Werkzaamheden aan kruispunt in Lievelde

08 november 2023
Nieuws

Het kruispunt bij Lievelde wordt aangepast om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Van maandag 13 november tot vrijdag 1 december gaat de kruising van de Hamelandweg met de Lievelderweg op de schop. Aannemer Twentse Weg- en Waterbouw (TWW) voert de werkzaamheden bij Lievelde uit. 

Verkeersveiligheid 

De kruising krijgt een versmalling en een maximumsnelheid van 60 km/h. Ook legt TWW een vrijliggend fietspad aan de zuidzijde aan. De route N18 - Lievelde wordt de doorgaande weg. De Lievelderweg richting Lichtenvoorde sluit hier als zijweg op aan. De aanpassing op het kruispunt verhoogt de verkeersveiligheid. De provincie Gelderland stelt hiervoor subsidie beschikbaar. 

Omleidingen 

De hele kruising is tijdens deze periode dicht voor al het gemotoriseerde verkeer. Omleidingen gaan over de N18 en De Stegge. De bussen van Arriva kunnen wel langs de werkzaamheden rijden. Fietsers kunnen via het fietspad aan de noordzijde langs de activiteiten. Dit fietspad, tussen De Stegge en de komgrens, wordt tijdelijk in twee richtingen gebruikt. Alleen op 22 en 23 november, als het asfalt wordt aangelegd, gaat de fietsomleiding over de Kloezedijk, het Bloemenkamppad en De Stegge. 

Vragen 

Werkzaamheden veroorzaken altijd overlast. Wij vragen u hier voor vertrek rekening mee te houden en danken u voor uw begrip. Voor vragen kunt u de gemeente bellen en vragen naar Klaasjan Mulder of Jelmer Bremer van de afdeling Wegbeheer.