Vacature WO (Afstudeer)onderzoek Monitoring Regenbooggemeente-acties

Opdracht

De gemeenten Winterswijk en Oost Gelre zijn op zoek naar een student die onderzoek gaat doen naar de resultaten van de acties die beide gemeenten in het kader van Regenbooggemeenten zijn gestart. Wij willen graag weten of én welke impact de acties hebben op onze inwoners. Jouw eindproduct is een plan hoe dit te monitoren. Ook is een eerste monitor uitgevoerd.

Een korte toelichting

De gemeenten Winterswijk en Oost Gelre zijn eind 2020 samen een traject gestart om Regenbooggemeente te worden. Hiervoor is een klankbordgroep van enthousiaste inwoners gevormd. Zij hebben samen nagedacht over wat er moet gebeuren om Regenbooggemeente te worden. Zichtbaarheid is het centrale thema geworden. De groep heeft onder andere de Achterhoekse Regenboogvlag en een sociale kaart voor de LHBTI+ gemeenschap in de Achterhoek ontworpen. Ook is het magazine ‘Trots in de Achterhoek’ uitgegeven. Op 11 oktober 2021 zijn beide gemeenten Regenbooggemeente geworden.

Wij willen graag monitoren welke impact onze acties hebben op de beeldvorming rond de LHBTI+ gemeenschap en het welbevinden van de LHBTI+ gemeenschap in beide gemeenten. Geen makkelijke opdracht, dat realiseren we ons. Bredere maatschappelijke ontwikkelingen kunnen hier invloed op hebben. Daarom zien wij het opstellen van een monitoringsinstrument en het uitvoeren van een eerste monitoring als een mooie opdracht.  

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een proactieve wo-student met affiniteit met het de LHBTI+ gemeenschap in de Achterhoek. Je studeert af op een van de volgende opleidingen:

  • Culturele antropologie
  • Politicologie
  • Bestuurskunde

Wat bieden wij jou?

  • Een interessante stageplaats met enthousiaste en goede begeleiding.
  • Een leuk en professioneel team van collega’s.
  • Ervaring op doen in twee gemeenten.
  • De mogelijkheid om deels thuis te werken.
  • Individuele begeleiding door onze procesbegeleider van Stage.nu. De procesbegeleider biedt onder andere begeleiding bij het opzetten van jouw plan van aanpak en onderzoeksverslag.
  • Deelname aan projectgerichte workshops en workshops persoonlijke ontwikkeling via Stage.nu.
  • Een stagevergoeding van € 250 per maand bij een 36-urige werkweek.

Word jij enthousiast van deze vacature en ben jij iemand die goed kan netwerken? Dan zijn wij op zoek naar jou!  

Meer informatie

Heb je interesse in de vacature of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Robin Lammers (Stage.nu), via Robin@stage.nu of telefoonnummer: 06-15 12 57 65. Voor inhoudelijke vragen over de stageopdracht kun je contact opnemen met Carry de Vries (beleidsmedewerker bij de gemeente Oost Gelre) via c.devries@oostgelre.nl of telefoonnummer 06 - 53 97 95 17.