Wie is de Slimste Erfgoedvrijwilliger?

23 maart 2023
Nieuws

Erfgoedvrijwilliger - Foto - Jurjen Poeles

Werkt u als vrijwilliger bij een museum, kasteel, historische vereniging of monument en wilt u uw kennis van erfgoed bewijzen? Speel dan mee met de landelijke kennisquiz Wie is de Slimste Erfgoedvrijwilliger! U kunt nu meedoen aan de digitale voorronde. Dit kan tot en met 7 mei. De erfgoedvrijwilligers met de beste score in de voorronde krijgen een uitnodiging voor de grote finale.

U vindt de quiz op www.erfgoedvrijwilliger.nl/erfgoedvrijwilliger-quiz. Meedoen duurt ongeveer een kwartiertje. Per provincie krijgt de vrijwilliger met de meeste punten een uitnodiging om mee te doen aan de grande finale. Die is op 30 juni in het Nederlands Openluchtmuseum. De finalisten mogen als teamgenoot een collega-vrijwilliger meenemen van de erfgoedorganisatie waar zij werken. Samen strijden zij tegen de vrijwilligers uit de andere provincies. De winnaar mag zich de Slimste Erfgoedvrijwilliger noemen en krijgt een cheque van € 2000 om vrij te besteden voor de erfgoedorganisatie.

Erfgoedvrijwilligers in de spotlight

De erfgoedsector in Nederland draait door de inzet van duizenden vrijwilligers. Deze landelijke quiz test de kennis en zet vrijwilligerswerk in de erfgoedsector in het zonnetje. De kennisquiz is een initiatief van Erfgoedvrijwilliger.nl dat steun krijgt van het Fonds van Cultuurparticipatie.