Werken bij de gemeente

Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, aantrekkelijke gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. En waar je volop gelegenheid en kansen krijgt je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken. Kortom, wat een ruimte om te groeien, te werken en te wonen, wat een ruimte om te leven! Hieronder vind je meer informatie over het werken bij de gemeente Oost Gelre. Voor meer informatie kun je ook contact met onze personeelsadviseurs opnemen.

Wat maakt werken bij Oost Gelre aantrekkelijk?

De gemeente Oost Gelre is een jonge gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Werken bij de gemeente Oost Gelre betekent dat je een directe invloed uitoefent op de maatschappij en dat je altijd oog hebt voor onze burger.

Bewegingsruimte

Zo’n 190 medewerkers benutten hun talenten om onze burgers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Een goede kwaliteit van dienstverlening is dan ook voor ons vanzelfsprekend! Werken bij Oost Gelre betekent dat je veel verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt om je werk uit te voeren. Onze afdelingshoofden geven je de ruimte om te groeien. Werken bij Oost Gelre betekent dus bewegingsruimte voor jou!

Organisatieschema

In onderstaand pdf vind je ons organisatieschema.

Organisatieschema Oost Gelre (pdf - 189 kB)

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij Oost Gelre betekent dat je beschikt over goede arbeidsvoorwaarden. Bij ons krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen. We investeren in persoonlijke opleidingen en organisatiebrede trainingen. We kennen een 36-urige werkweek, die je flexibel kunt indelen. Wil je alle arbeidsvoorwaarden nalezen? Bekijk dan de CAO Gemeenten.

Vacatures

Als er een vacature is, dan nodigen wij je graag uit hierop te solliciteren. Klik op het tabblad Vacatures voor ons actuele vacatureaanbod.

Open sollicitaties kun je sturen naar sollicitaties@oostgelre.nl.

Wij zoeken voor de afdeling Onderwijs, Welzijn en Zorg een

Beleidsmedewerker Kunst & Cultuur

Beleidsmedewerker B

Voor 36 uur per week, voor de duur van een jaar met uitzicht op vast.

Oost Gelre is een prachtige gemeente in het oosten van Nederland met bijna 30.000 inwoners. De gemeente wordt gevormd door twee grote en zes kleine kernen met ieder hun eigen identiteit (Harreveld, Mariënvelde, Zwolle, Lievelde, Vragender en Zieuwent), samen met het tussenliggende landschap. De gemeente is groen vanwege veel agrarisch gebied en kent economische activiteiten gericht op nieuwe technologie zoals het verduurzamen van energie. Oost Gelre kent een rijk verenigingsleven, waardoor onze organisatiekracht groot is. Op het gebied van cultuur, welzijn en sport is er een divers aanbod. Wij zijn verder een gemeente die zich extern sterker wil neerzetten. Vanuit eigen kracht zoeken wij de samenwerking met buurgemeenten en andere partners.

Onze organisatie van ongeveer 190 medewerkers kenmerkt zich door een platte structuur met professionals die de verantwoordelijkheid en het vertrouwen krijgen van het management en de directeur. In onze ondernemende organisatie heeft iedereen veel vrijheid van handelen. We werken duidelijk resultaatgericht waarbij wij aansluiten bij de vraag van de inwoners, ondernemers en andere maatschappelijke organisaties. Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, informele gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Bij ons krijg je volop gelegenheid en kansen om je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken.

Je taken

Het vakgebied cultuur is volop in ontwikkeling, de taken zijn dan ook zeer divers. In hoofdlijnen ga je het volgende doen: je ontwikkelt, implementeert en monitort het cultuurbeleid in de brede zin van het woord. Dit varieert van kunst, culturele activiteiten, muziekonderwijs, de lokale omroep, kunst- en cultuureducatie tot het beleid over de bibliotheek. Je onderhoudt bestuurlijke en maatschappelijke netwerken en stimuleert samenwerking en vernieuwing in het culturele veld. Je bent contactpersoon en aanspreekpunt voor culturele stichtingen. Je adviseert het bestuur en de organisatie (schrijven bestuurlijke voorstellen) waarbij je verbinding zoekt in je werk met andere deelgebieden. Je signaleert mogelijkheden en knelpunten binnen jouw vakgebied en doet hiervoor (verbeter)voorstellen op tactisch/operationeel niveau. Vanaf medio 2021 behoren werkzaamheden op onderwijsgebied (o.a. peuteronderwijs, vroeg- en voorschoolse educatie) ook tot jouw takenpakket. 

Je profiel

We zoeken een positief ingestelde verbinder die van aanpakken weet. Je kijkt met een brede blik naar het culturele krachtenveld. Je bent een netwerker, bestuurlijk sensitief en je durft buiten de kaders te denken. Het schrijven van beleid en bestuurlijke stukken gaat je goed af, waarbij je oog houdt voor de praktische toepasbaarheid Je beschikt over een sterk analytisch vermogen. Initiatief nemen past bij je, evenals effectief samenwerken in een dynamische omgeving. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en doorzettingsvermogen. Ook heb je een goed gevoel voor de politiek en bestuurlijke wensen.

Je beschikt over een relevante afgeronde Hbo-opleiding. We hebben een sterke voorkeur voor iemand met een ruime kennis en ervaring op cultureel vlak.

Arbeidsvoorwaarden

Wij werken vanuit onze kernwaarden; uitnodigend, aandachtig en eerlijk. Je kunt rekenen op een afwisselende, zelfstandige functie in een informeel team. Wij zijn een vooruitstrevende organisatie met een prettige werksfeer. Je ervaart veel vrijheid in het organiseren van je werk.

De werkzaamheden zijn gewaardeerd in functieschaal 10. Je wordt ingeschaald op basis van je opleiding en ervaring. Het salaris bedraagt minimaal € 2.702,00 (aanloopschaal 9) en maximaal € 4.406,00 (functieschaal 10) bij een 36-urige werkweek.

Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vrij besteedbaar budget boven op je brutosalaris van ruim 17% (IKB). Dit budget kun je voor een groot deel naar je eigen wensen vormgeven. Zo kun je extra vakantie-uren kopen of het budget laten uitbetalen voor extra inkomen.

Sollicitatie

Solliciteer met een sollicitatiebrief en cv via  sollicitaties.037211@werkeningelderland.nl. We ontvangen je sollicitatie graag vóór 30 maart 2020 De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 14 april 2020.

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Petra Sasse, afdelingshoofd Onderwijs Welzijn en Zorg, telefoonnummer (0544) 39 36 17. Vragen over de werving-/selectieprocedure stel je aan Lisette Gerritsen, personeels- en organisatieadviseur, telefoonnummer (0544) 39 34 24.

We vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Het kunnen overleggen van deze VOG is een voorwaarde om bij ons te werken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Studenten zijn van harte welkom bij Oost Gelre! Je kunt op één van de 4 afdelingen veel kennis en ervaring op doen voor je verdere (studie)loopbaan. Je ervaart hoe het is om bij een gemeente te werken en je levert een bijdrage aan onze dienstverlening. Jij kan van ons leren, maar wij ook van jou! We maken dan ook graag tijd en energie vrij om je te begeleiden.

Lees het ervaringsverhaal van stagiaire Marlot van Balveren: Stage bij de gemeente: ‘Veel diverser dan ik dacht!’ (pdf - 168 kB)

Meld je aan!

Hebben we je interesse gewekt? Je kunt contact opnemen met onze contactpersoon voor stages en afstudeeropdrachten Wenke Jansen, tel. (0544) 39 35 25, e-mail: w.jansen@oostgelre.nl.
Je mag ook gelijk het sollicitatieformulier stage of afstudeeropdracht invullen. Mail het formulier samen met je cv naar sollicitaties@oostgelre.nl en we nemen contact met je op!

Sollicitatieformulier stage of afstudeeropdracht (OpenDocument Text - 87 kB).