Thema-avond ‘sexting’ in kader van Orange the World

09 november 2022
Nieuws
stop violence against women ; orange the world, 25 november - 10 december

Op maandag 28 november start Orange the World in de gemeente Oost Gelre. Francien Regelink, schrijfster van twee boeken over het actuele thema ‘sexting’ is overdag aanwezig bij Scholengemeenschap Marianum Groenlo. Daarna verzorgt zij op uitnodiging van de Bibliotheek Oost-Achterhoek die avond (vanaf 19.30 uur) in de kapel van het Marianum een lezing voor ouders over hetzelfde thema.

Aandacht voor sexting bij Marianum 

Maandag 28 november zal voor leerlingen van Marianum in het teken staan van het onderwerp sexting: het verspreiden of delen van seksueel getinte berichten of foto's of video's van zichzelf via mobiele telefoons of andere media. Regelink zal, als één van de activiteiten op de school, haar ervaringen delen en geeft een workshop waarin ze leerlingen meeneemt in hoe het is om slachtoffer te zijn van het verspreiden van een naaktfoto. Daarnaast staat zij stil bij (online) omgangsvormen, mentale gesteldheid en groepsdruk. 

Avondprogramma voor ouders en andere belangstellenden

Tijdens het avondprogramma vertelt Francien Regelink daar ook haar verhaal, maar nu gericht op ouders. De GGD Noord- en Oost-Gelderland begeleidt de avond en is aanwezig voor aanvullende uitleg en voor vragen.

Gratis kaarten voor avond via website of in bibliotheek

De avond voor ouders en andere belangstellenden wordt gehouden in de kapel van Marianum Groenlo en begint om 19.30 uur. Gratis kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar bij de verschillende vestigingen van de bibliotheek Oost-Achterhoek of op de website.

Orange the World

Orange the World is een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt elk jaar plaats van 25 november (Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot 10 december (Internationale Mensenrechtendag). Al enkele jaren worden er in de gemeente Oost Gelre activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor Orange the World. Dit jaar is schrijfster Francien Regelink om medewerking gevraagd.

De activiteiten rondom Orange the World Oost Gelre zijn een samenwerkingsverband van Scholengemeenschap Marianum, gemeente Oost Gelre, GGD Noord- en Oost-Gelderland, Soroptimisten en de Bibliotheek Oost-Achterhoek.