Werkzaamheden Ruurloseweg Groenlo tussen 3 oktober en 9 december

28 september 2022
Nieuws
Ruurloseweg Groenlo

Tussen 3 oktober en medio december wordt er gewerkt aan de Ruurloseweg in Groenlo. Het gaat om het stuk vanaf de rotonde met de Rondweg (N319) (bij de Tango/Autobedrijf Gunnewiek) tot aan de kruising met de Buitenschans. Het werk wordt in fases uitgevoerd. De aannemer begint aan de Ruurlose kant en werkt naar het centrum toe.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze werkzaamheden wordt de verkeersveiligheid van de Ruurloseweg verbeterd. Er worden rode fietssuggestiestroken aangebracht, het trottoir en de inritten worden vernieuwd, er komen middengeleiders, het profiel wordt aangepast, er komt nieuwe markering op de weg en de bushaltes worden verbeterd.

(Gedeeltelijke) afsluiting en omleiding

De weg blijft tijdens de werkzaamheden het grootste deel van de tijd open, maar er is dan slechts één weghelft beschikbaar. Dit kan zorgen voor vertraging. Ook kan het zijn dat sommige kruisingen een paar dagen afgesloten zijn. Tussen 25 november en 2 december is de weg volledig afgesloten tussen de Mesdagstraat en de Papendijk. Tijdens de werkzaamheden is er een (grote) omleidingsroute vanaf de rotonde welgelegen via de Deken Hooijmansingel en Barkenkamp naar de Rondweg tot aan de Rotonde bij de Ruurloseweg en v.v.