Steunfonds maatschappelijke organisaties

De aanhoudende coronacrisis heeft grote impact. Ook in financiële zin. Het Rijk voorziet daar deels in door het aanbieden van landelijke steunmaatregelen. Ook de gemeente probeert binnen haar mogelijkheden op lokaal niveau steun aan te bieden.
Eén van deze maatregelen is een steunfonds voor maatschappelijke organisaties. Voorbeelden daarvan zijn (sport)verenigingen, dorpshuizen, culturele centra, wijk- en speeltuinverenigingen etc.

De gemeente wil voorkomen dat deze organisaties door de coronacrisis in acute financiële nood komen, wat mogelijk kan leiden tot beëindiging van hun maatschappelijke activiteiten.

Voor het steunfonds is een bedrag van € 300.000,- gereserveerd. Maatschappelijke organisaties kunnen middels een aanvraagformulier op de website een beroep doen op het steunfonds. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het steunfonds moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Deze voorwaarden zijn opgenomen in het aanvraagformulier.

Een aanvraag indienen kan op 3 manieren:

DigiD logoInloggen via DigiD (als persoon namens een organisatie)

 

Logo eHerkenningInloggen via eHerkenning (voor bedrijven/organisaties)

 

Om het formulier online in te vullen moet u over eHerkenning beschikken op minimaal betrouwbaarheidsniveau 2. Logo eHerkenning 2
 

Logo PDFDownloaden, invullen en opsturen (per post):
Aanvraagformulier financiële steun voor maatschappelijke organisaties  (pdf)