Werken bij de gemeente

Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, aantrekkelijke gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. En waar je volop gelegenheid en kansen krijgt je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken. Kortom, wat een ruimte om te groeien, te werken en te wonen, wat een ruimte om te leven! Hieronder vind je meer informatie over het werken bij de gemeente Oost Gelre. Voor meer informatie kun je ook contact met onze personeelsadviseurs opnemen.

Wat maakt werken bij Oost Gelre aantrekkelijk?

De gemeente Oost Gelre is een jonge gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Werken bij de gemeente Oost Gelre betekent dat je een directe invloed uitoefent op de maatschappij en dat je altijd oog hebt voor onze burger.

Bewegingsruimte

Zo’n 180 medewerkers benutten hun talenten om onze burgers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Een goede kwaliteit van dienstverlening is dan ook voor ons vanzelfsprekend! Werken bij Oost Gelre betekent dat je veel verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt om je werk uit te voeren. Onze afdelingshoofden geven je de ruimte om te groeien. Werken bij Oost Gelre betekent dus bewegingsruimte voor jou!

Organisatieschema

In onderstaand pdf vind je ons organisatieschema.

Organisatieschema Oost Gelre (pdf - 189 kB)

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij Oost Gelre betekent dat je beschikt over goede arbeidsvoorwaarden. Bij ons krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen. We investeren in persoonlijke opleidingen en organisatiebrede trainingen. We kennen een 36-urige werkweek, die je flexibel kunt indelen. Wil je alle arbeidsvoorwaarden nalezen? Kijk dan op de site van CAR -UWO (Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling en Uitwerkingsovereenkomst).

Vacatures

Als er een vacature is, dan nodigen wij je graag uit hierop te solliciteren. Klik op het tabblad Vacatures voor ons actuele vacatureaanbod.

Open sollicitaties kun je sturen naar sollicitaties@oostgelre.nl.

Wij zoeken voor onze gemeente een

medewerker belastingen

(medewerker publieke dienstverlening A)

voor 24 uur per week; tijdelijk in eerste instantie voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling.

Oost Gelre is een prachtige gemeente in het oosten van Nederland met bijna 30.000 inwoners. De twee grote en zes kleine kernen met ieder hun eigen identiteit vormen samen met het tussenliggende landschap een mooi geheel. De gemeente is groen vanwege veel agrarisch gebied, en kent ook economische activiteiten gericht op nieuwe technologie zoals het verduurzamen van energie. Oost Gelre kent een rijk verenigingsleven, waardoor onze organisatiekracht groot is. Op het gebied van cultuur, welzijn en sport is er een divers aanbod. Wij zijn verder een gemeente die zich extern sterker wil neerzetten. Vanuit eigen kracht zoeken wij de samenwerking met buurgemeenten en andere partners.

Onze organisatie van ongeveer 190 medewerkers kenmerkt zich door een platte structuur met professionals die de verantwoordelijkheid en het vertrouwen krijgen van het management en de directeur. In onze ondernemende organisatie heeft iedereen veel vrijheid van handelen. We werken duidelijk resultaatgericht waarbij wij aansluiten bij de vraag van de burgers, ondernemers en andere maatschappelijke organisaties. Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, informele gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Bij ons krijg je volop gelegenheid en kansen om je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken.

Taken

Als medewerker belastingen ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling van de gemeentelijke belastingen en de wet WOZ. Je beheert, verwerkt en controleert  gegevens zoals de belastingenadministratie van bouw- en sloopvergunningen. Ook verzorg je de verminderingen van o.a. onroerendezaakbelasting, rioolheffing, afvalstoffenheffing, hondenbelasting en toeristenbelasting. Daarnaast verwerk je ook de bevolkingsmutaties en verzorg je de belastingadministratie. Je controleert en verwerkt aanslagen en beschikkingen. Je bent verantwoordelijk voor het administratieve proces van afvalstoffen- en rioolheffing. Kortom, je bent aanspreekpunt voor onze inwoners en ondernemers als het gaat om gemeentelijke belastingen. Zo nodig ondersteun je bij andere gerelateerde werkzaamheden ten behoeve van de afdeling.

Profiel

Jouw persoonlijkheid valt zich te omschrijven als nauwkeurig, resultaatgericht en integer. Van nature pak je je werk op vanuit een klantgerichte en flexibele houding. Je staat stevig in je schoenen. Vanzelfsprekend ben je discreet en ga je goed om met vertrouwelijke informatie. Belangrijk voor ons is dat je digitaal vaardig bent. Je hebt een proactieve instelling en denkt graag mee met je collega’s als het gaat om administratieve werkprocessen.

Je beschikt over een afgeronde MBO opleiding, eventueel aangevuld met trainingen op het gebied van gemeentelijke belastingen. Als je beschikt over gemeentelijke ervaring is dat een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Wij werken vanuit onze kernwaarden; uitnodigend, aandachtig en eerlijk. Je kunt rekenen op een afwisselende, zelfstandige functie in een informeel team. Wij zijn een vooruitstrevende organisatie met een prettige werksfeer. Je ervaart veel vrijheid in het organiseren van je werk.

Deze functie is gewaardeerd in functieschaal 7 (minimum aanloopschaal 6, € 1.818,00 bruto per maand / maximaal functieschaal 7, € 2.986,00 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek). De inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.

Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vrij besteedbaar budget boven op je brutosalaris van ruim 17% (IKB). Dit budget kun je voor een groot deel naar je eigen wensen vormgeven. Zo kun je extra vakantie-uren kopen of het budget laten uitbetalen voor extra inkomen.

Sollicitatie

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Rudy Peper, teamhoofd Financiën, telefoonnummer (0544) 39 36 71. Vragen over de werving-/selectieprocedure stel je aan Kirsten Rondeel, personeel- en organisatieadviseur, telefoonnummer (0544) 39 34 30.

Solliciteer met een sollicitatiebrief en cv via www.werkeningelderland.nl. Je kunt reageren tot en met 27 juni 2019. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 10 juli 2019. 

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde om bij ons te werken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Studenten zijn van harte welkom bij Oost Gelre! Je kunt op één van de 4 afdelingen veel kennis en ervaring op doen voor je verdere (studie)loopbaan. Je ervaart hoe het is om bij een gemeente te werken en je levert een bijdrage aan onze dienstverlening. Jij kan van ons leren, maar wij ook van jou! We maken dan ook graag tijd en energie vrij om je te begeleiden.

Lees het ervaringsverhaal van stagiaire Marlot van Balveren: Stage bij de gemeente: ‘Veel diverser dan ik dacht!’ (pdf - 168 kB)

Meld je aan!

Hebben we je interesse gewekt? Je kunt contact opnemen met onze contactpersoon voor stages en afstudeeropdrachten Esther Lenz, tel. (0544) 39 34 27; e-mail: e.lenz@oostgelre.nl
Je mag ook gelijk het sollicitatieformulier stage of afstudeeropdracht invullen. Mail het formulier samen met je cv naar sollicitaties@oostgelre.nl en we nemen contact met je op!

Sollicitatieformulier stage of afstudeeropdracht (OpenDocument Text - 87 kB).