destination-plan iconBestemmingsplan

Wilt u weten of u op een bepaalde plek in de gemeente Oost Gelre mag bouwen of verbouwen? Of u in een bepaald gebouw een winkel of café mag openen? Of u op een bepaald terrein een bedrijf mag vestigen? In een bestemmingsplan staat of dit mag. Alle bestemmingsplannen en de regels die daarbij horen zijn terug te vinden op ruimtelijkeplannen.nl.

Wat is een bestemmingsplan?

In een bestemmingsplan staat hoe een perceel of een stuk grond in de gemeente Oost Gelre gebruikt mag worden. Bijvoorbeeld voor wonen, parkeren, industrie of landbouw. Ook staat in een bestemmingsplan wat op dat terrein gebouwd mag worden en hoe hoog het gebouw mag zijn. Bijvoorbeeld woonhuizen of bedrijven. Verder staan in een bestemmingsplan regels over waarvoor een gebouw bedoeld is. Bijvoorbeeld als winkel, om in te wonen of voor een bedrijf.

Een bestemmingsplan bestaat uit:

  • Een kaart.
  • Regels voor gebruik en gebouwen.
  • Uitleg over wat wel en niet mag.

Een bestemmingsplan bekijken

Een bestemmingsplan kunt u direct online bekijken op ruimtelijkeplannen.nl

Wat u moet weten

Een bestemmingsplan geldt voor iedereen: inwoners, bedrijven en organisaties. Maar ook voor de gemeente zelf. Weet u niet zeker of uw plan binnen het bestemmingsplan past? Neem dan contact op met de gemeente om te overleggen over uw plan. Of stuur uw plan naar bouwen@oostgelre.nl.

Vragen?

Neem dan contact op met de afdeling Ruimte & Economie door te mailen naar bouwen@oostgelre.nl of te bellen met  (0544) 39 35 35