Weetjes over de Zwarte Cross

10 juli 2024
Zwarte Cross 2024, Nieuws

De Zwarte Cross in 2023.

Van donderdag 18 tot en met zondag 21 juli is op de Besselinkschans in Lichtenvoorde de Zwarte Cross. Meer informatie over dit evenement en bijvoorbeeld de verschillende verkeersmaatregelen die van kracht zijn, leest u op de pagina Zwarte Cross 2024.  

Afsteken van vuurwerk  

Tijdens festivaldagen wordt er iedere dag op verschillende tijdstippen vuurwerk afgestoken vanaf het festivalterrein. De Omgevingsdienst Regio Arnhem heeft hiervoor vergunning verleend.  

Cameratoezicht 

Op verschillende plekken richten we observatiepunten in. Er zijn camera’s om verkeers- en publieksstromen te volgen, bijvoorbeeld boven de N18. Ook vliegt er een drone boven het evenemententerrein en de omgeving.  

Veilig verkeer 

Op de N319 zullen op verschillende dagen snelheidscontroles met behulp van radar worden gehouden.  

Fiets kwijtgeraakt?  

ROVA haalt fietsen, die achtergelaten zijn langs de openbare weg of bij de fietsenstalling aan de Vosdijk, maandag 22 juli op. Bent u uw fiets kwijtgeraakt? Dan kunt u contact opnemen met ROVA (06 – 30 47 11 83). U kunt ook naar één van de kijkmiddagen bij ROVA aan de Buys Ballotstraat 5 in Lichtenvoorde:  

  • Dinsdag 23 juli van 13.30 tot 16.30 uur 
  • Woensdag 24 juli van 13.30 tot 16.30 uur 
  • Donderdag 25 juli van 13.30 tot 16.30 uur  

 Iets verloren op de Zwarte Cross? 

Na afloop van het evenement draagt de organisatie de gevonden voorwerpen over aan de gemeente. Wij registreren de gevonden voorwerpen via iLost. Bent u iets verloren op de Zwarte Cross? Kijk dan op de website van iLostexterne-link-icoon. Staat uw verloren voorwerp erbij? Dan kunt u dit vanaf woensdag 24 juli tijdens openingstijden ophalen bij de balie van het gemeentehuis.