Werken bij de gemeente

Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, aantrekkelijke gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. En waar je volop gelegenheid en kansen krijgt je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken. Kortom, wat een ruimte om te groeien, te werken en te wonen, wat een ruimte om te leven! Hieronder vind je meer informatie over het werken bij de gemeente Oost Gelre. Voor meer informatie kun je ook contact met onze personeelsadviseurs opnemen.

Wat maakt werken bij Oost Gelre aantrekkelijk?

De gemeente Oost Gelre is een jonge gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Werken bij de gemeente Oost Gelre betekent dat je een directe invloed uitoefent op de maatschappij en dat je altijd oog hebt voor onze burger.

Bewegingsruimte

Zo’n 180 medewerkers benutten hun talenten om onze burgers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Een goede kwaliteit van dienstverlening is dan ook voor ons vanzelfsprekend! Werken bij Oost Gelre betekent dat je veel verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt om je werk uit te voeren. Onze afdelingshoofden geven je de ruimte om te groeien. Werken bij Oost Gelre betekent dus bewegingsruimte voor jou!

Organisatieschema

In onderstaand pdf vind je ons organisatieschema.

Organisatieschema Oost Gelre (pdf - 9 kB)

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij Oost Gelre betekent dat je beschikt over goede arbeidsvoorwaarden. Bij ons krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen. We investeren in persoonlijke opleidingen en organisatiebrede trainingen. We kennen een 36-urige werkweek, die je flexibel kunt indelen. Wil je alle arbeidsvoorwaarden nalezen? Kijk dan op de site van CAR -UWO (Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling en Uitwerkingsovereenkomst).

Vacatures

Als er een vacature is, dan nodigen wij je graag uit hierop te solliciteren. Klik op het tabblad Vacatures voor ons actuele vacatureaanbod.

Open sollicitaties kun je sturen naar sollicitaties@oostgelre.nl.

Wij zoeken voor de afdeling Omgeving een

Operationeel medewerker Stedelijk Afvalwater m/v (vakspecialist A) 

voor 36 uur per week, tijdelijk voor de duur van in totaal 2 jaar.

Oost Gelre is een prachtige gemeente in het oosten van Nederland met bijna 30.000 inwoners. De gemeente wordt gevormd door twee grote en zes kleine kernen met ieder hun eigen identiteit, samen met het tussenliggende landschap. De gemeente is groen vanwege veel agrarisch gebied, en kent economische activiteiten gericht op nieuwe technologie zoals het verduurzamen van energie. Oost Gelre kent een rijk verenigingsleven, waardoor onze organisatiekracht groot is. Op het gebied van cultuur, welzijn en sport is er een divers aanbod. Wij zijn verder een gemeente die zich extern sterker wil neerzetten. Vanuit eigen kracht zoeken wij de samenwerking met buurgemeenten en andere partners.

Onze organisatie van ongeveer 180 medewerkers kenmerkt zich door een platte structuur met professionals die de verantwoordelijkheid en het vertrouwen krijgen van het management en de directeur. In onze ondernemende organisatie heeft iedereen veel vrijheid van handelen. We werken duidelijk resultaatgericht waarbij wij aansluiten bij de vraag van de burgers, ondernemers en andere maatschappelijke organisaties. Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, informele gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Bij ons krijg je volop gelegenheid en kansen om je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken.

Taken

Je kent de weg in de actuele wereld van het stedelijk water en riolering. Je bent als operationeel medewerker verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van water en riolering in onze gemeente. BRP en GRP zijn dan ook bekende onderwerpen voor jou. Je bent de schakel tussen beleid en beheer. Primair houd je je bezig met de uitvoering van maatregelen uit het GRP. Afstemming met andere vakdisciplines is hierbij van wezenlijk belang. Voor het proces ben je van a tot z verantwoordelijk. Je verstrekt informatie aan burgers en instanties en naast collega’s werk je ook nauw samen met adviesbureaus en aannemers. De maatregelen voor komende jaren staan daarbij vooral in het teken van de klimaatontwikkelingen (wateroverlast, hitte en droogte) en risicogestuurd rioolbeheer. Het Deltaplan Ruimtelijk Adaptie speelt daarbij samen met duurzaamheid een belangrijke rol. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor en ondersteun je bij complexe beheertaken.

Profiel

Wij zoeken een ondernemende doener. Je werkt proactief en je bent daadkrachtig. Je werkhouding kenmerkt zich door zelfstandigheid waarbij je open staat voor verandering. Tegelijkertijd ben je een goede teamspeler. Vanzelfsprekend beschik je over politieke en bestuurlijke sensitiviteit. Je communicatieve en contactuele vaardigheden zijn uitstekend.

Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau aangevuld met een ruime ervaring in dit vakgebied.

De werkzaamheden zijn gewaardeerd in functieschaal 10. Je wordt ingeschaald op basis van je opleiding en ervaring. Het salaris bedraagt minimaal € 2.591,00 (aanloopschaal 9) en maximaal € 4.225,00 (functieschaal 10) bij een 36-urige werkweek.

Wij zoeken invulling voor een periode van in totaal twee jaar. Deze periode kan opgesplitst worden in twee keer één jaar. In de loop van het tweede jaar vindt een evaluatie van de inzet plaats. Op basis hiervan bekijken wij of de inzet (structureel) voortgezet wordt.

De invulling van deze tijdelijke vacature gebeurt via een payrollovereenkomst. Dat houdt in dat je in dienst komt bij een payrollaanbieder, namelijk Driessen HRM, en via hen bij ons aan het werk gaat.

Sollicitatie

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Richard van Halen, afdelingshoofd Omgeving, telefoonnummer (0544) 39 36 30. Vragen over de werving- en selectieprocedure stel je aan Kirsten Rondeel, personeels- en organisatieadviseur, telefoonnummer (0544) 39 34 30.

Mail je gemotiveerde sollicitatiebrief met CV naar sollicitaties.021283@werkeningelderland.nl en noem bij het onderwerp de vacaturenaam. Je kunt reageren tot en met 19 februari 2018. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 28 februari 2018.

We vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Het kunnen overleggen van deze VOG is een voorwaarde om bij ons te werken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Stageplek afdeling Communicatie

Voor de afdeling Communicatie zijn we op zoek naar een stagiair!

Plek van de werkzaamheden

Je verricht alle voorkomende werkzaamheden bij de afdeling Communicatie van de gemeente Oost Gelre.

Opdrachtomschrijving en toelichting

Tijdens je stage loop je mee met de collega’s van de afdeling Communicatie. Je krijgt de kans om ervaring op te doen in de volle breedte van het communicatievak en daarbij ook zelfstandig taken op te pakken.

Profiel

Je bent een derdejaars student van een MBO, HBO- of universitaire opleiding met als studierichting Communicatie.

Periode

Vanaf januari 2018

Aantal uren per week

36 uur per week.

Interesse?

Stuur je sollicitatiebrief met CV naar communicatie@oostgelre.nl of vul het sollicitatieformulier in. Die vind je onder het tabblad Stage - afstuderen

Studenten zijn van harte welkom bij Oost Gelre! Je kunt op één van de negen afdelingen veel kennis en ervaring op doen voor je verdere (studie)loopbaan. Je ervaart hoe het is om bij een gemeente te werken en je levert een bijdrage aan onze dienstverlening. Jij kan van ons leren, maar wij ook van jou! We maken dan ook graag tijd en energie vrij om je te begeleiden.

Meld je aan!

Hebben we je interesse gewekt? Je kunt contact opnemen met onze contactpersoon voor stages en afstudeeropdrachten Esther Lenz, tel. (0544) 39 34 27; e-mail: e.lenz@oostgelre.nl
Je mag ook gelijk het sollicitatieformulier stage of afstudeeropdracht invullen. Mail het formulier samen met je cv naar sollicitaties@oostgelre.nl en we nemen contact met je op!

Sollicitatieformulier stage of afstudeeropdracht (OpenDocument Text - 87 kB).