Vivian Sevenich uit Lichtenvoorde wereldkampioen waterpolo

02 augustus 2023
Nieuws

Vivian Sevenich pakte met het Nederlandse waterpoloteam de wereldtitel in Japan. Foto: TeamNL.

Met Vivian Sevenich uit Lichtenvoorde als belangrijke kracht zijn de Nederlandse waterpolodames vrijdag 28 juli wereldkampioen geworden. In de WK-finale, gespeeld in Japan, won het team na strafworpen van Spanje. Na reguliere speeltijd was de stand 12-12. Voor de Nederlandse waterpoloploeg was het de eerste wereldtitel sinds 1991.  

Felicitaties 

Namens het college van burgemeester en wethouders van Oost Gelre heeft wethouder Bart Porskamp de felicitaties aan Vivian Sevenich overgebracht. “Ze heeft samen met haar team een fantastische prestatie geleverd!”, aldus de wethouder. 

Huldiging 

Als gemeente zijn we ontzettend trots op deze sportvrouw die haar carrière begon bij de Lichtenvoordse Zwem- & Poloclub Livo. Naast de persoonlijke felicitatie is de gemeente van plan om een huldiging te organiseren. Daarover volgt later meer informatie.  

Sportvrouw 

Sevenich werd in september 2018 ook al gehuldigd voor het behalen van de Europese titel met de Nederlandse waterpolodames. Eerder in datzelfde jaar werd ze ook al uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar in de gemeente.