Verlengen en uitbreiden opvang Oekraïense vluchtelingen

13 maart 2024
Nieuws

In Groenlo hebben we met Marveld Recreatie afgesproken om de locatie waar Oekraïense vluchtelingen verblijven, te verlengen tot 1 april 2025. Er zijn 46 mensen die hier tot die datum kunnen blijven. Ook zijn we in gesprek met Zorgcombinatie Marga Klompé om de opvanglocatie De Rank in Groenlo te verlengen. Daar zijn sinds maart 2022 al 80 vluchtelingen uit Oekraïne. Marga Klompé is voornemens om ook deze opvanglocatie te verlengen tot uiterlijk 1 april 2025. 

We hebben een uitdaging voor de boeg!  

Samen met andere Achterhoekse gemeenten hebben we afspraken gemaakt over de opvang van mensen die asiel zoeken en vluchtelingen uit Oekraïne. Ons doel is om in totaal 200 Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Op dit moment zijn er al 126 in Oost Gelre.   

Extra opvanglocatie 

We kunnen het aantal opvangplekken in de stad nog iets uitbreiden. Vanaf 21 maart gaan 9 extra mensen tijdelijk verblijven in 2 woningen bij Welgro in Groenlo. De eigenaar van deze woningen heeft ze voor 2 jaar aangeboden aan de gemeente voor de tijdelijke opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Gedurende 2 jaar gaan hier 2 Oekraïense gezinnen wonen. De gezinnen zijn al een tijdje in Oost Gelre.