komen, pak je op door op te zoek te gaan naar de beste oplossing. Hiervoor ken je (of ben je bereid te leren kennen) de actuele regelgeving en de werkprocessen binnen het sociale domein. Ook het schrijven van de handleidingen en het trainen van de gebruikers mag je gaan doen. Aan projecten en processen die binnen onze organisatie voorbij komen, werk je vanuit een ondersteunende rol mee. Let op: je technische kennis over/ of je kennis van de applicatie SVHSD hoeft niet uitmuntend te zijn, kennis ervan is wel een duidelijke pré. Een opleiding zoals bijvoorbeeld Bedrijfskunde met daarbij een passie voor ICT is ook voldoende om te solliciteren. Wel ben je procesmatig erg sterk, ben je een snelle, logische denker en weet je zaken op deze wijze te beredeneren. Bovendien vervul je graag een verbindende rol tussen gebruiker, ICT en informatie. Niet afwachten maar handelen past bij jou, jij regelt de dingen. Je volgt graag de nieuwste (online) ontwikkelingen op de voet.

Je beschikt over een opleiding op Hbo-niveau. Ervaring in een soortgelijke functie is wenselijk maar geen must, wel een juiste instelling en de drive om je te blijven ontwikkelen binnen het snel veranderende vakgebied. Wij faciliteren je graag in je ontwikkeling in dit vakgebied.

Arbeidsvoorwaarden

Wij werken vanuit onze kernwaarden; uitnodigend, aandachtig en eerlijk. Je kunt rekenen op een afwisselende, zelfstandige functie in een informeel team. Wij zijn vooruitstrevende organisatie met een prettige werksfeer. Je ervaart veel vrijheid in het organiseren van je werk.

De werkzaamheden zijn gewaardeerd in aanloopschaal 7/functieschaal 8. Je wordt ingeschaald op basis van je opleiding en ervaring. Het salaris bedraagt minimaal € 2.040,00 (aanloopschaal 7) en maximaal € 3.376,00 (functieschaal 8) bij een 36-urige werkweek.

Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vrij besteedbaar budget boven op je brutosalaris van ruim 17% (IKB). Dit budget kun je voor een groot deel naar je eigen wensen vormgeven. Zo kun je extra vakantie-uren kopen of het budget laten uitbetalen voor extra inkomen.

Sollicitatie

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Paul Bouwhuis, teamhoofd Informatiemanagement, telefoonnummer (0544) 39 36 55. Vragen over de werving-/ selectieprocedure stel je aan Kirsten Rondeel, personeels- en organisatieadviseur, telefoonnummer (0544) 39 34 30.

Solliciteer met een sollicitatiebrief en cv via sollicitaties.025791@werkeningelderland.nl. We ontvangen je sollicitatie graag vóór 29 oktober 2018. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 8 november 2018.

We vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Het kunnen overleggen van deze VOG is een voorwaarde om bij ons te werken.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben medewerkers van de gemeente Oost Gelre en de Achterhoekse gemeenten voorrang bij de invulling van deze vacature.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

 

Studenten zijn van harte welkom bij Oost Gelre! Je kunt op één van de negen afdelingen veel kennis en ervaring op doen voor je verdere (studie)loopbaan. Je ervaart hoe het is om bij een gemeente te werken en je levert een bijdrage aan onze dienstverlening. Jij kan van ons leren, maar wij ook van jou! We maken dan ook graag tijd en energie vrij om je te begeleiden.

Lees het ervaringsverhaal van stagiaire Marlot van Balveren: Stage bij de gemeente: ‘Veel diverser dan ik dacht!’ (pdf - 168 kB)

Meld je aan!

Hebben we je interesse gewekt? Je kunt contact opnemen met onze contactpersoon voor stages en afstudeeropdrachten Esther Lenz, tel. (0544) 39 34 27; e-mail: e.lenz@oostgelre.nl
Je mag ook gelijk het sollicitatieformulier stage of afstudeeropdracht invullen. Mail het formulier samen met je cv naar sollicitaties@oostgelre.nl en we nemen contact met je op!

Sollicitatieformulier stage of afstudeeropdracht (OpenDocument Text - 87 kB).