Vacature Juridisch beleidsadviseur bouwen

Herhaalde oproep

Ben jij op zoek naar een uitdagende werkplek waar je ingezet wordt op beleid, vergunningverlening en handhaving. Vind je het leuk te werken in een kleine gemeente, in een enthousiast team die staat voor bijzondere uitdaging op handhaving ten aanzien van natuur en landbouw, zware bedrijvigheid en grootschalige evenementen. Lees dan snel verder!

Voor de afdeling omgeving zoeken wij een

Juridisch beleidsadviseur bouwen

Voor 32 - 36 uur per week, het betreft een structurele functie

Wat ga je doen?

Als beleidsmedewerker bouwen weet je wat er speelt binnen het vakgebied. Wijzigingen in wet- en regelgeving vertaal jij naar de praktijk. Zo adviseer je over (het proces van) bouwkundige taken en de administratief-juridische uitvoering hiervan. Ook vertaal je landelijke regelgeving in lokaal beleid. Voorbeelden hiervan zijn het opstellen van bouw- en handhavingsbeleid. Ook speel je een belangrijke rol bij het meedenken over en voorbereiden op de komst van de Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging. Voor het beleidsterrein bouwen treed je als adviseur op van het management en het bestuur. Daarnaast ondersteun je de vergunningverleners en de handhavers. Naast de beleidsmatige taken behoort het controleren van omgevingsvergunningen, de behandeling van en vertegenwoordiging binnen bezwaar- en beroepsprocedures en het opstellen van B&W nota’s ook tot jouw functie. Voor de uitoefening van deze functie is het belangrijk dat je nauwe contacten onderhoudt met o.a. de discipline Ruimtelijke Ontwikkeling. Daarnaast zul je je werk veel moeten afstemmen met de units APV, verkeer en beheer.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken iemand die op een enthousiaste wijze het vakinhoudelijke aanspreekpunt kan zijn. Je weet overzicht te houden en je kunt algemene en vakgerichte informatie eenvoudig en snel vertalen naar de gevolgen voor het eigen vakgebied. Je beschikt over een sterk politiek, maatschappelijk en bestuurlijk inzicht. Je bent een teamspeler die vernieuwende oplossingen durft voor te stellen. Je kunt bruggen slaan tussen de theorie en de praktijk waarbij je gericht te werk gaat. Je bent een doorpakker met uitstekende communicatieve vaardigheden. Je staat stevig in je schoenen en weet goed om te gaan met weerstand. Daarnaast kunnen we een hoge mate van zelfstandigheid verwachten van jou en maak je je onze geautomatiseerde systemen snel eigen.

Wat heb je verder nog nodig om deze job goed te kunnen doen?

 • HBO werk- en denkniveau
 • Kennis van wet- en regelgeving en de meest recente ontwikkelingen op het vakgebied;
 • Vaardigheid in het opstellen van adviezen, ontwikkelen nieuw beleid en het regievoeren bij de totstandkoming daarvan.
 • Klant- en servicegericht: je bent toegankelijk in het contact en steeds bereid om een optimaal resultaat te bereiken.
 • Kennis van/ervaring met het werken met de Omgevingswet.
 • Ervaring in het taakveld met bijbehorende wet- en regelgeving is een pré.

Waar ga je werken?

Oost Gelre is een prachtige gemeente in het oosten van Nederland met bijna 30.000 inwoners. De twee grote en zes kleine kernen met ieder hun eigen identiteit vormen samen met het tussenliggende landschap een mooi geheel. De gemeente is groen vanwege veel agrarisch gebied, en kent ook  economische activiteiten gericht op nieuwe technologie zoals het verduurzamen van energie. Oost Gelre kent een rijk verenigingsleven, waardoor onze organisatiekracht groot is. Op het gebied van cultuur, welzijn en sport is er een divers aanbod. Wij zijn verder een gemeente die zich extern sterker wil neerzetten. Vanuit eigen kracht zoeken wij de samenwerking met buurgemeenten en andere partners.

Onze organisatie van ruim 190 medewerkers kenmerkt zich door een platte structuur met professionals die de verantwoordelijkheid en het vertrouwen krijgen van het management en de directeur. In onze ondernemende organisatie heeft iedereen veel vrijheid van handelen. We werken duidelijk resultaatgericht waarbij wij aansluiten bij de vraag van de burgers, ondernemers en andere maatschappelijke organisatie. Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, informele gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Bij ons krijg je volop gelegenheid en kansen om je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken.

Wat bieden wij?

 • Werken bij de gemeente Oost Gelre betekent werken vanuit de kernwaarden; uitnodigend, aandachtig en eerlijk. Je kunt rekenen op een afwisselende, zelfstandige functie in een informele en vooruitstrevende organisatie met een prettige werksfeer. Je krijgt de ruimte je verder te ontwikkelen, veel vrijheid in het organiseren van je werk en flexibele werktijden. 
 • Het betreft de functie van Beleidsmedewerker B binnen het functiehuis Achterhoek. De werkzaamheden zijn gewaardeerd in functieschaal 10. Je wordt ingeschaald op basis van je opleiding en ervaring. Het salaris bedraagt minimaal € 2.756,00 (aanloopschaal 9) en maximaal € 4.494,00 (functieschaal 10) bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
 • Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vrij besteedbaar budget boven op je brutosalaris van ruim 17% (IKB). Dit budget kun je voor een groot deel naar je eigen wensen vormgeven. Zo kun je extra vakantie-uren kopen of het budget laten uitbetalen voor extra inkomen.
 • Het betreft een structurele functie. In eerste instantie bieden we een dienstverband voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren wordt deze omgezet in een vast dienstverband.

Heb je vragen?

 • Wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Polle Marschalk, afdelingshoofd Omgeving, telefoonnummer (06) 51 17 47 91.
 • Vragen over de werving-/selectieprocedure stel je aan team P&O, telefoonnummer (0544) 39 35 35.

Denk jij dat wij jou zoeken?

Solliciteer met een sollicitatiebrief en CV via sollicitaties.047090@werkeningelderland.nl. We ontvangen je sollicitatie graag voor 6 december 2021. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 16 december 2021. De gesprekken vinden plaats conform de dan geldende voorschriften van het RIVM.

Overige informatie

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde om bij ons te werken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.