Werken bij de gemeente

Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, aantrekkelijke gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. En waar je volop gelegenheid en kansen krijgt je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken. Kortom, wat een ruimte om te groeien, te werken en te wonen, wat een ruimte om te leven! Hieronder vind je meer informatie over het werken bij de gemeente Oost Gelre. Voor meer informatie kun je ook contact met onze personeelsadviseurs opnemen.

Wat maakt werken bij Oost Gelre aantrekkelijk?

De gemeente Oost Gelre is een jonge gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Werken bij de gemeente Oost Gelre betekent dat je een directe invloed uitoefent op de maatschappij en dat je altijd oog hebt voor onze burger.

Bewegingsruimte

Zo’n 180 medewerkers benutten hun talenten om onze burgers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Een goede kwaliteit van dienstverlening is dan ook voor ons vanzelfsprekend! Werken bij Oost Gelre betekent dat je veel verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt om je werk uit te voeren. Onze afdelingshoofden geven je de ruimte om te groeien. Werken bij Oost Gelre betekent dus bewegingsruimte voor jou!

Organisatieschema

In onderstaand pdf vind je ons organisatieschema.

Organisatieschema Oost Gelre (pdf - 9 kB)

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij Oost Gelre betekent dat je beschikt over goede arbeidsvoorwaarden. Bij ons krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen. We investeren in persoonlijke opleidingen en organisatiebrede trainingen. We kennen een 36-urige werkweek, die je flexibel kunt indelen. Wil je alle arbeidsvoorwaarden nalezen? Kijk dan op de site van CAR -UWO (Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling en Uitwerkingsovereenkomst).

Klik op het tabblad Vacatures voor ons actuele vacatureaanbod

Wij zoeken voor de afdeling Publiek en Bestuur een

Buitengewoon opsporingsambtenaar Drank- en Horecawet

(consulent publieke dienstverlening B)

voor 26 uur per week, tijdelijk voor de duur  van 1 jaar (met uitzicht op vast)

Oost Gelre is een prachtige gemeente in het oosten van Nederland met bijna 30.000 inwoners. De gemeente wordt gevormd door twee grote en zes kleine kernen met ieder hun eigen identiteit, samen met het tussenliggende landschap. De gemeente is groen vanwege veel agrarisch gebied, en kent economische activiteiten gericht op nieuwe technologie zoals het verduurzamen van energie. Oost Gelre kent een rijk verenigingsleven, waardoor onze organisatiekracht groot is. Op het gebied van cultuur, welzijn en sport is er een divers aanbod. Wij zijn verder een gemeente die zich extern sterker wil neerzetten. Vanuit eigen kracht zoeken wij de samenwerking met buurgemeenten en andere partners.

Onze organisatie van ongeveer 180 medewerkers kenmerkt zich door een platte structuur met professionals die de verantwoordelijkheid en het vertrouwen krijgen van het management en de directeur. In onze ondernemende organisatie heeft iedereen veel vrijheid van handelen. We werken duidelijk resultaatgericht waarbij wij aansluiten bij de vraag van de burgers, ondernemers en andere maatschappelijke organisaties. Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, informele gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Bij ons krijg je volop gelegenheid en kansen om je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken.

Je taken

Als BOA treed je op als oog en oor van onze gemeente. Op een klantgerichte en representatieve wijze houd je toezicht en handhaaf je op de naleving van de drank- en horecawet (DHW). Je ziet bijvoorbeeld toe op de naleving van de leeftijdsgrens om zo mede bij te dragen aan alcoholvermindering bij jongeren. Je bezoekt daarvoor horecagelegenheden, slijterijen, (sport)kantines, supermarkten en evenementen. Reeds verleende vergunningen en ontheffingen op grond van de DHW controleer je ook op naleving. Je signaleert en rapporteert over bijzondere situaties. Waar nodig maak je een proces-verbaal op tegen overtreders. Je verstrekt informatie aan en beantwoordt vragen van gebruikers en verkopers. Met de politie en (gemeentelijke) instanties onderhoud je goed contact. Daarnaast verricht je bijbehorende administratieve handelingen zoals het uitschrijven van boeterapporten. In voorkomende gevallen ga je op pad met je collega BOA’s om toezicht te houden op de naleving van de APV.

Je profiel

Wij zoeken een collega met een goed oog voor detail en omgeving. Communicatief sta je stevig in je schoenen. Je bent tactvol in je (non)verbale benaderingstechniek. Je kunt op klantgerichte wijze de gebruiker/verkoper overtuigen van het belang van de wet- en regelgeving en het handhaven hiervan. Bij het toewerken naar een oplossing houd je een open vizier en blijf je  in gesprek met de gebruiker/verkoper. In korte tijd kunnen we een hoge mate van zelfstandigheid verwachten van jou en maak je je onze geautomatiseerde systemen snel eigen. Je bent bereid een deel van de functie buiten normale kantoortijden te werken (avond en weekend). Daarnaast ben je in het bezit van een rijbewijs. Je bent van onbesproken gedrag (geen strafblad). Het aanleveren van een Verklaring Omtrent Gedrag maakt onderdeel uit van de selectieprocedure en is een voorwaarde om bij ons in deze functie te werken. Je bent bereid de noodzakelijke opleidingen, trainingen en oefeningen te volgen.

Je beschikt over een relevante opleiding op MBO-niveau. Je beschikt ook over het getuigschrift buitengewoon opsporingsambtenaar en over het diploma toezichthouder drank en horecawet. Daarnaast ben je aangewezen als BOA (in domein I of II).

De werkzaamheden zijn gewaardeerd in functieschaal 8. Je wordt ingeschaald op basis van je opleiding en ervaring. Het salaris bedraagt minimaal € 1.990,00 (aanloopschaal 7) en maximaal € 3.293,00 (functieschaal 8) bij een 36-urige werkweek.

Sollicitatie

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Rein Dijkstra, afdelingshoofd P&B, telefoonnummer (0544) 39 34 50 of Hans Schuthof, consulent publieke dienstverlening (0544) 39 35 44. Vragen over de werving-/selectieprocedure stel je aan Kirsten Rondeel, personeels- en organisatieadviseur, telefoonnummer (0544) 39 34 30.

Solliciteer via www.werkeningelderland.nl. In verband met de zomerperiode staat de vacature een langere periode open en vinden de gesprekken eind augustus plaats. We ontvangen je sollicitatiebrief met CV graag vóór 14 augustus 2017. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 21 augustus 2017.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Stageplek afdeling Communicatie

Voor de afdeling Communicatie zijn we op zoek naar een stagiair!

Plek van de werkzaamheden

Je verricht alle voorkomende werkzaamheden bij de afdeling Communicatie van de gemeente Oost Gelre.

Opdrachtomschrijving en toelichting

Tijdens je stage loop je mee met de collega’s van de afdeling Communicatie. Je krijgt de kans om ervaring op te doen in de volle breedte van het communicatievak en daarbij ook zelfstandig taken op te pakken.

Profiel

Je bent een derdejaars student van een MBO, HBO- of universitaire opleiding met als studierichting Communicatie.

Periode

September 2017 – januari 2018.

Aantal uren per week

36 uur per week.

Interesse?

Stuur je sollicitatiebrief met CV naar communicatie@oostgelre.nl of vul het sollicitatieformulier in. Die vind je onder het tabblad Stage - afstuderen

Studenten zijn van harte welkom bij Oost Gelre! Je kunt op één van de negen afdelingen veel kennis en ervaring op doen voor je verdere (studie)loopbaan. Je ervaart hoe het is om bij een gemeente te werken en je levert een bijdrage aan onze dienstverlening. Jij kan van ons leren, maar wij ook van jou! We maken dan ook graag tijd en energie vrij om je te begeleiden.

Meld je aan!

Hebben we je interesse gewekt? Je kunt contact opnemen met onze contactpersoon voor stages en afstudeeropdrachten Esther Lenz, tel. (0544) 39 34 27; e-mail: e.lenz@oostgelre.nl
Je mag ook gelijk het sollicitatieformulier stage of afstudeeropdracht invullen. Mail het formulier samen met je cv naar sollicitaties@oostgelre.nl en we nemen contact met je op!

Sollicitatieformulier stage of afstudeeropdracht (Word - 137 kB).

Mariska Schutten

Personeels- en organisatieadviseur
telefoon: (0544) 39 34 32
e-mail: m.schutten@oostgelre.nl

Kirsten Rondeel

Personeels- en organisatieadviseur
telefoon: (0544) 39 34 30
e-mail: k.rondeel@oostgelre.nl