Werken bij de gemeente

Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, aantrekkelijke gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. En waar je volop gelegenheid en kansen krijgt je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken. Kortom, wat een ruimte om te groeien, te werken en te wonen, wat een ruimte om te leven! Hieronder vind je meer informatie over het werken bij de gemeente Oost Gelre. Voor meer informatie kun je ook contact met onze personeelsadviseurs opnemen.

Wat maakt werken bij Oost Gelre aantrekkelijk?

De gemeente Oost Gelre is een jonge gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Werken bij de gemeente Oost Gelre betekent dat je een directe invloed uitoefent op de maatschappij en dat je altijd oog hebt voor onze burger.

Bewegingsruimte

Zo’n 180 medewerkers benutten hun talenten om onze burgers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Een goede kwaliteit van dienstverlening is dan ook voor ons vanzelfsprekend! Werken bij Oost Gelre betekent dat je veel verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt om je werk uit te voeren. Onze afdelingshoofden geven je de ruimte om te groeien. Werken bij Oost Gelre betekent dus bewegingsruimte voor jou!

Organisatieschema

In onderstaand pdf vind je ons organisatieschema.

Organisatieschema Oost Gelre (pdf - 9 kB)

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij Oost Gelre betekent dat je beschikt over goede arbeidsvoorwaarden. Bij ons krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen. We investeren in persoonlijke opleidingen en organisatiebrede trainingen. We kennen een 36-urige werkweek, die je flexibel kunt indelen. Wil je alle arbeidsvoorwaarden nalezen? Kijk dan op de site van CAR -UWO (Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling en Uitwerkingsovereenkomst).

Klik op het tabblad Vacatures voor ons actuele vacatureaanbod

Wij zoeken voor de afdeling Onderwijs, Welzijn en Zorg een

Wmo-consulent

(consulent publieke dienstverlening B)

voor 24 uur per week, tijdelijk voor de duur  van 1 jaar (met uitzicht op vast)

Oost Gelre is een prachtige gemeente in het oosten van Nederland met bijna 30.000 inwoners. De gemeente wordt gevormd door twee grote en zes kleine kernen met ieder hun eigen identiteit, samen met het tussenliggende landschap. De gemeente is groen vanwege veel agrarisch gebied, en kent economische activiteiten gericht op nieuwe technologie zoals het verduurzamen van energie. Oost Gelre kent een rijk verenigingsleven, waardoor onze organisatiekracht groot is. Op het gebied van cultuur, welzijn en sport is er een divers aanbod. Wij zijn verder een gemeente die zich extern sterker wil neerzetten. Vanuit eigen kracht zoeken wij de samenwerking met buurgemeenten en andere partners.

Onze organisatie van ongeveer 180 medewerkers kenmerkt zich door een platte structuur met professionals die de verantwoordelijkheid en het vertrouwen krijgen van het management en de directeur. In onze ondernemende organisatie heeft iedereen veel vrijheid van handelen. We werken duidelijk resultaatgericht waarbij wij aansluiten bij de vraag van de burgers, ondernemers en andere maatschappelijke organisatie. Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, informele gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Bij ons krijg je volop gelegenheid en kansen om je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken.

Je profiel

Wij zoeken een collega die op klantgerichte wijze omgaat met de aanvrager. Je weet mensen te overtuigen en kunt omgaan met weerstand. Daarnaast ben je een  administratief onderlegde aanpakker die pro-actief en enthousiast bij ons aan de slag gaat. Nieuwe zaken maak je je snel eigen. Je werkt nauw samen in een team, dat past goed bij jou. Je werkt nauwkeurig en in korte tijd kunnen we tijd een hoge mate van zelfstandigheid verwachten van jou.

Je taken

Als Wmo-consulent behandel je alle meldingen, mogelijke verlengingen en bijbehorende heronderzoeken voor een Wmo-voorziening. Via huisbezoeken ga je in overleg met de cliënt en bespreek je zijn/haar melding. Vervolgens stel je gespreksverslagen op en geef je een advies af. Ook geef je opdrachten aan externe (zorg)leveranciers. Er vindt regelmatig afstemmingsoverleg en toetsing plaats met collega’s. Verder regel je de aanvraag van gehandicaptenparkeerkaarten, behandel je lichte begeleidingsaanvragen en handel je beëindigingen af. Al deze informatie handel je administratief af en leg je vast in ons digitale systeem GWS4ALL/S4SR. Vanzelfsprekend verstrek je in deze functie ook informatie aan burgers, zorgaanbieders en overige ketenpartners.

Je beschikt over een relevante opleiding op HBO-niveau. Ervaring in het taakveld Wmo met bijbehorende wet- en regelgeving is een must. Ervaring met en aanvullende opleidingen/cursussen op het gebied van begeleiding, ergonomie en woningaanpassingen is een pre. Dat geldt ook voor ervaring met de applicatie GWS4ALL/S4SR.

De werkzaamheden zijn indicatief gewaardeerd in functieschaal 8 (een mogelijke herwaardering naar functieschaal 9 wordt momenteel bekeken). Je wordt ingeschaald op basis van je opleiding en ervaring. Het salaris bedraagt minimaal € 1.990,00 (aanloopschaal 7) en maximaal € 3.293,00 (functieschaal 8) bij een 36-urige werkweek.

Sollicitatie

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Petra Sasse, afdelingshoofd OWZ, telefoonnummer (0544) 39 36 17. Vragen over de werving-/selectieprocedure stel je aan Kirsten Rondeel, personeels- en organisatieadviseur, telefoonnummer (0544) 39 34 30.

Mail, onder vermelding van de vacaturenaam, je sollicitatiebrief met CV naar sollicitaties.016967@werkeningelderland.nl. We ontvangen je sollicitatie graag vóór 5 juni 2017.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 22 juni 2017

We vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Het kunnen overleggen van deze VOG is een voorwaarde om bij ons te werken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Studenten zijn van harte welkom bij Oost Gelre! Je kunt op één van de negen afdelingen veel kennis en ervaring op doen voor je verdere (studie)loopbaan. Je ervaart hoe het is om bij een gemeente te werken en je levert een bijdrage aan onze dienstverlening. Jij kan van ons leren, maar wij ook van jou! We maken dan ook graag tijd en energie vrij om je te begeleiden.

Meld je aan!

Hebben we je interesse gewekt? Je kunt contact opnemen met onze contactpersoon voor stages en afstudeeropdrachten Esther Lenz, tel. (0544) 39 34 27; e-mail: e.lenz@oostgelre.nl
Je mag ook gelijk het sollicitatieformulier stage of afstudeeropdracht invullen. Mail het formulier samen met je cv naar sollicitaties@oostgelre.nl en we nemen contact met je op!

Sollicitatieformulier stage of afstudeeropdracht (Word - 137 kB).

Mariska Schutten

Personeels- en organisatieadviseur
telefoon: (0544) 39 34 32
e-mail: m.schutten@oostgelre.nl

Kirsten Rondeel

Personeels- en organisatieadviseur
telefoon: (0544) 39 34 30
e-mail: k.rondeel@oostgelre.nl