Uitreiking koninklijke onderscheiding op zaterdag 10 februari 2024 in Oost Gelre

10 februari 2024
Nieuws

Burgemeester Annette Bronsvoort reikt een Koninklijke onderscheidingen uit aan de heer Marcel van Melis uit Lichtenvoorde.

Op zaterdag 10 februari 2024 reikt burgemeester Annette Bronsvoort een Koninklijke onderscheidingen uit aan de heer Marcel van Melis uit Lichtenvoorde. Dit gebeurt tijdens het 
65 jaar jubileum van Duivensportvereniging De Blauwe Doffer. De heer Van Melis wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Lokale inzet

De heer van Melis verricht vanaf 1998 op lokaal niveau bestuurswerk voor postduivensportvereniging De Blauwe Doffer in Lichtenvoorde.  Naast secretariswerk is hij de vraagbaak van de vereniging voor leden en bestuursleden. Hij maakt de inkorfroosters, hanteert de regels die bij wedstrijdvluchten horen. Is actief bij het uitlezen van de klokken. 

Bovenlokale inzet

Organisatorisch is hij als secretaris betrokken bij de Kring Zuid. De Blauwe Doffer is al decennia een Nationaal Inkorf Centrum voor sectorale, nationale en internationale wedstrijden. Postduivenhouders van de Afdeling Oost-Nederland maken gebruik van de kennis van de heer van Melis om hun duiven te laten inkorven.

Voor zijn vele vrijwilligerswerk vanaf 1998 wordt de heer Marcel van Melis onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.