Weginrichting Esstraat Lichtenvoorde vanaf 21 september aangepast

13 september 2023
Nieuws

Begin dit jaar is de maximumsnelheid op de Esstraat in Lichtenvoorde verlaagd van 50 km/uur naar 30 km/uur.  Dit is beter voor de verkeersveiligheid van de Esstraat. De inrichting van de weg is na de verlaging nog niet aangepast. De werkzaamheden hiervoor vinden plaats vanaf 21 september t/m 4 oktober.  

De Esstraat krijgt fietssuggestiestroken  

Deze stroken komen aan beide kanten van de weg, op het gedeelte tussen de rotonde met de Richterslaan en het kruispunt met de Johannes Vermeerstraat. Hiermee willen we laten zien dat automobilisten ruimte moeten geven aan de fietsers. De fietsers krijgen met deze maatregel meer een eigen plek op de Esstraat. Automobilisten mogen wel gebruik maken van de stroken. 

Er komen twee verkeersdrempels op de Esstraat  

Deze komen: 

  • bij de oversteek vanuit het groen aan de zuidkant van de ijsbaan/hondenuitlaatveld; 

  • bij de oversteek vanuit het groen aan de noordkant van de ijsbaan/hondenuitlaatveld. 

kaart van de Weginrichting Esstraat Lichtenvoorde vanaf 21 september

De aanpassingen staan gepland voor 21 september  

Tijdens de werkzaamheden wordt de Esstraat ter plekke van de werkzaamheden afgesloten. Omleidingsroutes worden ter plekke met borden aangegeven. Woont u aan de Esstraat? Dan ontvangt u deze week (week 37) een brief met meer informatie.  

Wilt u meer informatie? 

Neem dan contact op met Sven Wouterson van de afdeling Ruimte & Economie / team Verkeer. U bereikt hem via s.wouterson@oostgelre.nl of telefonisch via (0544) 39 35 35.