Veilig Ondernemen in Oost Gelre

20 september 2023
Nieuws

Op donderdag 5 oktober 2023 organiseren de Bedrijvenbundeling Zieuwent, Industriekring Groenlo-Lichtenvoorde en VVE Laarberg samen met gemeente Oost Gelre een bijeenkomst Veilig Ondernemen voor bedrijven en ondernemers. Ondernemers leren hier hoe zij signalen van (georganiseerde) criminaliteit kunnen herkennen en wat u kunt doen als u het in uw omgeving ziet. De bijeenkomst begint om 16.00 uur in het gemeentehuis in Lichtenvoorde. 

Hoe herkent u georganiseerde criminaliteit? 

Georganiseerde criminaliteit is soms dichterbij dan u denkt. Denk bijvoorbeeld aan een verhuurde schuur in het buitengebied met afgeplakte ramen en waar dag en nacht kunstlicht brandt; een restaurant zonder klanten of een autobedrijf dat (overdag) niet open is, maar waar wel de nodige reuring (omheen) is. Dit zijn maar een paar voorbeelden die kunnen duiden op (georganiseerde) criminaliteit in uw omgeving.  

U kunt maar één keer nee zeggen 

De schijnbare anonimiteit van bedrijventerreinen, het buitengebied en ondernemers biedt mogelijkheden voor criminelen. Zij hebben bijvoorbeeld ondernemers nodig om aan spullen of ruimte te komen. Hierdoor kan het zijn dat u als ondernemer onbewust illegale activiteiten faciliteert.  

Programma bijeenkomst Veilig Ondernemen 

Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland vertelt hoe u signalen kunt herkennen en hoe u zich weerbaar kunt maken tegen risico’s van (georganiseerde) criminaliteit. Bureau Drugszaken is aanwezig met ondermijningscontainers. In deze containers krijgt u inzicht in een hennepplantage en een synthetisch drugslab en de gevaren die deze met zich meebrengen. Verder geeft de gemeente een toelichting op actuele ontwikkelingen op verschillende thema’s voor ondernemers. 

Burgemeester Bronsvoort: “We hebben met elkaar in Oost Gelre een heel goed ondernemersklimaat. We zijn er voor elkaar, in goede en ook in minder goede tijden. Dat is echt een cultuuraspect van ons noaberschap. Het staat voor verbinding en solidariteit, elkaar iets gunnen. Het is belangrijk dat we criminelen hier buiten houden. Als u de signalen herkent, kunt u ingrijpen. Zo houden we met elkaar het ondernemersklimaat gezond en veilig!” 

Gezamenlijke afsluiting 

Het programma sluiten we rond 18.30 uur af met een gezamenlijk dinerbuffet. Hierbij is gelegenheid tot netwerken. 

Meer informatie en aanmelden 

Bent u ondernemer en wilt u erbij zijn? Meld u dan uiterlijk 27 september aan via dit formulier.  

Meer informatie en het programma vindt u op de website van de gemeente oost Gelre.