Wegafsluiting N18

10 januari 2023
Nieuws

Van vrijdag 13 januari 20.00 uur tot zaterdag 14 januari 13.00 uur is de N18 volledig afgesloten voor doorgaand verkeer in beide richtingen tussen Lichtenvoorde-Zuid en de Hamelandweg (N313). Op dat moment worden werkzaamheden uitgevoerd rond de kruising N18-Zieuwentseweg, om ruimte te maken voor de bouw van een tunnel voor (brom)fietsers en voetgangers. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en extra reistijd.

We werken aan het verkeersveiliger maken van de N18

Dit doen we door het opheffen van het kruispunt N18-Zieuwentseweg en het uitbreiden van het kruispunt N18-Richterslaan. Ook bouwen we onder de N18 ter hoogte van de Zieuwentseweg een tunnel voor (brom)fietsers en voetgangers. En we vervangen het geluidscherm. Bekijk onze projectpagina voor meer informatie.

Omleidingsroutes

Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N313 en de N318 (Aalten). Verkeer vanaf en naar Zieuwent wordt eveneens omgeleid. De omleidingsroutes staan aangegeven op informatieborden langs de weg.

Weersomstandigheden

Als de weersomstandigheden het nodig maken, kan de planning worden aangepast. De werkzaamheden worden dan uitgevoerd op vrijdag 20 en zaterdag 21 januari.

Verkeersmaatregelen half januari tot eind maart

Na half januari merken de weggebruikers het volgende van de werkzaamheden:

  • Gemotoriseerd verkeer op N18 blijft mogelijk in 2 richtingen, maar alleen over de (aangepaste) noordelijke rijstrook. Er geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.
  • De afslag N18 van en naar Zieuwent is open voor gemotoriseerd verkeer.
  • De afslag N18 van en naar Zieuwentseweg Lichtenvoorde wordt definitief gesloten voor gemotoriseerd verkeer.
  • N18 oversteek Zieuwentseweg Lichtenvoorde blijft open voor (brom)fietsers en voetgangers.
  • Kruising N18 – Richterslaan blijft voorlopig bereikbaar in alle richtingen.
  • Vanaf eind januari is de parallelweg (Europalaan) tussen Lakendijk en Nieuwendijk gesloten voor alle verkeer. De percelen aan de Boschlaan en parallelweg (Europaweg) blijven bereikbaar. Hiervoor worden maatwerkafspraken gemaakt tussen eigenaren en Heijmans.