Vacature afstudeeronderzoek Bedrijfskunde/Sportkunde

Actieplan gezonde verenigingen Gemeente Oost Gelre

Opdracht

De gemeente Oost Gelre is op zoek naar een student die onderzoek gaat doen naar de ondersteuningsbehoefte van (sport)verenigingen en vrijwilligersorganisaties met als doel deze verenigingen gezond te houden en gezond te maken voor de toekomst.
Wij zoeken een student die bij ons een onderzoek gaat verrichten.
De ondersteuningsbehoefte van (sport)verenigingen en vrijwilligersorganisaties is wat je gaat onderzoeken. We willen namelijk graag weten wat nodig is om deze verenigingen gezond te maken én houden. Jouw eindproduct is een actieplan.

Een korte toelichting:

De gemeente Oost Gelre kent met zo’n 500 verenigingen en maatschappelijke organisaties een rijk verenigingsleven. Oost Gelre is trots op de vele vrijwilligers die zich het hele jaar door op veel fronten inzetten voor de samenleving. We zien ook dat er veel vragen en vraagstukken op zowel gemeente als (sport)verenigingen en vrijwilligersorganisaties afkomt. Deze vraagstukken zijn vaak heel divers. Je kunt denken aan vragen op het gebied van ledenwerving, vrijwilligersbehoud en bijvoorbeeld gezondheidsthema’s zoals alcohol en drugs. Hierdoor wordt er steeds meer gevraagd van vrijwilligers bij verenigingen en vrijwilligersorganisaties..

De gemeente Oost Gelre ziet voor zichzelf een verantwoordelijke rol om verenigingen en vrijwilligersorganisaties te ondersteunen bij de uitoefening van hun werkzaamheden. We willen kennisoverdracht vanuit de gemeente richting verenigingen en vrijwilligersorganisaties meer structureren. Dit is één aanleiding voor dit afstudeeronderzoek.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een proactieve HBO of WO student met affiniteit met het verenigingsleven. Je studeert af op één van de volgende opleidingen:

  • Bedrijfskunde
  • Sportkunde
  • Sport- en beweeginnovatie
  • Facility Management

Wat bieden wij jou?

  • Een interessante stageplaats met een enthousiaste en goede begeleiding.
  • Een leuk en professioneel team waarin je komt te werken.
  • Individuele begeleiding door onze procesbegeleider van Stage.nu. De procesbegeleider biedt o.a. begeleiding bij het opzetten van jouw plan van aanpak en onderzoeksverslag.
  • Deelname aan projectgerichte workshops en workshops persoonlijke ontwikkeling via Stage.nu. 
  • Word jij enthousiast en wil jij aan de slag met deze opdracht? Dan zijn wij op zoek naar jou!  

Interesse of vragen? Neem dan contact op met Robin Lammers (Stage.nu), via Robin@stage.nu of telefoonnummer: 06 - 15 12 57 65.

Voor inhoudelijke vragen over de stage-opdracht, neem contact op met Eva te Poele, verenigings- en vrijwilligersondersteuner bij de gemeente Oost Gelre via e.tepoele@oostgelre.nl of 06 - 24 82 73 52.