Werken bij de gemeente

Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, aantrekkelijke gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. En waar je volop gelegenheid en kansen krijgt je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken. Kortom, wat een ruimte om te groeien, te werken en te wonen, wat een ruimte om te leven! Hieronder vind je meer informatie over het werken bij de gemeente Oost Gelre. Voor meer informatie kun je ook contact met onze personeelsadviseurs opnemen.

Wat maakt werken bij Oost Gelre aantrekkelijk?

De gemeente Oost Gelre is een jonge gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Werken bij de gemeente Oost Gelre betekent dat je een directe invloed uitoefent op de maatschappij en dat je altijd oog hebt voor onze burger.

Bewegingsruimte

Zo’n 180 medewerkers benutten hun talenten om onze burgers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Een goede kwaliteit van dienstverlening is dan ook voor ons vanzelfsprekend! Werken bij Oost Gelre betekent dat je veel verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt om je werk uit te voeren. Onze afdelingshoofden geven je de ruimte om te groeien. Werken bij Oost Gelre betekent dus bewegingsruimte voor jou!

Organisatieschema

In onderstaand pdf vind je ons organisatieschema.

Organisatieschema Oost Gelre (pdf - 189 kB)

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij Oost Gelre betekent dat je beschikt over goede arbeidsvoorwaarden. Bij ons krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen. We investeren in persoonlijke opleidingen en organisatiebrede trainingen. We kennen een 36-urige werkweek, die je flexibel kunt indelen. Wil je alle arbeidsvoorwaarden nalezen? Kijk dan op de site van CAR -UWO (Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling en Uitwerkingsovereenkomst).

Vacatures

Als er een vacature is, dan nodigen wij je graag uit hierop te solliciteren. Klik op het tabblad Vacatures voor ons actuele vacatureaanbod.

Open sollicitaties kun je sturen naar sollicitaties@oostgelre.nl.

Wij zoeken voor onze gemeente een

Lid en vervangend lid voor de commissie bezwaarschriften

Oost Gelre is een prachtige gemeente in het oosten van Nederland met bijna 30.000 inwoners. De twee grote en zes kleine kernen met ieder hun eigen identiteit vormen samen met het tussenliggende landschap een mooi geheel. De gemeente is groen vanwege veel agrarisch gebied, en kent ook economische activiteiten gericht op nieuwe technologie zoals het verduurzamen van energie. Oost Gelre kent een rijk verenigingsleven, waardoor onze organisatiekracht groot is. Op het gebied van cultuur, welzijn en sport is er een divers aanbod. Wij zijn verder een gemeente die zich extern sterker wil neerzetten. Vanuit eigen kracht zoeken wij de samenwerking met buurgemeenten en andere partners.

Taken

Voor de advisering over bezwaarschriften heeft de gemeente Oost Gelre een externe adviescommissie. Deze adviescommissie brengt advies uit over bezwaarschriften tegen besluiten van het college, de burgemeester en de gemeenteraad. De commissie adviseert niet over bezwaarschriften tegen besluiten op het gebied van belastingen, WOZ, Participatiewet en personele aangelegenheden. Het is de taak van de commissie om alle belanghebbenden te horen en de feiten helder te krijgen ten aanzien van procedurele en inhoudelijke aspecten, argumenten en standpunten van de betrokken partijen. Vervolgens brengt de commissie een beargumenteerd en transparant advies uit over de te nemen beslissing met betrekking tot het bezwaarschrift.

De adviescommissie is een onafhankelijk orgaan en bestaat uit externe leden, te weten een voorzitter en 2 leden. Afhankelijk van het aantal bezwaarschriften is er maandelijks een hoorzitting.  In de regel vinden deze bijeenkomsten plaats in Lichtenvoorde op maandagavond (vanaf 17:00 uur) volgens een vooraf vastgesteld vergaderschema.

Profiel

Als lid of vervangend lid voor de commissie bezwaarschriften heb je kennis van algemene en bijzondere bestuursrechtelijke aangelegenheden, dan wel brede werkervaring binnen de (gemeentelijke) overheid. Je beschikt over een juridische achtergrond en hebt HBO+ of academisch werk- en denkniveau. Uiteraard ben je sociaal  en communicatief sterk. Je weet de juiste vragen te stellen door je onderzoekende en analytische instelling en je hebt oog voor pragmatische oplossingen. Het heeft onze voorkeur als het lid dan wel het vervangende lid kennis heeft van het sociaal domein.  

Als lid kan het zo zijn dat je op termijn het voorzitterschap overneemt. Je voert dan de regie over de vergaderingen, zowel voor, tijdens als na de hoorzitting.
Als vervangend lid kan het zo zijn dat je op termijn de mogelijkheid krijgt om lid te worden.

Gezien het onafhankelijke karakter van deze vacature is het vanzelfsprekend dat je geen directe binding hebt met, of betrokken bent bij, het gemeentebestuur van Oost Gelre.

Vergoeding/benoeming

Als lid of vervangend lid voor de commissie bezwaarschriften word je benoemd voor een termijn van maximaal vier jaar. Eenmalige herbenoeming voor een periode van maximaal 4 jaar is mogelijk.

Per bijgewoonde bijeenkomst ontvang je een vergoeding van € 200,- en een reiskostenvergoeding.

Sollicitatie

Mail je sollicitatiebrief met CV naar sollicitaties.026942@werkeningelderland.nl en noem bij het onderwerp de vacaturenaam. Je kunt reageren tot en met 17 december 2018. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 3 januari 2019.

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Marieke Hendriksen, Jurist, telefoonnummer (0544) 39 35 15.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Wij zoeken voor de afdeling Omgeving een

Verkeerskundige (vakspecialist B)

voor 36 uur per week, voor de duur van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling

Oost Gelre is een prachtige gemeente in het oosten van Nederland met bijna 30.000 inwoners. De gemeente wordt gevormd door twee grote en zes kleine kernen met ieder hun eigen identiteit, samen met het tussenliggende landschap. De gemeente is groen vanwege veel agrarisch gebied, en kent economische activiteiten gericht op nieuwe technologie zoals het verduurzamen van energie. Oost Gelre kent een rijk verenigingsleven, waardoor onze organisatiekracht groot is. Op het gebied van cultuur, welzijn en sport is er een divers aanbod. Wij zijn verder een gemeente die zich extern sterker wil neerzetten. Vanuit eigen kracht zoeken wij de samenwerking met buurgemeenten en andere partners.

Onze organisatie van ongeveer 180 medewerkers kenmerkt zich door een platte structuur met professionals die de verantwoordelijkheid en het vertrouwen krijgen van het management en de directeur. In onze ondernemende organisatie heeft iedereen veel vrijheid van handelen. We werken duidelijk resultaatgericht waarbij wij aansluiten bij de vraag van de burgers, ondernemers en andere maatschappelijke organisatie. Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, informele gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Bij ons krijg je volop gelegenheid en kansen om je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken.

Taken

In deze functie ben je samen met je collega verkeerskundige verantwoordelijk voor de praktische advisering en beleidsmatige ontwikkeling rondom verkeer en vervoer/mobiliteit binnen onze gemeente. Dit betekent dat je actief aan de slag gaat met het adviseren en ondersteunen van het college van B&W en de gemeenteraad. Je levert verkeerkundige inbreng bij ruimtelijke ontwikkelingen en bent een deskundige sparringpartner voor je collega’s. Voor evenementen die in onze gemeente plaatsvinden, adviseer je over tijdelijke maatregelen en toets je de bereikbaarheid. Ook ben je het eerste aanspreekpunt voor vragen en klachten en ga je in gesprek om waar mogelijk een oplossing te bieden. Je signaleert mogelijkheden en knelpunten binnen jouw vakgebied en doet hiervoor (verbeter)voorstellen. Het opstellen van verkeersbesluiten behoort ook tot jouw taak. Voor het regionale doelgroepenvervoer ben jij het aanspreekpunt voor vervoerkundige zaken en adviseer je collega’s en het bestuur hierin. Daarnaast heb je contact met diverse doelgroepen, zoals ouderen en VVN, over de verkeersveiligheid.

Profiel

Wij zoeken een enthousiaste verkeerskundige die in gesprek gaat met de burger om samen de beste oplossing te realiseren. Je bent dus in staat om -deels- de regie over te dragen. Je kunt de vertaalslag maken van theorie naar praktische uitvoerbaarheid. In uiteenlopende situaties overzie jij de diverse belangen en kun je deze overbruggen. Je beschikt over overtuigingskracht en weerstand ga je niet uit de weg. Je kijkt breed naar situaties en kunt en wilt dus buiten het verkeerskundig vakgebied denken. Daarbij ben je niet bang jezelf te laten zien door initiatief en eigen inbreng. Uiteraard ben je communicatief zeer vaardig, werk je graag samen en vanuit een oplossingsgerichte houding. Verder kenmerkt je werkhouding zich door een flexibele instelling, daadkracht en pro-activiteit.

Je beschikt over een relevante opleiding op HBO-niveau. Enige werkervaring in het vakgebied is een pré maar geen must, wel is de juiste instelling en de wil om te leren erg belangrijk.

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij de gemeente Oost Gelre betekent werken vanuit de kernwaarden; uitnodigend, aandachtig en eerlijk. Je kunt rekenen op een afwisselende, zelfstandige functie in een informele en vooruitstrevende organisatie met een prettige werksfeer. Je krijgt de ruimte je verder te ontwikkelen, veel vrijheid in het organiseren van je werk en flexibele werktijden.

De werkzaamheden zijn gewaardeerd in functieschaal 9. Je wordt ingeschaald op basis van je opleiding en ervaring. Het salaris bedraagt minimaal € 2.335,00 (aanloopschaal 8) en maximaal € 3.805,00 (functieschaal 9) bij een 36-urige werkweek.

Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vrij besteedbaar budget boven op je brutosalaris van ruim 17% (IKB). Dit budget kun je voor een groot deel naar je eigen wensen vormgeven. Zo kun je extra vakantie-uren kopen of het budget laten uitbetalen voor extra inkomen.

Sollicitatie

Solliciteer met een sollicitatiebrief en cv via sollicitaties.026890@werkeningelderland.nl en noem bij het onderwerp de vacaturenaam. We ontvangen je sollicitatie graag vóór maandag 7 januari 2019.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag 22 januari 2019.

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Jeannet Ordelman, afdelingshoofd Omgeving, telefoonnummer (0544) 39 35 24. Vragen over de werving-/selectieprocedure stel je aan Mariska Schutten, personeels- en organisatieadviseur, telefoonnummer (0544) 39 34 32.

Overige informatie

Deze vacature is zowel intern als extern opengesteld. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde om bij ons te werken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Studenten zijn van harte welkom bij Oost Gelre! Je kunt op één van de negen afdelingen veel kennis en ervaring op doen voor je verdere (studie)loopbaan. Je ervaart hoe het is om bij een gemeente te werken en je levert een bijdrage aan onze dienstverlening. Jij kan van ons leren, maar wij ook van jou! We maken dan ook graag tijd en energie vrij om je te begeleiden.

Lees het ervaringsverhaal van stagiaire Marlot van Balveren: Stage bij de gemeente: ‘Veel diverser dan ik dacht!’ (pdf - 168 kB)

Meld je aan!

Hebben we je interesse gewekt? Je kunt contact opnemen met onze contactpersoon voor stages en afstudeeropdrachten Esther Lenz, tel. (0544) 39 34 27; e-mail: e.lenz@oostgelre.nl
Je mag ook gelijk het sollicitatieformulier stage of afstudeeropdracht invullen. Mail het formulier samen met je cv naar sollicitaties@oostgelre.nl en we nemen contact met je op!

Sollicitatieformulier stage of afstudeeropdracht (OpenDocument Text - 87 kB).