Werken bij de gemeente

Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, aantrekkelijke gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. En waar je volop gelegenheid en kansen krijgt je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken. Kortom, wat een ruimte om te groeien, te werken en te wonen, wat een ruimte om te leven! Hieronder vind je meer informatie over het werken bij de gemeente Oost Gelre. Voor meer informatie kun je ook contact met onze personeelsadviseurs opnemen.

Wat maakt werken bij Oost Gelre aantrekkelijk?

De gemeente Oost Gelre is een jonge gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Werken bij de gemeente Oost Gelre betekent dat je een directe invloed uitoefent op de maatschappij en dat je altijd oog hebt voor onze burger.

Bewegingsruimte

Zo’n 190 medewerkers benutten hun talenten om onze burgers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Een goede kwaliteit van dienstverlening is dan ook voor ons vanzelfsprekend! Werken bij Oost Gelre betekent dat je veel verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt om je werk uit te voeren. Onze afdelingshoofden geven je de ruimte om te groeien. Werken bij Oost Gelre betekent dus bewegingsruimte voor jou!

Organisatieschema

In onderstaand pdf vind je ons organisatieschema.

Organisatieschema Oost Gelre (pdf)

 

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij Oost Gelre betekent dat je beschikt over goede arbeidsvoorwaarden. Bij ons krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen. We investeren in persoonlijke opleidingen en organisatiebrede trainingen. We kennen een 36-urige werkweek, die je flexibel kunt indelen. Wil je alle arbeidsvoorwaarden nalezen? Bekijk dan de CAO Gemeenten.

Vacatures

Als er een vacature is, dan nodigen wij je graag uit hierop te solliciteren. Klik op het tabblad Vacatures voor ons actuele vacatureaanbod.

Open sollicitaties kun je sturen naar sollicitaties@oostgelre.nl.

In verband met het vertrek van de huidige medewerker zoeken wij voor de afdeling Publiek en Bestuur een

Medewerker burgerzaken

(medewerker publieke dienstverlening A)

voor 30 uur per week, voor de duur van een jaar met uitzicht op vast.

Ben jij een deskundige en dienstverlenende medewerker burgerzaken, een energieke persoonlijkheid met ambities? En wil jij werken in leuk team bij een jonge en informele gemeente? Dan kun je samen met de collega’s in de gemeente Oost Gelre de volgende stap zetten!

Oost Gelre is een prachtige gemeente in het oosten van Nederland met bijna 30.000 inwoners. De gemeente wordt gevormd door twee grote en zes kleine kernen met ieder hun eigen identiteit, samen met het tussenliggende landschap. De gemeente is groen vanwege veel agrarisch gebied en kent economische activiteiten gericht op nieuwe technologie zoals het verduurzamen van energie. Oost Gelre kent een rijk verenigingsleven, waardoor onze organisatiekracht groot is. Op het gebied van cultuur, welzijn en sport is er een divers aanbod. Wij zijn verder een gemeente die zich extern sterker wil neerzetten. Vanuit eigen kracht zoeken wij de samenwerking met buurgemeenten en andere partners.

Onze organisatie van ongeveer 190 medewerkers kenmerkt zich door een platte structuur met professionals die de verantwoordelijkheid en het vertrouwen krijgen van het management en de directeur. In onze ondernemende organisatie heeft iedereen veel vrijheid van handelen. We werken duidelijk resultaatgericht waarbij wij aansluiten bij de vraag van de burgers, ondernemers en andere maatschappelijke organisatie. Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, informele gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Bij ons krijg je volop gelegenheid en kansen om je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken.

Jouw taken

In deze functie ben jij verantwoordelijk voor een optimale dienstverlening aan onze inwoners. Je bent verantwoordelijk voor het brede pakket aan taken en werkzaamheden binnen burgerzaken. Je verricht alle (balie)werkzaamheden met betrekking tot de burgerlijke stand, reisdocumenten, rijbewijzen, immigratie, verhuizingen, emigratie en uittreksels. Je behandelt aanvragen op het terrein van de Basisregistratie Personen (BRP) en voert mutaties daarin uit. Je draagt zorg voor de kwaliteit en actualiteit van de gegevens in de BRP. Je maakt als ambtenaar van de burgerlijke stand akten op en draait mee in het voltrekken van kosteloze huwelijksvoltrekkingen en partnerschappen. Ook voer je adresonderzoeken uit. Je levert ook een bijdrage aan de processen met betrekking tot verkiezingen.

Het vakgebied burgerzaken is op dit moment enorm in ontwikkeling. Bestaande processen worden gedigitaliseerd en doorontwikkeld. Hierdoor wordt op termijn het klantencontact anders en zal je op termijn meer werkzaamheden uitvoeren in de mid- en backoffice.

Jouw profiel

Je vindt het leuk om het verschil te maken voor onze inwoners. Je komt te werken in een klein team, waardoor je aan de ene kant zelfstandig werkt en aan de andere kant ook in teamverband. Dit vraagt om een loyale en flexibele instelling.

Je bent dienstverlenend ingesteld, maar gaat ook een lastig gesprek niet uit de weg. Je bent zelfstandig, accuraat en nauwkeurig en neemt je verantwoordelijkheid. Daarnaast heb je een klantgerichte instelling, je bent omgevingsbewust en gericht op samenwerking. Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Je werkt rustig en stabiel, ook als de omgeving hectisch is, en je kunt goed schakelen. Je bent kwaliteitsgericht, stressbestendig en hebt een analytisch vermogen.

Je bent in het bezit van een MBO diploma bij voorkeur MBO-4 Burgerzaken of een vergelijkbaar vakdiploma. Je bent in ieder geval bereid om je zo nodig op de gebieden (verder) te ontwikkelen.

Je hebt enige werkervaring bij een gemeente op het gebied van Burgerzaken.

Burgerzaken is volop in ontwikkeling. Digitalisering is een belangrijke ontwikkeling. De complexiteit neemt toe. Daarom zoeken we een medewerker die een bijdrage wil leveren aan de digitalisering en de verbetering van dienstverlening, met oog voor kwaliteit.

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij de gemeente Oost Gelre betekent werken vanuit de kernwaarden; uitnodigend, aandachtig en eerlijk. Je kunt rekenen op een afwisselende, zelfstandige functie in een informele en vooruitstrevende organisatie met een prettige werksfeer.

Het betreft een structurele functie. De werkzaamheden zijn gewaardeerd in functieschaal 7. Je wordt ingeschaald op basis van je opleiding en ervaring. Het salaris bedraagt minimaal € 1.934,00 (aanloopschaal 6) en maximaal € 3.176,00 (functieschaal 7) bij een 36-urige werkweek.

Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vrij besteedbaar budget boven op je brutosalaris van ruim 17% (IKB). Dit budget kun je voor een groot deel naar je eigen wensen vormgeven. Zo kun je extra vakantie-uren kopen of het budget laten uitbetalen voor extra inkomen

Sollicitatie

Solliciteer met een sollicitatiebrief en cv via werkeningelderland.nl. We ontvangen je sollicitatie graag vóór 7 mei 2021. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 20 mei 2021 en op 25 mei 2021.

In verband met de huidige coronamaatregelen vinden de eerste gesprekken plaats in het gemeentehuis in Lichtenvoorde. We houden hierbij de voorschriften van het RIVM in acht. De vervolggesprekken vinden plaats via teams.

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Ellen Wichman of Nardy Gosselink. Beiden zijn bereikbaar op telefoonnummer (0544) 39 35 35. Vragen over de werving- en selectieprocedure stel je aan Lisette Gerritsen, personeels- en organisatieadviseur, telefoonnummer (06) 39 07 38 13.

We vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Het kunnen overleggen van deze VOG is een voorwaarde om bij ons te werken.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Studenten zijn van harte welkom bij Oost Gelre! Je kunt op één van de 4 afdelingen veel kennis en ervaring op doen voor je verdere (studie)loopbaan. Je ervaart hoe het is om bij een gemeente te werken en je levert een bijdrage aan onze dienstverlening. Jij kan van ons leren, maar wij ook van jou! We maken dan ook graag tijd en energie vrij om je te begeleiden.

Lees het ervaringsverhaal van stagiaire Marlot van Balveren:

Stage bij de gemeente: ‘Veel diverser dan ik dacht!’ (pdf)

 

Meld je aan!

Hebben we je interesse gewekt? Je kunt contact opnemen met onze contactpersoon voor stages en afstudeeropdrachten Wenke Jansen, tel. (0544) 39 35 25, e-mail: w.jansen@oostgelre.nl.
Je mag ook gelijk het sollicitatieformulier stage of afstudeeropdracht invullen. Mail het formulier samen met je cv naar sollicitaties@oostgelre.nl en we nemen contact met je op!

Sollicitatieformulier stage of afstudeeropdracht (OpenDocument Text - odt).