Woningbouw op locatie Richterspoort in Lichtenvoorde

12 juli 2023
Nieuws

Locatie Richterspoort in Lichtenvoorde.

Op de locatie Richterspoort aan de Richterslaan in Lichtenvoorde ontwikkelt Bouwbedrijf Klomps B.V. een nieuwe woningbouwlocatie. Het gaat om 42 huur- en koopappartementen verdeeld over twee woongebouwen. Op de begane grond bouwt de projectontwikkelaar een publieksfunctie. Wat er op deze verdieping komt, is nog niet bekend. Het bestemmingsplan maakt de vestiging van een zorgaanbieder mogelijk. Gesprekken hierover vinden op dit moment plaats.

Appartementen

De oppervlakte van deze appartementen ligt tussen de 65 en 85 m2. Deze woningen zitten in de prijsklassen van betaalbare koop, middel dure koop en dure koop. De precieze verkoopprijzen zijn nog niet bekend. De 18 huurappartementen vallen in de categorie midden huur. Hier hoort een maximale huur bij van ongeveer € 1.100 (prijspeil juli 2023). Alle appartementen hebben een berging. Verder komt er aan beide woongebouwen een parkeerplaats. De twee gebouwen bestaan uit 4 of 5 bouwlagen.

Gebouwen passen bij wat er staat

De twee gebouwen sluiten wat uiterlijk betreft goed aan op wat er al op het Eschpark staat. Het worden baksteen gebouwen in een roodtint met een flauwe kap met ruime overstek. Bewoners kijken straks uit over het kruispunt van de Richterslaan met de N18 en op het Achterhoekse landschap.

Groen

De gebouwen liggen straks in het groen. In “ruw bloemrijk grasland” komen groepen van verschillende soorten bomen. En wat bijzonder is: in het metselwerk worden nestkasten opgenomen. De parkeerplaatsen krijgen een halfdoorlatende bestrating, waardoor het regenwater in de bodem weg kan zakken. En bij veel regen wordt het water opgevangen in natuurlijke wadi’s aan de voorzijde van het gebouw.

Planning bestemmingsplanprocedure

Om de 42 appartementen te kunnen bouwen, is een wijziging van het bestemmingplan nodig. De start van de bestemmingsplanprocedure begint met de tervisielegging van het ontwerpbestemmingsplan. Dit plan ligt vanaf 14 juli 2023 tot en met 25 augustus 2023 ter inzage. Aanvullende informatie volgt in de publicatie rondom de tervisielegging van het ontwerpbestemmingsplan. Naar verwachting wordt de bestemmingsplanprocedure in het eerste kwartaal van 2024 afgerond.

Inschrijven

Wilt u op de hoogte blijven van dit plan? Dan kunt u zich aanmelden via info@klomps.nl of bellen naar (0315) 65 70 00.