Vacature Adviseur milieu

Ben jij de enthousiaste milieudeskundige met enige ervaring die wij zoeken?

Voor de afdeling Omgeving, zoeken wij een

Adviseur milieu

voor 32 tot 36 uur per week, het betreft een structurele functie.

Wat ga je doen?

Als adviseur milieu ben je in staat kennis en ontwikkelingen van buiten naar binnen te halen en kom je met innovatieve oplossingen op het gebied van milieu. Je adviseert interne projectgroepen, collega’s, College over milieu en je bent daarnaast ook regionaal actief. Hierbij werk je aan oplossingen die projecten mogelijk maken. Je bent in staat om vervolgens uitvoering te geven aan het concretiseren en realiseren van de vraagstukken die naar voren komen. Je weet over de grenzen van je eigen werk te kijken om bij te dragen aan een integrale benadering van het fysieke domein om zo tot het meest gewenste resultaat te komen. Het integraal toetsen van plannen op milieu aspecten doe je zelfstandig. Bij complexe plannen kun jij voor de toetsing van plannen, in de rol als opdrachtgever en contactpersoon, terugvallen op specialisten van de Omgevingsdienst (ODA).

Wie zoeken wij?

Je gaat proactief de organisatie in om de organisatie mee te nemen op het gebied van milieu. Daarbij ben je een kei in samenwerken en verbinden, want je bent een klankbord voor collega’s als het om milieu gaat. Bestuurlijke affiniteit gaat je zeker helpen in deze functie. 

Je beschikt over minimaal een afgeronde Hbo-opleiding, die bij voorkeur aansluit bij het werkveld. Daarnaast heb je relevante kennis en recente werkervaring op het gebied van milieu en bij voorkeur ook van omgevingsrecht. Je volgt de ontwikkelingen in je vakgebied en bent thuis in thema’s als stikstof en PFAS. 

Waar ga je werken?

Oost Gelre is een prachtige gemeente in het oosten van Nederland met bijna 30.000 inwoners. De twee grote en zes kleine kernen met ieder hun eigen identiteit vormen samen met het tussenliggende landschap een mooi geheel. De gemeente is groen vanwege veel agrarisch gebied, en kent ook  economische activiteiten gericht op nieuwe technologie zoals het verduurzamen van energie. Oost Gelre kent een rijk verenigingsleven, waardoor onze organisatiekracht groot is. Op het gebied van cultuur, welzijn en sport is er een divers aanbod. Wij zijn verder een gemeente die zich extern sterker wil neerzetten. Vanuit eigen kracht zoeken wij de samenwerking met buurgemeenten en andere partners.

Onze organisatie van ruim 190 medewerkers kenmerkt zich door een platte structuur met professionals die de verantwoordelijkheid en het vertrouwen krijgen van het management en de directeur. In onze ondernemende organisatie heeft iedereen veel vrijheid van handelen. We werken duidelijk resultaatgericht waarbij wij aansluiten bij de vraag van de burgers, ondernemers en andere maatschappelijke organisatie. Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, informele gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft. Bij ons krijg je volop gelegenheid en kansen om je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken.

Wat bieden wij?

Werken bij de gemeente Oost Gelre betekent werken vanuit de kernwaarden; uitnodigend, aandachtig en eerlijk. Je kunt rekenen op een afwisselende, zelfstandige functie in een informele en vooruitstrevende organisatie met een prettige werksfeer. Je krijgt de ruimte je verder te ontwikkelen, veel vrijheid in het organiseren van je werk, flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.

Het betreft de functie van beleidsmedewerker B binnen het functiehuis Achterhoek. De werkzaamheden zijn gewaardeerd in functieschaal 10. Je wordt ingeschaald op basis van je opleiding en ervaring. Het salaris bedraagt minimaal € 2.756,- (aanloopschaal 9) en maximaal
€ 4.494,- (functieschaal 10) bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Wij bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vrij besteedbaar budget boven op je brutosalaris van ruim 17% (IKB). Dit budget kun je voor een groot deel naar je eigen wensen vormgeven. Zo kun je extra vakantie-uren kopen of het budget laten uitbetalen voor extra inkomen.

Het betreft een structurele functie. In eerste instantie bieden wij je een dienstverband voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren en gelijkblijvende organisatieomstandigheden wordt deze omgezet in een vast dienstverband.

Denk jij dat wij jou zoeken? Wil je meer informatie?

Aatop Milieu & Ruimte werft voor deze vacature voor Gemeente Oost Gelre (https://www.aatop-milieu-ruimte.nl/vacature/adviseur-milieu-15497). Ben jij enthousiast geworden van de functie Adviseur Milieu en denk jij een goede invulling te kunnen geven aan deze functie? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar Anouk van Dinteren, via a.vandinteren@aatop.nl. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen via 0318-796129.

Deze vacature sluit wanneer wij onze nieuwe collega hebben gevonden.

Overige informatie

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde om bij ons te werken.