Veteranendag Oost Gelre op 16 september

06 september 2023
Nieuws

De Coin die in 2021 is uitgereikt aan de veteranen in Oost Gelre.

Op zaterdag 16 september is de lokale Veteranendag van Oost Gelre. Een dag waarop we, in navolging van de landelijke dag, onze eigen veteranen bedanken. Zij hebben allemaal op hun eigen manier tijdens vele conflicten een actieve bijdrage geleverd aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld. 

Programma dit jaar in Groenlo  

De ceremonie van kranslegging is dit keer, in tegenstelling tot andere jaren, in Groenlo. Het vindt plaats bij het herdenkingsmonument op de hoek van de Winterswijkseweg/Lichtenvoordseweg, tegenover Garage Broekhuis. 

Om 13.30 uur legt burgemeester Annette Bronsvoort bij het herdenkingsmonument een krans namens het gemeentebestuur. Een paar veteranen leggen een krans namens de gezamenlijke veteranen. Geestelijk verzorger Sander Zweserijnen spreekt en muziekvereniging Groenlo verzorgt passende koralen.   

Bijeenkomst bij De Mattelier 

Daarna is er voor genodigden een bijeenkomst bij De Mattelier. Dr. Joost Rosendaal, universitair docent aan de Radboud Universiteit, is gastspreker. Hij vertelt gepassioneerd over de gebeurtenissen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog in Gelderland. Hierbij legt hij een link naar de huidige ontwikkelingen in Oekraïne waarbij het snakken naar vrede en veiligheid de rode draad zal zijn. 

We hopen op een grote opkomst. Mede omdat zijn presentatie over de militaire praktijk en wat er nu gebeurt in de wereld, alle aanwezige veteranen, maar zeker de jongere veteranen zal aanspreken.  Daarna is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Colorfull zorgt voor de muzikale omlijsting. 

Wel veteraan, maar geen uitnodiging gehad? Aanmelden kan nog

Neem contact op met Ingrid Wolterink, via i.wolterink@oostgelre.nl of (0544) 39 35 38