Werken bij de gemeente

Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, aantrekkelijke gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. En waar je volop gelegenheid en kansen krijgt je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken. Kortom, wat een ruimte om te groeien, te werken en te wonen, wat een ruimte om te leven! Hieronder vind je meer informatie over het werken bij de gemeente Oost Gelre. Voor meer informatie kun je ook contact met onze personeelsadviseurs opnemen.

Wat maakt werken bij Oost Gelre aantrekkelijk?

De gemeente Oost Gelre is een jonge gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Werken bij de gemeente Oost Gelre betekent dat je een directe invloed uitoefent op de maatschappij en dat je altijd oog hebt voor onze burger.

Bewegingsruimte

Zo’n 180 medewerkers benutten hun talenten om onze burgers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Een goede kwaliteit van dienstverlening is dan ook voor ons vanzelfsprekend! Werken bij Oost Gelre betekent dat je veel verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt om je werk uit te voeren. Onze afdelingshoofden geven je de ruimte om te groeien. Werken bij Oost Gelre betekent dus bewegingsruimte voor jou!

Organisatieschema

In onderstaand pdf vind je ons organisatieschema.

Organisatieschema Oost Gelre 2016 (pdf - 9 kB)

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij Oost Gelre betekent dat je beschikt over goede arbeidsvoorwaarden. Bij ons krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen. We investeren in persoonlijke opleidingen en organisatiebrede trainingen. We kennen een 36-urige werkweek, die je flexibel kunt indelen. Wil je alle arbeidsvoorwaarden nalezen? Kijk dan op de site van CAR -UWO (Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling en Uitwerkingsovereenkomst).

Klik op het tabblad Vacatures voor ons actuele vacatureaanbod

Wij zoeken voor de afdeling Omgeving een

Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling (A)

voor 32 uur per week, tijdelijk voor de duur van een jaar (met uitzicht op vast)

Oost Gelre is een prachtige gemeente in het oosten van Nederland met bijna 30.000 inwoners. De gemeente wordt gevormd door twee grote en zes kleine kernen met ieder hun eigen identiteit, samen met het tussenliggende landschap. De gemeente is groen vanwege veel agrarisch gebied, en kent economische activiteiten gericht op nieuwe technologie zoals het verduurzamen van energie. Oost Gelre kent een rijk verenigingsleven, waardoor onze organisatiekracht groot is. Op het gebied van cultuur, welzijn en sport is er een divers aanbod. Wij zijn verder een gemeente die zich extern sterker wil neerzetten. Vanuit eigen kracht zoeken wij de samenwerking met buurgemeenten en andere partners.

Onze organisatie van ongeveer 180 medewerkers kenmerkt zich door een platte structuur met professionals die de verantwoordelijkheid en het vertrouwen krijgen van het management en de directeur. In onze ondernemende organisatie heeft iedereen veel vrijheid van handelen. We werken duidelijk resultaatgericht waarbij wij aansluiten bij de vraag van de burgers, ondernemers en andere maatschappelijke organisatie. Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, informele gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Bij ons krijg je volop gelegenheid en kansen om je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken.

Je profiel

We zoeken een enthousiaste netwerker die van aanpakken weet. Initiatief nemen past bij je, evenals effectief samenwerken in een dynamische omgeving. Je geeft ruimte voor discussie en daar waar nodig vervul je de sturende rol. Aan de andere kant kun je ook met de burger samen optrekken om samen de beste oplossing te realiseren. Je bent dus in staat om -deels- de regie over te dragen. Je schakelt comfortabel tussen de soms zeer uiteenlopende taken en verantwoordelijkheden waarbij je oog blijft houden voor verschillende belangen. Je beschikt over een sterk analytisch vermogen. Je hebt een duidelijke (toekomst)visie op je vakgebied, je hebt zicht op de ontwikkelingen en weet dit over te brengen. Je bent gericht op samenwerking en daardoor ben je in staat veranderingen door te voeren. Je beschikt over uitstekende communicatie vaardigheden en doorzettingsvermogen. Je denkt en handelt strategisch met een focus op resultaat. Ook heb je een goed gevoel voor politiek en bestuurlijke wensen. Je beschikt over een grondige kennis van de ontwikkelingen op het gebied van de ruimtelijke ontwikkeling. Daarnaast heb je inzicht in de geldende wet- en regelgeving op nationaal, regionaal en lokaal niveau. Het beheersen van de Duitse taal in woord en geschrift is een pré, evenals het beschikken over juridische kennis in het vakgebied RO.

Je beschikt over een relevante afgeronde Hbo-opleiding aangevuld met een ruime ervaring in een soortgelijke functie.

Je taken

Je vertaalt landelijke en regionale ontwikkelingen naar het gemeentelijke (strategische) ruimtelijke beleid. Dit beleid richt zich veelal op complexe vraagstukken en ontwikkelingen, zoals de implementatie van de Omgevingswet en het met andere gemeenten samen opzetten van een regionale aanpak van leegstand. Je voert de regie over beleidsprogramma’s en projecten. Het spreekt vanzelf dat dit alles daar waar mogelijk gebeurt in nauwe samenwerking met andere beleids- en projectmedewerkers. Verder neem je deel aan overleggen in regionaal en provinciaal verband. Je bent het gezicht van de gemeente tijdens contacten met externe partijen, zoals de burger en de projectontwikkelaar. Ook begeleid je procedures en vertegenwoordig je de gemeente bij inspraakprocedures. Regelmatig wordt tijdens voorlichtingsbijeenkomsten jouw (vaktechnische) inbreng verwacht. Je treedt op als adviseur van management en het bestuur, je pakt dan ook een duidelijk rol in de (bestuurlijke) besluitvorming.

De werkzaamheden zijn gewaardeerd in functieschaal 11. Je wordt ingeschaald op basis van je opleiding en ervaring. Het salaris bedraagt minimaal € 2.726,00 (aanloopschaal 10) en maximaal € 4.740,00 (functieschaal 11) bij een 36-urige werkweek.

Sollicitatie

Mail je sollicitatiebrief met CV naar sollicitaties@oostgelre.nl en noem bij het onderwerp de vacaturenaam. We ontvangen je sollicitatie graag vóór 6 maart 2017.

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Richard van Halen, afdelingshoofd Omgeving, telefoonnummer (0544) 39 36 30. Vragen over de werving-/selectieprocedure stel je aan Kirsten Rondeel, personeels- en organisatieadviseur, telefoonnummer (0544) 39 34 30.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 16 maart 2017.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Studenten zijn van harte welkom bij Oost Gelre! Je kunt op één van de negen afdelingen veel kennis en ervaring op doen voor je verdere (studie)loopbaan. Je ervaart hoe het is om bij een gemeente te werken en je levert een bijdrage aan onze dienstverlening. Jij kan van ons leren, maar wij ook van jou! We maken dan ook graag tijd en energie vrij om je te begeleiden.

Meld je aan!

Hebben we je interesse gewekt? Je kunt contact opnemen met onze contactpersoon voor stages en afstudeeropdrachten Esther Lenz, tel. (0544) 39 34 27; e-mail: e.lenz@oostgelre.nl
Je mag ook gelijk het sollicitatieformulier stage of afstudeeropdracht invullen. Mail het formulier samen met je cv naar sollicitaties@oostgelre.nl en we nemen contact met je op!

Sollicitatieformulier stage of afstudeeropdracht (Word - 137 kB).

Mariska Schutten

Personeels- en organisatieadviseur
telefoon: (0544) 39 34 32
e-mail: m.schutten@oostgelre.nl

Kirsten Rondeel

Personeels- en organisatieadviseur
telefoon: (0544) 39 34 30
e-mail: k.rondeel@oostgelre.nl