Werkzaamheden Oude Winterswijkseweg Groenlo

10 januari 2024
Nieuws

De werkzaamheden aan de Oude Winterswijkseweg in Groenlo starten op 15 januari.

Maandag 15 januari starten we met de werkzaamheden aan de Oude Winterswijkseweg in Groenlo. We gaan aan de slag met de inrichting van de weg en het groen.  

Werkzaamheden 

Op het wegvak tussen de kruisingen van de Industrieweg en de Elshofweg verwijderen we eerst de onderbeplanting en 53 bomen. We besparen en behouden dus ook bomen. Vervolgens maken we de ondergrond van de berm geschikt om nieuwe bomen en beplanting terug te planten. Ook brengen we diverse boomsoorten en onderbeplanting aan voor meer variatie, een meer representatief beeld van een toegangsweg en versterking van biodiversiteit. Tot slot volgen de werkzaamheden aan het fietspad en de kruising met de Elshofweg.  

Bereikbaarheid 

Tijdens het werk zijn er periodes dat de weg voor autoverkeer is afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen er altijd langs. Er is een omleidingsroute via de Zwolseweg en Winterswijkseweg (N319). Langzaam gemotoriseerd verkeer (tractoren, mindervalidenvoertuigen) moet gebruik maken van de parallelweg. Marveld Recreatie, café Grolzicht en sportpark Den Elshof zijn altijd bereikbaar. 

Vragen 

Voor vragen over deze activiteiten kunt u de gemeente bellen. Bedrijven en bewoners van de weg hebben afgelopen maand een brief met informatie ontvangen.