Wees welkom op de Erfgoeddag Oost Achterhoek 2024

07 februari 2024
Nieuws

De Erfgoeddag vindt plaats in het Vriezenhuis in Winterswijk Woold.

Op donderdag 29 februari houden de gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk een Erfgoeddag in het Vriezenhuis in Winterswijk Woold. We hebben tussen 14.00 en 20.00 uur een inspirerend programma voor u samengesteld. Graag nodigen wij u hiervoor uit!  

Met als motto ‘Wi-j doet ’t samen’ voeren de 3 gemeenten sinds 2017 samen erfgoedbeleid uit. Op de Erfgoeddag blikken we terug op de resultaten hiervan, besteden we aandacht aan de relatie tussen erfgoed en landschap én kijken we graag samen met u vooruit naar de komende beleidsperiode. Uw ideeën zijn daarbij erg waardevol! 

Interessant en inspirerend programma 

Het wordt een mooi evenement vol inspiratie, kennisdeling en ontmoetingen. U kunt luisteren naar enthousiaste sprekers en meedoen aan verrassende activiteiten. Maar ook een bezoek brengen aan de gezellige informatie- en netwerkmarkt. Aan bod komen verschillende thema’s zoals transformaties van Achterhoekse erven, water- en bodemsturend bij ruimtelijke keuzes en werven en behouden van vrijwilligers. De betrokken wethouders van de 3 gemeenten zijn aanwezig. Zij gaan graag met u in gesprek over de toekomst van het erfgoedbeleid. 

Programma 

14.00 uur: Inloop met koffie en thee 
14.30 uur: Wi-j doet ’t samen – plenaire aftrap met dagvoorzitter Angelique Kruger 
15.00 uur: Tijdens de hele dag kunt u terecht op de informatie- en netwerkmarkt 
15.00 uur: Middagprogramma met deelsessies 
17.00 uur: In gesprek met de wethouders 
17.30 uur: Genieten van een kleine maaltijd, verzorgd door Nel Schellekens 
Optie tot rondleiding Vriezenhuis   
18.30 uur: Avondprogramma met deelsessies 
20.00 uur: Afsluiting van de dag 

Meer informatie en aanmelden 

Op Erfgoeddag Oost Achterhoek vindt u meer informatie. Bekijk het complete programma, de tijden en lees hoe u zich kunt aanmelden. Dat kan tot en met donderdag 15 februari. De bijeenkomst is gratis. Komt u ook?