Werken bij de gemeente

Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, aantrekkelijke gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. En waar je volop gelegenheid en kansen krijgt je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken. Kortom, wat een ruimte om te groeien, te werken en te wonen, wat een ruimte om te leven! Hieronder vind je meer informatie over het werken bij de gemeente Oost Gelre. Voor meer informatie kun je ook contact met onze personeelsadviseurs opnemen.

Wat maakt werken bij Oost Gelre aantrekkelijk?

De gemeente Oost Gelre is een jonge gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Werken bij de gemeente Oost Gelre betekent dat je een directe invloed uitoefent op de maatschappij en dat je altijd oog hebt voor onze burger.

Bewegingsruimte

Zo’n 190 medewerkers benutten hun talenten om onze burgers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Een goede kwaliteit van dienstverlening is dan ook voor ons vanzelfsprekend! Werken bij Oost Gelre betekent dat je veel verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt om je werk uit te voeren. Onze afdelingshoofden geven je de ruimte om te groeien. Werken bij Oost Gelre betekent dus bewegingsruimte voor jou!

Organisatieschema

In onderstaand pdf vind je ons organisatieschema.

Organisatieschema Oost Gelre (pdf - 189 kB)

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij Oost Gelre betekent dat je beschikt over goede arbeidsvoorwaarden. Bij ons krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen. We investeren in persoonlijke opleidingen en organisatiebrede trainingen. We kennen een 36-urige werkweek, die je flexibel kunt indelen. Wil je alle arbeidsvoorwaarden nalezen? Kijk dan op de site van CAR -UWO (Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling en Uitwerkingsovereenkomst).

Vacatures

Als er een vacature is, dan nodigen wij je graag uit hierop te solliciteren. Klik op het tabblad Vacatures voor ons actuele vacatureaanbod.

Open sollicitaties kun je sturen naar sollicitaties@oostgelre.nl.

Wij zoeken voor de afdeling Omgeving, een

Adviseur ruimtelijke ontwikkeling (vakspecialist A)

voor 36 uur per week, het betreft een structurele functie

Oost Gelre is een prachtige gemeente in het oosten van Nederland met bijna 30.000 inwoners. De twee grote en zes kleine kernen met ieder hun eigen identiteit vormen samen met het tussenliggende landschap een mooi geheel. De gemeente is groen vanwege veel agrarisch gebied, en kent ook  economische activiteiten gericht op nieuwe technologie zoals het verduurzamen van energie. Oost Gelre kent een rijk verenigingsleven, waardoor onze organisatiekracht groot is. Op het gebied van cultuur, welzijn en sport is er een divers aanbod. Wij zijn verder een gemeente die zich extern sterker wil neerzetten. Vanuit eigen kracht zoeken wij de samenwerking met buurgemeenten en andere partners.

Onze organisatie van ruim 190 medewerkers kenmerkt zich door een platte structuur met professionals die de verantwoordelijkheid en het vertrouwen krijgen van het management en de directeur. In onze ondernemende organisatie heeft iedereen veel vrijheid van handelen. We werken duidelijk resultaatgericht waarbij wij aansluiten bij de vraag van de burgers, ondernemers en andere maatschappelijke organisatie. Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, informele gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Bij ons krijg je volop gelegenheid en kansen om je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken.

Taken

Als adviseur ruimtelijke ontwikkeling heb je de regierol over complexe ruimtelijke plannen. Je gaat actief aan de slag met het adviseren en ondersteunen van het College en de Raad op dit werkgebied. Met een brede integrale kijk, adviseer je over ruimtelijke projecten en handel je de hele procedure af. Van ontwikkeling tot initialisatie van het bestemmingsplan ben jij het vakinhoudelijke aanspreekpunt voor alle betrokken partijen. Je treedt op als vertegenwoordiger van de gemeente tijdens overleggen met werkgroepen, projectontwikkelaars en ondernemers. Daarnaast begeleid je inspraakprocedures en voorlichtingsbijeenkomsten. Je rapporteert over inhoudelijke en financiële aspecten. Je signaleert mogelijkheden en knelpunten binnen jouw vakgebied en doet hiervoor (verbeter)voorstellen. Daarbij combineer je een lange termijn visie met een praktische mentaliteit. Op de vak inhoud functioneer je als klankbord voor collega’s.

Profiel

Wij zoeken een enthousiaste collega die in gesprek gaat met de burger om samen de beste oplossing te realiseren. Je kunt hierbij de vertaalslag van theorie naar praktische uitvoerbaarheid maken. In uiteenlopende situaties overzie jij de diverse belangen, en kun je deze overbruggen. Je beschikt over maatschappelijk/bestuurlijk inzicht en sensitiviteit. Je laat overtuigingskracht zien en weerstand ga je niet uit de weg. Je kunt projecten verder brengen doordat je ook oog hebt voor het grotere geheel en dus ook buiten het vakgebied kan en wil denken. Daarbij ben je niet bang jezelf te laten zien door initiatief en eigen inbreng. Je werkhouding kenmerkt zich door een flexibele instelling, daadkracht en pro-activiteit. En natuurlijk ben je toegankelijk en een echte teamspeler die zich thuis voelt in een enthousiast team.

Je beschikt over een voor de functie relevant HBO-opleiding aangevuld met een ruime ervaring (3 tot 5 jaar) in een soortgelijke functie. Het is van belang dat je beschikt over kennis van wetten/procedures op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling. Affiniteit met bedrijventerreinen en/of landelijk gebied en digitalisering op het gebied van Wro en Omgevingswet zien wij als een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij de gemeente Oost Gelre betekent werken vanuit de kernwaarden; uitnodigend, aandachtig en eerlijk. Je kunt rekenen op een afwisselende, zelfstandige functie in een informele en vooruitstrevende organisatie met een prettige werksfeer. Je krijgt de ruimte je verder te ontwikkelen, veel vrijheid in het organiseren van je werk en flexibele werktijden.

De werkzaamheden zijn gewaardeerd in functieschaal 10. Je wordt ingeschaald op basis van je opleiding en ervaring. Het salaris bedraagt minimaal € 2.702,00 (aanloopschaal 9) en maximaal € 4.406,00 (functieschaal 10) bij een 36-urige werkweek.

Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vrij besteedbaar budget boven op je brutosalaris van ruim 17% (IKB). Dit budget kun je voor een groot deel naar je eigen wensen vormgeven. Zo kun je extra vakantie-uren kopen of het budget laten uitbetalen voor extra inkomen.

Het betreft een structurele functie voor 36 uur per week. Een 32-urige werkweek is bespreekbaar. In eerste instantie bieden we een aanstelling/dienstverband voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren en gelijkblijvende organisatieomstandigheden wordt deze omgezet in een vast dienstverband.

Sollicitatie

Solliciteer met een sollicitatiebrief en CV via sollicitaties.034995@werkeningelderland.nl. We ontvangen je sollicitatie graag voor 6 januari 2020. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 16 januari 2020.

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Jeannet Ordelman, afdelingshoofd omgeving, telefoonnummer (0544) – 39 35 24. Vragen over de werving-/selectie-procedure stel je aan Mariska Schutten, personeel- en organisatieadviseur, telefoonnummer (0544)

39 34 32.

Overige informatie

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde om bij ons te werken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Studenten zijn van harte welkom bij Oost Gelre! Je kunt op één van de 4 afdelingen veel kennis en ervaring op doen voor je verdere (studie)loopbaan. Je ervaart hoe het is om bij een gemeente te werken en je levert een bijdrage aan onze dienstverlening. Jij kan van ons leren, maar wij ook van jou! We maken dan ook graag tijd en energie vrij om je te begeleiden.

Lees het ervaringsverhaal van stagiaire Marlot van Balveren: Stage bij de gemeente: ‘Veel diverser dan ik dacht!’ (pdf - 168 kB)

Meld je aan!

Hebben we je interesse gewekt? Je kunt contact opnemen met onze contactpersoon voor stages en afstudeeropdrachten Wenke Jansen, tel. (0544) 39 35 25, e-mail: w.jansen@oostgelre.nl.
Je mag ook gelijk het sollicitatieformulier stage of afstudeeropdracht invullen. Mail het formulier samen met je cv naar sollicitaties@oostgelre.nl en we nemen contact met je op!

Sollicitatieformulier stage of afstudeeropdracht (OpenDocument Text - 87 kB).